Autovakanties in de Saar

Zoekt u een vakantiehuis in de driehoek Duitsland-Frankrijk-Luxemburg? Dan is een vakantiehuis in de Saar, de kleinste Duitse deelstaat, een uitstekende keuze. De Saar is een veelzijdige vakantieregio wat met name te danken is aan de ligging. U kunt vanuit uw vakantiewoning simpelweg alle kanten op! Omdat het Saarland zo dichtbij Frankrijk ligt, zult u hier genieten van heerlijk eten onder het genot van een goed glas wijn. Vooral de keuken en de levensstijl van de Saarlanders zijn duidelijk beïnvloed door de nabijheid van Frankrijk.

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten

Absolute aanraders voor een uitstapje tijdens een verblijf in uw vakantiehuis in de Saar is onder meer de hoofdstad Saarbrücken. Deze is direct gelegen aan de Franse grens en de Saar. Eén van de mooiste rivierbochten van Duitsland, de Saarschleife, vindt u op enkele kilometers afstand van Mettlach. Hier speelt de rivier het klaar om, na een U-bocht, weer een stuk bronopwaarts te stromen. Vanaf het uitzichtpunt Cloef of de burchtruïne Montclair is dat een overweldigend natuurspektakel en zeker een aanrader om te bezoeken. De Saargau is een bergketen ten westen van de Saar waar zelfs de Romeinen al wijn verbouwden. Het karakter van dit door schelpkalk gevormde landschap wordt bepaald door de intensieve akkerbouw en de graslanden met tienduizenden fruitbomen – hier kunt u de Saargau zelfs proeven. In deze streek vindt elke bezoeker wat zijn hart begeert. Zowel onderweg als in de talrijke musea vindt men indrukwekkende sporen van de geschiedenis.

De vakantiehuizen in het Saarland staan garant voor een geslaagde culturele vakantie of een gezellige familievakantie! Laat u verrassen in deze kleine maar gevarieerde vakantieregio.