7-daagse fietsvakantie rond Berlijn

7-daagse fietsvakantie rond Berlijn

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Ontdek de buitenkant van Berlijn
  • Met de muurroute en diverse meren
  • Met uitgebreid informatiemateriaal over de route
  • Over makkelijk begaanbare fietspaden
Door onze gasten
beoordeeld met een:
9

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
7-daagse fietsvakantie rond Berlijn
Bekijk alle fotos (4)

Vanuit het gezellige familie pension Sperlingshof onderneemt u een nieuwe fietsvakantie door de bruisende stad Berlijn of het schitterende landschap rondom deze bijzondere metropool. In 5 etappes fietsen ontdekt u hoe mooi de natuur buiten Berlijn kan zijn met talloze meren. Een zeer verrassend schouwspel. Het start- en eindpension Sperlingshof biedt u een uitstekende uitgangspositie voor een geweldige fietsvakantie rond Berlijn en door Brandenburg. Het pension biedt u tevens fitness, solarium, sauna en transferservice naar treinstation Dallgow.

U fietst over de bekende Mauerweg op de eerste fietsdag vanuit Dallgow. Vervolgens zult u de vele meren rondom Berlijn ontdekken wat aanvoelt alsof u in het vlakke Friesland fietst over uitstekende fietspaden. Als mooie afsluiter pakt u met deze fietsvakantie ook nog een deel van de beroemde Havelradweg mee. Eenmaal teruggekeert in Dallgow bij pension Sperlingshof raden wij beslist aan te verlengen. U zult alle hoogtepunten van deze metropool zeker niet overslaan met diverse verlengingsmogelijkheden.

Dag 1: Individuele aankomst Berlijn

U verblijft uw eerste nacht in dit gezellige familiepension Sperlingshof. Het ligt aan de westkant van Berlijn.

Dag 2: Dallgow - Wandlitz

Afstand ca. 57 km

Op de eerste fietsdag neemtu de Muurroute. Waar eens de muur stond loopt nueen fietspad. Langs het pad zijn betonnen paaltjes en gernsstenen de laatste getuigenis van de scheiding van Brandenburg en West-Berlijn. De dag eindigt aan het Wandlitzer Meer, waar ook uw hotel ligt.

Dag 3: Wandlitz - Fredersdorf

Afstand ca. 47 km

Vandaag fietst u door een prachtige beukenwoud over een fijn fietspad. Eenmaal uit het bos volgt de route een tijdje de Europa-fietsroute R1. U fietst door Bernau, Birkholz en Blumberg en komt uit bij de Krummensee.

Dag 4: Fredershof - Königs Wusterhausen

Afstand ca. 62 km

U fietst in het merengebied ten zuiden van Berlijn met de Kalksee, Flakensee, Dämeritzsee, Kleiner en Grosser Müggelsee, Seddinsee, Langer See en Krossin See.

Dag 5: Königs Wusterhausen - Großbeeren

Afstand ca. 37 km

Vanuit Königs Wusterhausen komt u langs het kasteel Friedrich Wilhelm I. U fietst langs de Rangdorfer See en komt vervolgens in Grossbeeren met Pruisische tradities.

Dag 6: Großbeeren - Dallgow

Afstand ca. 60 km

De laatste fietsdag is opnieuw langs de Muurroute. Er volgt een mooi bosrijk stuk langs het Teltowkanaal. De Königsweg trekt een lange rechte lijn door het bos tot de wijk Babelsberg aan de Griebnitzsee in Potsdam. Via de Havel-Radweg komt u weer bij pension Sperlingshof.

Dag 7: Dallgow - Individuele terugreis of verlenging

Einde van de fietsvakantie.U kunt uw vakantie verlengen met één van onze vakantiehuisjes of hotels in Berlijn.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie rond Berlijn.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
9.0
Imposant rondje fietsen in een omgeving overladen met recente geschiedenis
Met vrienden
Op vakantie in May 2019
Uitstekend. Een hotel waar we de fietsen pas na lang aandringen binnen konden zetten. Mijn vrouw heeft dat al direct aan u doorgegeven