7-daagse fietsvakantie Kastelentour

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Onvergetelijke fietsroutes naar de kastelen van de Hohenzollern
  • Standplaats fietsvakantie vanaf Dallgow
  • Charlottenburg, Sanssouci en Oranienburg
  • Mauer-Radweg en Havel-Radweg
  • Flexibele dagindeling
Sanssouci Berlijn Potsdam
7-daagse fietsvakantie Kastelentour
Charlottenburg Berlijn
Orangerieschloss Sansouci Potsdam
7-daagse fietsvakantie Kastelentour
7-daagse fietsvakantie Kastelentour
Bekijk alle fotos (12 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst op eigen gelegenheid in uw standplaatshotel Sperlingshof in Dallgow. Dit is uw uitvalsbasis voor iedere dagetappe. De dagetappes kunt u naar eigen inzicht indelen.

Dag 2: Charlottenburg Tour (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Het kasteel Charlottenburg is het grootste slotpark van Berlijn. U kunt hier onder meer de KPM-Porseleinverzameling bezichtigen in de Belvedere, het Nieuwe Paviljoen met schilderijengallerij en sculpturen en het Mausoleum. Als u verder fiets bereikt u de beroemde straat Unter den Linden met het Zeughaus en de Brandenburger Tor. U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan de Lustgartn gelegen op de Museuminsel en de Berliner Dom.

Dag 3: Sanssouci Tour (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U leert met deze dagetappe Potsdam van haar mooiste kant kennen. De trekpleister is natuurlijk Park Sanssouci met een ensemble van kastelen en parken. In het middelpunt staat het Kasteel Sanssouci. Wandel door het enorme parklandschap en kom volledig tot rust. Bezoek hier ook zeker het Neuen Orangerie, Friedenskirche, Chinese Theehuizen en de wijnbergterrassen. Sluit uw dag af met een rit naar de Krongut Bornstedt.

Dag 4: Tour naar de Neuen Garten (ca. 32 km)
Afstand ca. 32 km

De Neuen Garten grenst aan de Heiligen See en de Jungfernsee. In 1816 werd de verwilderde tuin door Lenné omgetoverd tot een Engels landschapspark met tuinen en weidevelden en vizierlijnen die leiden naar de Pfaueninsel, Glienicker Brücke, Babelsberg en Sacrow. Tot de Neuen Garten behoren ook de Alte Meierei, het Marmorpalais en het Kasteel Cecilienhof.

Dag 5: Babelsberg Tour (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Het doel van deze dagetappe is Kasteel Babelsberg, dat ruim 50 jaar de zomerresidentie was voor Keizer Willem I. U fietst naar Sacrow, langs het Sacrow kasteel en komt aan bij de Heilandskerk met haar bijzondere stijl. U bezoekt vandaag tevens Kladow, gaat met de veerpont over de Wannsee en fietst langs de Havel naar Babelsberg. Interessante plekjes tijdens deze trip zijn de Liebermann-Villa, het Pfaueninsel en het kasteel met kasteelpark Glienicke.

Dag 6: Oranien Tour (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

De langste dagetappe is naar het beroemde Oranienburg. Desalniettemin zeker de moeite waard! De fietstocht gaat van Berlijn-Staaken over de Mauer-Radweg tot aan Havel. Bij de voormalige grenstoren kunt u de Duitse grensgeschiedenis herbeleven. U volgt de loop van de Havel, doorkruist Henningsdorf en gaat verder over het fietspad Berlijn-Kopenhagen tot aan Oranienburg. Als afsluiting beleeft u Kasteel Oranienburg, het park en het kasteelmuseum. De terugreis kunt u met de Regionalexpress maken..

Dag 7: Terugreis of verlenging in Dallgow

Vandaag kunt u huiswaarts gaan op eigen gelegenheid of u verlengt nog met een of meerdere nachten om de metropool Berlijn te ontdekken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Kastelentour?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Kastelentour.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 7.0
7.0
Mooie omgeving, veel te zien en voor elk wat wils
Met vrienden
Op vakantie in Mei 2024
Van de vakantie hebben wij genoten, natuur en cultuur liggen letterlijk dicht bij elkaar. Kamer van het hotel niets van te zeggen, super proper, goede bedden etc. Behalve het ontbijt is er wel helemaal niets te beleven, dus hotel is wellicht niet meer de goede benaming. De e bikes waren top en precies op maat. Wat ik jammer vond dat de routes op de website niet corresponderen met de routes die wij op de fiets kregen. Zo suggereert de website dat maar een route met de trein terug was dat bleek in praktijk bijna allemaal. Omdat je niets op papier had met waar je langs zou komen wat je nodig moest zien vond ik het af en toe een zoektocht en wel een letterlijk.De Balie had bovendien niet hun klantvriendelijke week. Hij was nog wel vriendelijk haar vond ik dat etiket niet verdienen. Jemig je moest echt moeite doen om in contact te komen. En dan spreken wij nog heel goed Duits.
7.0
Prima gefietst, wellicht ander hotel
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2020
Prima, mooi weer leuke stad Berlijn Baliemedewerkers waren meest weinig behulpzaam. Ik zou het specifieke hotel niet aanbevelen Fietsen en computers waren OK, na een reparatie Onze kamer was modern, ruim en schoon. Jammer van de bediening aan de balie, anders was het super geweest
Lees meer