Autovakanties in de Beierse Alpen

Op zoek naar vakantiehuizen in de Beierse Alpen? In het zuiden van Beieren, van de Allgäu tot Oberbayern, tegen de Oostenrijkse grens, omgeven door steile bergen en glooiende heuvels liggen ontelbare meren die glinsteren in het zonlicht. Bent u een natuurliefhebber? Dan komt u door het grote aanbod van buitenactiviteiten, zowel ’s zomers als ’s winters, volledig aan uw trekken tijdens een vakantie in de Beierse Alpen.

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten

Vanuit uw vakantiewoning in de Beierse Alpen kunt u deze regio met een grote variatie aan landschappen en cultuur gaan ontdekken. Het noordelijkste deel is heuvelachtig en wordt gekarakteriseerd door uitgestrekte weilanden, afgewisseld met bos en diverse stadjes en dorpen. Dit gebied staat bekend als de voorloper van de Alpen. Andere hoogtepunten zijn levendige steden, zoals München, pittoreske dorpen en UNESCO-werelderfgoed, zoals het wereldberoemde kasteel van Neuschwanstein.

In de zomer zijn de Beierse Alpen uitermate schikt voor een fietsvakantie, wandelvakantie of om te zwemmen. In de winter zijn de Beierse Alpen de nummer 1 wintersportbestemming van Duitsland. De belangrijkste twee wintersportgebieden zijn de Duitse skihoofdstad Garmisch-Partenkirchen en de regio Chiemgau met Inzell en Ruhpolding. Garmisch-Partenkirchen, waar wij een appartement voor u kunnen reserveren, ligt aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze.

Inzell is vooral bekend door het schaatsen, want in het beroemde ijsstadion worden regelmatig internationale wedstrijden georganiseerd waaraan ook onze Nederlandse schaatshelden deelnemen. Maar ontdek Inzell vanuit uw vakantiehuis of appartement en u zult zien dat het meer te bieden heeft dan alleen maar schaatsen. Het kleine skigebied is vooral voor beginners geschikt. In Inzell start ook de uitdagende Marathonloipe van ca. 30 km lang naar Ruhpolding en Reit am Winkel. Ruhpolding is met vele wereldbekerwedstrijden en meerdere malen een wereldkampioenschap op de agenda het mekka voor de langlaufsport in Zuid-Duitsland. Wandelliefhebbers komen aan hun trekken op de vele wandelpaden.