9-daagse fietsvakantie Beierse biertour

Beieren, Duitsland

  • Beleef de Bier-Radweg!
  • Met de hoogste brouwerijdichtheid ter wereld
  • Met bekende steden Rothenburg, Nürnberg en Bamberg
  • Start- en eindpunt in Rothenburg
7-daagse fietsvakantie Biertocht Altmühl
7-daagse fietsvakantie Biertocht Altmühl
Bekijk alle fotos (2 )

Bier-radweg door het romantische Franken

Zin in een unieke fietsvakantie? Dan raden wij deze biertocht van harte aan! Tijdens de Beierse biertour door de romantische Franken leert u veel over de brouwtraditie en kunt u de meest uiteenlopende soorten proberen. U fietst over de Bierradweg door de regio met de hoogste brouwerijdensiteit ter wereld - gemiddeld één brouwerij per vierkante kilometer! Geniet van de rustieke sfeer in prachtige biertuinen met stevige lekkernijen tijdens uw reis.

Naast het thema zullen de beroemde steden Rothenburg, Bamberg en Nürnberg u zeker betoveren. Hiermee krijgt de fietsreis een middeleeuws uiterlijk wat u vanzelf zult merken wanneer u de romantische binnensteden beleeft. U fietst een deel van de route op het fietspad Burgenstraße. De naam zegt het al: talloze machtige kastelen en paleizen zijn soms al van verre te herkennen op de heuvels. De sympathieke gezelligheid van de Franken en hun prachtige bier kenmerken deze fietstocht, die altijd één van de meest populaire routes in deze regio is geweest. U kunt deze Beierse Bierradweg ook in Nürnberg starten.

Karakter: Heuvelachtig landschap met kleine hellingen, meestal langs rustig landwegen. Basis conditie aanbevolen. De dagetappes zijn aan de lange kant, maar kunnen meestal eenvoudig worden verkort door een deel per trein af te leggen (exclusief).

Dag 1: Individuele aankomst Rothenburg o.d. Tauber

Uw Beierse biertour begint in Rothenburg an der Tauber. Smalle torentjes, vakwerkhuizen versierd met bloembakken en imposante vestingwerken staan hier naast de deur. De goed bewaarde oude stad wordt beschouwd als het toonbeeld van een middeleeuwse Duitse stad. In de avond leert u veel over de geschiedenis en het vroegere leven in Rothenburg tijdens een nachtwaker tour. Uw eerste nacht zult u dan ook doorbrengen in het romantische Rothenburg o.d. Tauber met een adembenemende binnenstad.

Dag 2: Rothenburg - Wolframs-Eschenbach

Afstand ca. 65 km

De 1e fietsdag van uw fietsvakantie kunt u kiezen voor een omweg naar de Altmühlquelle, voordat u een eerste pauze in Colmberg heeft. Het goed bewaard gebleven kasteel staat hier hoog boven de stad - de klim is steil, maar het is de moeite waard! De Frankische Rezat rivier brengt u vervolgens naar het hart van Ansbach met het mooie rococo Paleis van de keurvorst van Brandenburg. Wolframs-Eschenbach is uw eindbestemming. Sinds 1917 draagt de middeleeuwse stad de naam van zijn zoon - de Parzival dichter Wolfram von Eschenbach.

Dag 3: Wolframs-Eschenbach – Roth – Nürnberg

Afstand ca. 65 km

De Beierse biertour neemt u langs de Duitse Burgenstraße langs Wasserburg Lichtenau. Breng in Roth zeker een bezoek aan het kasteel van Margrave. Vervolgens fietst u naar Nürnberg, die niet alleen bekend staat om de peperkoek en het indrukwekkende kasteel. Verschillende brouwerijen strijden om uw aandacht. Een biertje van de Barfüsser Microbrouwerij en een oorspronkelijke Nürnberger Rostbratwurst, niets staat u in de weg voor een gezellige avond.

Dag 4: Nürnberg – Forchheim – Burg Rabenstein (Ahorntal)

Afstand ca. 50 km

De etappe van vandaag is vrij lang. U hebt echter de mogelijkheid om het eerste deel met de trein in te korten (niet inbegrepen), dan is de route ca. 50 km lang. Als u besluit te gaan fietsen, ca. 95 km. U heeft dus voldoende tijd om Forchheim, de toegangspoort tot het Frankische Zwitserland, te verkennen. Daarna kunt u enkele beklimmingen en afdalingen verwachten op het fietspad Burgenstraße in een prachtig landschap. U fietst door de groene bossen en weiden van het Ahorntal, omringd door ruige rotsen. Op uw eindpunt wacht niet alleen het indrukwekkende kasteel Rabenstein op u, maar ook een heerlijk diner in het eigen restaurant van het kasteel.

Dag 5: Burg Rabenstein (Ahorntal) – Bamberg

Afstand ca. 55 km

De kleine gemeenschap Aufseß staat met slechts iets meer dan duizend inwoners in het Guinness Book of Records - waarom? Het onopvallende dorp heeft de hoogste brouwerijdichtheid per inwoner! Vier brouwerijen produceren hier het originele Frankische bier - een goed moment voor een smaaktest. Daarna fietst u gemakkelijk door de stille, landelijke regio. In de loop van uw fietstocht worden de straten voller, de omgeving levendig - een teken dat uw bestemming Bamberg niet ver weg meer is.

Dag 6: Rustdag in Bamberg

Bamberg heeft zoveel te bieden dat u er een hele dag voor moet nemen. Bezoek de keizerlijke kathedraal en slenter door de kronkelende straatjes van de goed bewaard gebleven oude binnenstad. Hier is ook het stadhuis, dat op een kunstmatig eiland in het midden van de Regnitz werd gebouwd. In de avond kunt u genieten van een traditioneel brouwerijrestaurant met Frankische specialiteiten en een vers gebrouwen bier.

Dag 7: Bamberg – Höchstadt – Neustadt an der Aisch

Afstand ca. 65 km

U fietst vandaag richting Hirschaid en bereikt het romantische Aischtal. Door met de trein van Bamberg naar Hirschaid te reizen, verkort u de route (te fietsen afstand zonder treinreis ca. 70 km). Er is een pauze in Höchstadt om de beroemde spiegelkarper te proberen. De knapperige gebakken vis is een specialiteit van het gebied! U eindigt de dag in Neustadt, de eindbestemming voor vandaag.

Dag 8: Neustadt – Bad Windsheim – Rothenburg

Afstand ca. 55 km

Vandaag zijn Bad Windsheim en het indrukwekkende Fränkische Freilandmuseum te bewonderen. Hier werden historische gebouwen herbouwd op een groot gebied. In de taverne en verschillende biertuinen kunt u genieten van het zelfgebrouwen bier. De middeleeuwse achtergrond van Rothenburg biedt een geweldige sfeer om te genieten van de zonnige avonduren met heerlijke delicatessen.

Dag 9: Individueel vertrek of verlenging in Rothenburg

Verlengen is zeker de moeite waard in deze schilderachtige stad. Vraag naar de mogelijkheden. Of u keert na het ontbijt huiswaarts.

Meer weten over de 9-daagse fietsvakantie Beierse biertour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Beierse biertour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2017
Wederom een uitstekende fiets tocht
Lees meer