8-daagse fietsvakantie Vlaamse meesters

Vlaanderen, België

  • Fietsvakantie van Brugge naar Brussel
  • Mooie natuur en fraaie steden
  • Vlak landschap dus voor elke leeftijd geschikt
  • Cultuur en historie in één reis
Brugge
Grote Markt Brussel
Fietsen in België
terrasje pakken in België
op de fiets in Gent
Bekijk alle fotos (5 )

Volg de Vlaamse meesters

Volg de Vlaamse meesters langs de mooiste steden van België. Dankzij de Vlaamse meesters was Vlaanderen van de 15de tot de 17de eeuw de bron van de schone kunsten in West-Europa. Daarnaast kent Vlaanderen meerdere prachtige steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge. Gecombineerd met de hoofdstad Brussel is deze reis een aaneenrijging van hoogtepunten. U fietst naar deze prachtige steden door prachtige regio’s met idyllische namen zoals Vlaams Brabant, Meetjesland, Waasland en de Leiestreek alsmede rivieren als de Zenne, de Nete en natuurlijk de Schelde!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst Brugge

U start deze fietsvakantie in het historische Brugge. Hier zult u zich geen moment vervelen. De Belgische stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. Neemt u dus zeker de tijd om deze indrukwekkende stad te bezichtigen.

Dag 2: Brugge – Maldegem/Lembeke (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Vanaf Brugge fietst u langs het kanaal Gent-Brugge de stad uit. De oorsprong van dit kanaal stamt uit de 14e eeuw en heeft meerdere veldslagen tussen Gent en Brugge tot gevolg gehad. Via rustig dorpjes als Moerbrugge, Maria-Aalter en Knesselare fietst u door het vlakke Vlaamse land naar Maldegem waar een gemeentehuis staat wat ontworpen is naar de plannen van de Gentse architect Geirnaert.

Dag 3: Maldegem/Lembeke – Gent (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

De tocht van vandaag voert door het Meetjesland, een onbekend fietsparadijs in Vlaanderen met bossen, velden en uitgestrekte akkers. Via de bosrijke domeinen van Drongengoed en Het Leen fietst u naar Eeklo, een klein stadje dat bekend is om de vele beelden in de stad. Vanaf hier peddelt u ontspannen door het vlakke land naar Gent. De binnenstad van Gent is een waar openluchtmuseum. Laat u hier in de avond betoveren in de heerlijke Vlaamse sferen.

Dag 4: Gent – Dendermonde (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

De Schelde wijst u vandaag grotendeels de weg. Vanaf Gent volgt u deze rivier stroomopwaarts. Na een tijdje buigt u van de rivier af richting Laarne. Het 13e eeuwse kasteel in dit dorp is een ware blikvanger en een mooie plek om de fietstocht te onderbreken. Vanuit hieruit gaat het weer terug naar de Schelde en volgt u de rivier langs Vlaamse dorpjes en stadjes zoals Wetteren en naar uw eindbestemming van vandaag: Dendermonde (met in de kerk een Romaanse doopvont uit de 11e eeuw).

Dag 5: Dendermonde – Antwerpen (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

Al snel na uw vertrek bereikt u weer de Schelde en fietst u heerlijk ontspannen over de Scheldedijken richting Antwerpen. Breng onderweg een bezoek aan het Vlechtmuseum de Zilverreiger waar u de geschiedenis ontdekt van oude ambachten als de mandenmakerij, de visserij, kuiperij en de klompenmakerij. Nadat u per veerboot de Schelde bent overgestoken komt u in Kruibeke. Hier staat Kasteel Wissekerke, in de 10e eeuw was dit nog een waterburcht, onderdeel uitmakend van de versterkingsgordel aan de Schelde. Vanaf hier is het niet ver meer naar Antwerpen. Deze stad is een bezoek op zich waard, behalve een lange biertraditie, te zien in de vele cafés in de stad, heeft Antwerpen een prachtige oude binnenstad en is het beroemd als winkelstad. Na de korte etappe van vandaag is er vast nog tijd over de stad te bekijken.

Dag 6: Antwerpen – Mechelen (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De etappe van vandaag is niet zo lang dus er is nog tijd voor een bezoek aan Antwerpen in de morgen. Eenmaal op de fiets gaat het door de Antwerpse agglomeratie richting Mechelen. U passeert in Mortsel aan een van de zeven overgebleven Brialmonforten, opgetrokken uit baksteen en zandsteen. Over rustige plattelandsweggetjes en langs de rivier de Nete peddelt u via Duffel en Sint Katelijne-Waver ontspannen naar Mechelen. Deze stad is niet zo groot als de andere Belgische steden maar zeker zo leuk

Dag 7: Mechelen - Brussel (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Het voordeel van een kleine stad is dat u er ook zo weer uit bent. Al snel na uw vertrek fietst u door een afwisselend landschap van bomen, water en uitgestrekte akkers richting de eindbestemming van deze reis, de Europese hoofdstad Brussel. Onderweg passeert u nog Grimbergen, beroemd om haar abdij met barokke basiliek. In Brussel vindt u een mix van culturen, te zien in het straatbeeld, de gastronomie en de bevolking. Zorg dat u op tijd bent om een rondje te maken door het centrum, natuurlijk langs Manneke Pis en op de Grote Markt, maar ook daaromheen voor een heerlijke wafel, praliné of biertje.

Dag 8: Vertrek vanuit Brussel

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Vlaamse meesters?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid