5-daagse fietsvakantie Het beste van Kopenhagen

Seeland, Denemarken

  • Kopenhagen, Roskilde en Helsingör
  • Deense koningen, Vikingen en Hamlet
  • Standplaats in Kopenhagen
  • Vele extra's inclusief
  • Natuur, kunst en cultuur, design
Kopenhaben nyhavn@world_mappers
kronborg-castle- ©Daniel Overbeck_VisitNordsj
Kopenhagen - gonzo-cafe-noerrebro_©Kim Wyon
Kopenhagen - Kings-Garden- © Kim Wyon
Roskilde-Cathedral - © Peter Søllner
Kopenhagen kanalen © Kim Wyon
Bekijk alle fotos (9 )

Fiets vanuit Kopenhagen naar Roskilde en Helsingör

Machtige kastelen, moderne architectuur en grote kunst liggen dicht bij elkaar in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Tegelijkertijd ontbreekt de drukte die bekend is van andere grote steden. Deense koningen, Vikingen, Hamlet en het betoverende Kopenhagen worden verenigd in deze heerlijke fietsvakantie. De route neemt u niet alleen mee door het charmante Kopenhagen maar ook naar de mooiste steden en plaatsen in Seeland. Roskilde en Elsinore met kasteel Kronberg zijn slechts twee voorbeelden. Deze fietsvakantie brengt volop afwisseling en belooft pure ontspanning!

Karakter van de tour:
Eenvoudig voor een ieder te fietsen over goede bewegwijzerde fietspaden en grotendeels zeer vlak.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Kopenhagen

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Kopenhagen. Kopenhagen wordt beschouwd als een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Eeuwen geschiedenis en modern design zijn prachtig verweven. De stad heeft veel te bieden en daarom bevelen wij u zeker aan deze fietsvakantie met een paar extra nachten in deze heerlijke stad te verlengen.

Dag 2: Kopenhagen – Roskilde - Kopenhagen (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Na het ontbijt wordt u per busje gebracht naar Roskilde. U wordt vanaf een afstandje al verwelkomt door de kathedraal van Roskilde. De kathedraal is sinds het begin van de 15e eeuw de favoriete kerk van de Deense koninklijke familie en hij staat sinds 1955 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook is een bezoekje aan het Vikingschipmuseum een echte aanrader. Na de stadswandeling keert u per fiets terug naar Kopenhagen. Vanaf Albertslund heb je toegang tot de fietssnelweg nummer C99, die u bijna zonder verkeer naar het centrum van de stad leidt.

Dag 3: Kopenhagen – Køge – Kopenhagen (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Vandaag fietst u langs de zogeheten Køge-baai, met een prachtig uitzicht op de Oostzee. De schilderachtige landschap van het nationale park Amager Fælled is oogverbluffend en ook nog is volledig verkeersvrij. Voor de kunstliefhebbers is het Arken Museum voor Moderne Kunst zeker een aanrader. Køge behoort tot een van de oudste steden van Denemarken en ligt direct aan de kust. Toe aan een heerlijke verfrissing voordat u de trein terug naar Kopenhagen pakt (op eigen gelegenheid)? De witte zandstranden nodigen u uit voor een sprong in het koele water.

Dag 4: Kopenhagen – Helsingör - Kopenhagen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Het eerste gedeelte van deze fietsetappe gaat noordwaarts. U fietst door het voormalige jachtgebied van de Deense Koningen in Dyrehaven in Klampenborg. Idyllische landschappen en bossen zullen u begeleiden alvorens de route u terug brengt naar de kust. Volg de route naar Helsingör. Interessant is hier het kasteel Kronborg. Maar de oude havenstad heeft meer te bieden. Neem voldoende tijd om deze stad te leren kennen voordat u comfortabel met de trein terugkeert naar Kopenhagen (op eigen gelegenheid). Overnachting in Kopenhagen.

Dag 5: Kopenhagen – thuisreis of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. Indien gewenst kunt u nog verlengingsnachten toevoegen. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Het beste van Kopenhagen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Het beste van Kopenhagen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 9.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
alles ok
Op vakantie in Juni 2022
heerlijk, wel vrij zware fietsen
Lees meer