Autovakanties op de Hunsrück

Zoekt u een vakantiepark in de Hunsrück? De regio Hunsrück ligt tussen de rivieren Moezel, Rijn, Saar en Nahe. Dit bosrijke middelgebergte wordt gekarakteriseerd door haar vakwerkhuizen met leistenen dakbedekking die u vanuit uw vakantiehuis in de Hunsrück kunt gaan aanschouwen. De in 2009 tot beste en mooiste wandelroute van Duitsland gekozen Saar-Hunsrück-Steig zal menig natuur- en wandelliefhebber bekoren. De Hunsrück werd mondiaal beroemd door de filmserie ‘HEIMAT’, die hier werd opgenomen en die de Duitse geschiedenis van de laatste 100 jaar laat zien.

De wandelregio Hunsrück biedt een bijzonder landschapsgevoel. Wanneer u tijdens een wandelvakantie door de Hunsrück wandelt, bent u dan ook in een landschap vol geschiedenis. Vanaf onze vakantieparken in de Hunsrück is het ook een aanrader om het Natuurpark Saar-Hunsrück met uitgestrekte bosoppervlakten, weiden, struikgewas en heggen langs velden en akkers, dalen van rivieren en bronmoerassen en de karakteristieke rotsformaties te beleven.

De meer dan 400 miljoen jaar oude Hunsrück-lei wordt sinds de middeleeuwen ondergronds gewonnen. De voor de bezichtiging vrijgegeven mijn ‘Schiefergrube Herrenberg’ geeft niet alleen een inzicht in de historische winning van de lei, maar herbergt ook een mooie veelzijdigheid van in lei ingesloten fossiele zeedieren. Vanuit uw vakantiepark in de Hunsrück zijn ook de historische dorpen en steden aan de Moezel en de Rijn makkelijk te bereiken.