8-daagse fietsvakantie Vlaamse Bierentour

Vlaanderen, België

  • Begin- en eindpunt Genk
  • Proef het Belgisch bier
  • Bezoek Abdij de Achelse Kluis
  • Ontdek gezellige steden
Belgisch bier op terras
fietsen in Belgie
Belgische wafel
Bekijk alle fotos (3 )

Voor fijnproevers en natuurliefhebbers

België staat bekend om zijn vele verschillende bieren. De wortels van de Belgische bierbrouwers gaan dan ook terug tot de middeleeuwen. Van de verfrissende witbiertjes tot de zware triples en quadruples. Velen vinden hun oorsprong in het Belgische land.
Tijdens de 6-daagse Vlaamse Bierenroute ontdekt u de oorsprong van enkele van Belgisch beste bieren en geniet u al fietsend van de prachtige omgeving waar deze bieren vandaan komen. Ontdek eeuwenoude kloosters, bezoek bruisend Antwerpen en ervaar de charme van Leuven: bewonder de mooie architectuur van het stadhuis en de bibliotheek of maak een wandeling door het Groot Begijnhof.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Genk

U reist op eigen gelegenheid naar Genk waar u gastvrij ontvangen wordt in het hotel even buiten Genk.

Dag 2: Genk - Peer (ca. 66 km)
Afstand ca. 66 km

Vanuit Genk gaat u richting het fietspad over de Mechelse Heide. De prachtige panoramabrug maakt onderdeel uit van 3 fietsroutes door de provincie Limburg. Via rustige en verlaten wegen fietst u richting Opitter, hier kunt u de Brouwerij Cornelissen vinden. Via Bree fietst u naar het plaatsje Peer waar u de nacht doorbrengt in het hotel.

Dag 3: Peer – Turnhout (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

U begint vandaag met een fietstocht naar Hechtel waar in september 1944 een heftige strijd plaatsvond. Hierna fietst u door naar het domeinbos Pijnven waar u kunt genieten van de prachtige natuur. Via de oevers van de kanalen van Beverlo en Bochotl-Herentals fietst u ontspannen verder richting Dessel. Onderweg fietst u ook nog door het natuurgebied de Maat in de Antwerpse Kempen. Via het platteland gaat het naar de speelkaartenstad Turnhout.

Dag 4: Turnhout – Antwerpen (ca. 63 km)
Afstand ca. 63 km

Vanaf Turnhout gaat het vandaag naar Antwerpen. Eerst langs het pittoreske Merksplas waar u een kijkje kunt nemen in het bezoekerscentrum in de voormalige landlopersboerderij. In de verleden werden landlopers hier tewerkgesteld. Vervolgens snel verder want na Oostmalle en Malle komt u in Westmalle waar u het eerste Trappistenklooster ontdekt. Geniet van een welverdiende Trappist in het café tegenover het klooster voordat u uw weg vervolgd naar wereldstad Antwerpen.

Dag 5: Antwerpen - Leuven (ca. 68 km)
Afstand ca. 68 km

Via Berchem en Mortsel (hier vindt u nog een van de zeven overgebleven Brialmonforten) verlaat u Antwerpen. De wegen worden steeds rustiger, de omgeving steeds groener. Richting Leuven passeert u het festivalterrein van Rock Werchter. In Rotselaar vindt u ook het Rock Werchter beleveniscentrum. De wegen worden richting Leuven zachtjes aan wat glooiender. Leuven is een mooie en gezellige studentenstad. Proef van het goede leven en bewonder de mooie architectuur van het stadhuis en de bibliotheek of maak een wandeling door het Groot Begijnhof.

Dag 6: Leuven – Diest (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Een prachtige etappe brengt u vandaag naar Diest. In Tielt-Winge vindt u een surrealistische zwevende uitkijktrap die hoog boven het landschap uittorent. Even verderop staat een heus wijnkasteel zodat niet alleen de bierliefhebber, maar ook de wijnliefhebber aan zijn trekken komt tijdens deze reis. Via Scherpenheuvel (met de oudste koepelkerk der Nederlanden), gaat het naar Oranjestad Diest. Dit onbekende stadje is waarschijnlijk een van de verrassingen van uw reis. Het begijnhof in Diest is één van de oudste, mooiste en best bewaarde van Europa. Kuier langs de Demer die opnieuw door de stad stroomt, met aan de oevers wandel- en fietspaden, toegangstrappen, terrassen en zelfs een vlonderpad over het water.

Dag 7: Diest – Genk (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

De laatste etappe van uw reis voert u langs een aantal bijzondere en unieke plaatsen. Eerst fietst u langs het Schulermeer waar vele vormen van waterrecreatie mogelijk zijn. Verderop fietst u langs de Weijers, ook wel land van 1001 vijvers genoemd. U fietst tussen honderden waterpartijen met een kleurrijke flora en fauna. Even verderop ligt Domein Bokrijk, een openluchtmuseum waar u het plattelandsleven ontdekt van zo’n 100 jaar geleden tot de bruisende sixties. Aan het einde van de fietstocht komt ook het hoogtepunt van de dag en misschien wel de vakantie; fietsen door het water. U fietst dwars door een natuurlijke vijver via een fietspad van 200 meter lang. In harmonie met het unieke landschap fietst u op ooghoogte van de waterspiegel.

Dag 8: Vertrek vanuit Genk

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Vlaamse Bierentour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Vlaamse Bierentour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.5
Route: 9.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.5
10
Prima georganiseerd
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2023
Goede organisatie. Alles prima verlopen.
8.0
Verrassend leuke tour.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2023
Mooie tour qua landschap. Tweemaal lange tocht van 80 en 83 km. Hotels waren prima. Negatieve ervaring. Helaas beschikte het hotel achter het station in Leuven niet over een afgesloten buitenruimte om de fietsen te stallen. We mochten de fietsen evenmin binnen zetten. Een chagrijnige receptioniste zij alleen maar dat het niet kon en dat de fietsen bij het station gestald konden worden. Snel schrappen dit hotel. Bij het station was een onbewaakte ondergrondse parkeergarage voor fietsen en een met camera’s bij de in- en uitgang. Daar heb je weinig aan als je fiets wordt gestolen. Er was wel een afgesloten stalling, maar die was alleen toegankelijk voor abonnementhouders. We zijn ruim 2 uur bezig geweest om dit uit te zoeken en hebben uiteindelijk een maandabonnement afgesloten bij de Belgische spoorwegen om onze fietsen beschermd te stallen voor 1 nacht.Na een tocht van 83 km was dit het dieptepunt van onze tour. Positieve ervaring. Het hotel bij het station in Turnhout was heel behulpzaam en flexibel. De stalling in de container beschikte niet over een laadpunt. Geen probleem. De fietsen werden het hotel in gereden en in de kelder geplaatst door het hotel personeel. Super vriendelijk en heel behulpzaam. Verbeterpunt: alleen hotels boeken waar de fietsen in een afgesloten ruimte gestald en geladen kunnen worden.
Lees meer