7-daagse fietsvakantie Kastelentour

7-daagse fietsvakantie Kastelentour

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Onvergetelijke fietsvakantie langs de kastelen van Berlijn
  • Iedere dag vertrek vanuit Hotel Sperlingshof
  • Flexibele dagindeling
  • Inclusief ontspannende massages
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
7-daagse fietsvakantie Kastelentour
7-daagse fietsvakantie Kastelentour
7-daagse fietsvakantie Kastelentour
Bekijk alle fotos (3)

Fiets mee de geschiedenis in van Berlijn/Brandenburg. Deze 7-daagse fietsvakantie laat de imposantste kastelen en kleurrijkste kasteelparken zien die de omgeving van Berlijn bezit. Ook Berlijn zelf wordt niet overgeslagen met onder andere een bezoek aan het Museuminsel en de bekende straat Unter den Linden. 

Alle fietstouren beginnen bij deze fietsreis vanuit Hotel Sperlingshof in Dallgow. Een perfecte uitvalsbasis om alle hoogtepunten van de omgeving te ontdekken. Zo fietst u snel naar het wereldberoemde Sanssouci in Potsdam, komt u langs Park Babelsberg en sluit u af met het wonderschone Oranienburg ten noorden van Berlijn. Overigens kunt u bij deze fietsvakantie het reisschema helemaal zelf invullen.

Karakter: Alle fietsroutes zijn vlak zoals de Havelradweg en Mauerradweg. Fietspaden zijn meestal geasfalteerd. Ook geschikt voor families met kinderen.

Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst op eigen gelegenheid in het Sperlingshof in Dallgow. Dit is uw uitvalsbasis voor iedere dagetappe.

Dag 2: Charlottenburg Tour

Afstand ca. 40 km

Het kasteel Charlottenburg is het grootste slotpark van Berlijn. U kunt hier onder meer de KPM-Porseleinverzameling bezichtigen in de Belvedere, het Nieuwe Paviljoen met schilderijengallerij en sculpturen en het Mausoleum. Verder komt u langs de straat Unter den Linden met het Zeughaus en de Brandenburger Tor en tot slot de Lustgartn met daarbij het Museuminsel en de Berliner Dom.

Dag 3: Sanssouci Tour

Afstand ca. 40 km

U leert met deze dagetappe Potsdam van haar mooiste kant kennen. De trekpleister is natuurlijk Park Sanssouci met een ensemble van kastelen en parken. In het middelpunt staat het Kasteel Sanssouci. Wandel door het enorme parklandschap en kom volledig tot rust. Bezoek hier ook zeker het Neuen Orangerie, Friedenskirche, Chinese Theehuizen en de wijnbergterrassen. Sluit uw dag af met een rit naar de Krongut Bornstedt.

Dag 4: Tour naar de Neuen Garten

Afstand ca. 32 km

De Neuen Garten grenst aan de Heiligen See en de Jungfernsee. In 1816 werd de verwilderde tuin door Lenné omgetoverd tot een Engels landschapspark met tuinen- en weidevelden zoals de vizierlijnen naar het Pfaueninsel, Glienicker Brücke, Babelsberg en Sacrow. Tot de Neuen Garten behoren ook de Alte Meierei, het Marmorpalais en het Kasteel Cecilienhof.

Dag 5: Babelsberg Tour

Afstand ca. 42 km

Het doel van deze dagetappe is Kasteel Babelsberg, dat voor 50 jaar de zomerresidentie was voor Keizer Willem I. U fietst naar Sacrow, langs het Sacrow kasteel en komt aan bij de Heilandskerk met haar bijzondere stijl. U bezoekt vandaag tevens Kladow, gaat met de veerpont over de Wannsee en fietst langs de Havel naar Babelsberg. Interessante plekjes tijdens deze trip zijn de Liebermann-Villa, het Pfaueninsel en het kasteel met kasteelpark Glienicke.

Dag 6: Oranien Tour

Afstand ca. 52 km

De langste dagetappe is naar de beroemde Oranienburg. Desalniettemin zeker de moeite waard! De fietstocht gaat van Berlijn-Staaken over de Mauerradweg tot aan Havel. Bij de voormalige grenstoren is de Duitse grensgeschiedenis her te beleven. U volgt de loop van de Havel, doorkruist Henningsdorf en gaat verder over het fietspad Berlijn-Kopenhagen tot aan Oranienburg. Als afsluiting beleeft u Kasteel Oranienburg, het park en het kasteelmuseum. De terugreis is met de Regionalexpress.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Dallgow

Vandaag kunt u huiswaarts gaan op eigen gelegenheid of u verlengd nog een aantal nachten om de metropool Berlijn te ontdekken.