Moezel Cochem

Autovakanties in het Zwarte Woud

Boek een vakantiehuis in het Zwarte Woud bij ViaLora! Schwarzwald is niet alleen het meest gevarieerde, maar ook het bekendste vakantiegebied van Duitsland met haar omvang van 200 bij 60 km. De vakantiehuizen in het Zwarte Woud (Schwarzwald) bevinden zich veelal tussen de bossen, open bergvlaktes, toppen met grandioos uitzicht, mysterieuze meren en spectaculaire valleien. Deze bijzonder avontuurlijke vakantieregio, beschermd als Nationaal Park, is de grootste in Duitsland en biedt dan ook veel mogelijkheden voor iedere vakantieganger.

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
7-daagse fietsvakantie Zuidelijk Zwarte Woud
10-daagse fietsvakantie Neckarradweg
Bekijk alle fotos (4)

Het skiën in Centraal-Europa werd geboren in het Zwarte Woud. De eerste houten ski’s en de eerste skilift zijn bij de Feldberg gemaakt. Tegenwoordig is het gebied het grootste wintersportgebied naast de Alpen. De vakantiehuizen in het Zwarte Woud maken deel uit van de deelstaat Baden-Württemberg. Karlsruhe en Pforzheim zijn de noordelijke toegangspoorten tot het Zwarte Woud dat zich uitstrekt langs de Rijn en begrensd wordt door de Franse Elzas in het westen en Zwitserland in het zuiden. Met een vakantiehuisje in het Zwarte Woud wordt u een afwisselend landschap met in het noorden voornamelijk bossen en in het zuiden bergen tot wel 1500 meter hoogte geboden. De hoge bergtoppen bieden een onvergetelijk uitzicht dat soms tot aan de Alpen reikt. Dan zijn er nog de meren, zoals de Schluchsee en de Titisee waar veel watersport kan worden beoefend en in de warme zomermaanden u lekker kunt afkoelen. En in deze vakantieregio ontspringen de “schöne blaue” Donau en de Neckar.

Uw vakantiewoning in het Zwarte Woud zal u zowel ’s zomers als ’s winters van alles laten beleven. Het traditierijke Schwarzwald is één van de mooiste streken van Duitsland om tijdens de wintermaanden te vertoeven. Naast de Feldberg bieden ook Todtnau, Todtmoos en Mitteltal de sneeuwliefhebbers volop mogelijkheden. Van arresleetochten en sneeuwschoenwandelingen tot snowboarden en après-ski, het Zwarte Woud biedt voor klein en groot, jong en iets minder jong een keur aan mogelijkheden en de mooiste vakantiehuizen!