8-daagse fietsvakantie Altmühltal

Beieren, Duitsland

  • Bijzondere fietsvakantie door het Altmühltal
  • Romantische en ongerepte natuur
  • Van Rothenburg naar Regensburg
  • Uitstekend fietsroutenet
Klooster Weltenburg Duitsland Altmuhl
Kelheim_Donau_Befreiungshalle_Schiff_00927_ww
8-daagse fietsvakantie Altmühltal
8-daagse fietsvakantie Altmühltal
8-daagse fietsvakantie Altmühltal
Regensburg Duitsland
Bekijk alle fotos (7 )

De Altmühltal-Radweg

Deze fietsvakantie leidt u over de Altmühltal-Radweg van het romantische Rothenburg o/d Tauber tot aan de het punt waar de Altmühl in de Donau stroomt. Het doel is Regensburg, een van de mooiste steden van Duitsland. U fietst langs mooie rotspartijen met mooie namen zoals de twaalf apostelen. U fietst door heidevelden en aan de oevers van de Frankische Seenplatte. Het programma kunt u grotendeels zelf indelen. Bezoek bijvoorbeeld een druipsteengrot of ontdek Rothenburg met een nachtwacht. Uw fietsvakantie eindigt met een boottocht over de zogenaamde "Donaudurchbruch" naar het klooster Weltenburg.

Niveau van de fietstour:
Eenvoudig te fietsen. Over het algemeen vlak alleen de eerste etappe is een beetje heuvelachtig. U rijdt veelal op grindpaden. De etappes variëren tussen de 40 en 65 km per dag. De totale lengte van de route beslaat ca. 295 km.

Dag 1: Rothenburg aan de Tauber

De wereldberoemde oude stad brengt ontelbare historische gebouwen, de stadsmuur met geschut, bastions en stadstorens bij elkaar. Aanrader is de nachtwachtrondgang.

Dag 2: Rothenburg - Herrieden/Ansbach

Afstand ca. 50 km

Door de schilderachtige landschappen in het bovengelegen Altmühltal, langs de burcht Colmberg tot aan Leutershausen en verder richting Herrieden met zijn historische binnenstad. U kunt ook kiezen voor een kleine omweg naar devoormalige residentiestad Ansbach.

Dag 3: Herrieden/Ansbach – Weissenburg

Afstand ca. 60 km

Aan de Altmühlsee ligt de barokstad Gunzenhausen. U volgt de rivier Altmühl door beschermde natuurgebieden richting Treuchtlingen, met haar stadsslot (jaar 1600), vestingmuren (jaar 1200) en Romeinse landgoed. Dan gaat u verder naar Weissenburg, bekend door de Romeinse opgravingen.

Dag 4: Weissenburg - Eichstätt

Afstand ca. 50 km

Vanaf Treuchtlingen komt u door het landschappelijk spectaculairste gedeelte van het natuurpark Altmühltal. Tot 200 meter hoge wit glanzende Dolomietrotsen overstijgen de rivier. In het Oberbeierse Eichstätt zijn het Residentieplein en de Willibaldsburcht de bezienswaardigheden.

Dag 5: Eichstätt - Beilngriess

Afstand ca. 45 km

U volgt de talrijke bochten van de Altmühl tot aan Beilngries (Slot Hirschberg) bij de Sülz-uitmonding.

Dag 6: Beilngriess - Kelheim

Afstand ca. 50 km

Bij het Oberpfalzerse Dietfurt (Middeleeuwse ringmuur) loopt de Rijn-Main-Donau-kanaal parallel aan de Altmühl. Bij Kelheim mondt de Altmühl uit in de Donau.

Dag 7: Kelheim - Regensburg

Afstand ca. 40 km

Voorbij het kuuroord Bad Abbach fietst u langs de Donau vanzelf het pittoreske Regensburg binnen. In het middeleeuwse stadsbeeld treft u meer dan 1200 historische gebouwen, stenen bruggen en de Dom St. Peter.

Dag 8: Regensburg - Terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Altmühltal?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Altmühltal.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
9.0
"Niet willen missen!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Wij hebben genoten van deze tocht: prachtig landschappelijk maar ook van de goed gekozen hotels(ontvangst,gastvrijheid, inrichting, ligging etc) Bijzondere waardering verdient ook de stipte wijze waarop onze bagage afgeleverd /opgehaald werd. Ook de transfer was uitstekend geregeld (Regensburg- Rothenburg o.d. Tauber. In onze eerdere evaluatie hebben wij onze waardering ook uitgesproken.
Lees meer