8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Een fietsreis met Saksen's glanz en Pruisische glorie
  • Van omgeving Berlijn naar Dresden
  • Inclusief de Havel- en Elberadweg
  • Bezoek Potsdam, Lutherstadt Wittenberg en Dresden
  • Over makkelijk begaanbare fietspaden
Fietsen Berlijn-Dresden
Fietsen Berlijnse Muur
Dresden
Dresden
8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden
Berlijn 2
Bekijk alle fotos (10 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dallgow

Aankomst op eigen gelegenheid in het uitstekende hotel/pension Sperlingshof. In de avond krijgt u een uitgebreide toelichting over de fietsvakantie en ontvangt u alle reispapieren voor onderweg. Als u wilt kunt u 's avonds nog even Berlijn bezoeken, dat u in een dik uur fietsen bereikt!

Dag 2: Dallgow - Werder (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Van Dallgow fietst u tot Scharfen Lanke, een meer van de Havel, en volgt de Havel tot Berlijn-Kladow. Hier gaat u met de veerpont over de Wannsee. Eenmaal overgestoken gaat u langs de oostelijke oever tot aan Glienicker Brücke. Een tussenstop biedt u de mogelijkheid de Max-Liebermann-Villa te bezoeken, gelegen aan de Wannsee. Hierna komt u langs het bijzondere Potsdam waar u zeker het park Sanssouci moet bezoeken. Uw eindbestemming van vandaag is de eilandstad Werder.

Dag 3: Werder - Belzig (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km

Deze dagetappe voert u over de Europaradweg (R1). Na ca. 6 km bereikt u de Schwielowsee. De omgeving is erg mooi en biedt tal van wandel-, fiets- en rustmogelijkheden. Vervolgens bereikt u Beelitz welke bekend is door zijn kuursanatoria en de onovertroffen asperges die hier verbouwt worden. Voorbij aan Natuurpark Nuthe-Nieplitz gaat u via Brück naar Belzig. Belzig is een landelijk erkend kuuroord. Kom na deze fietsdag even lekker bij in het Thermaal-Solebad.

Dag 4: Belzig - Wittenberg (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

Vanaf Belzig leidt de weg naar Rabern met zijn Natuurparkcentrum Hoher Fläming en de burcht Rabenstein. Door het lichte heuvellandschap van Fläming wordt u aangetrokken door de Lutherstadt Wittenberg. Ontdek de fraaie oude binnenstad met een stadswandeling waarbij u tevens de Schlosskirche met de wereldberoemde Thesentür bezoekt evenals het graf van Luther en Melanchthon en de stadskerk met het indrukwekkende altaar van Cranach.

Dag 5: Wittenberg - Torgau (ca. 69 km)
Afstand ca. 69 km

Vanaf vandaag fietst u over de Elberadweg. Maak een stop in Klöden waar u de enige nog bewaard gebleven en toegankelijke burcht aan de midden Elbe kunt bezoeken. Daarnaa gaat het door de weides en velden aan de Elbe oever naar Stadt Dommitzsch. Hier kunt u het oudste gebouw van de stad, de oude apotheek, bezichtigen evenals de Gänsebrunnen. Verder gaat het over de zuidelijke oever van de Elbe. Reigers en ooievaars wijzen u de weg naar Torgau.

Dag 6: Torgau - Riesa (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vergeet niet, voordat u verder fietst, Torgau te bekijken. Noemenswaard zijn het museumpad en slot Harenfels. Via het karakteristieke stadje Strehla fietst u naar Riesa.

Dag 7: Riesa - Dresden (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

Riesa heeft een mooi kloostercomplex evenals historische bouwwerken. Tussen Riesa en Dresden ligt een van de mooiste natuurlandschappen van de Elberadweg. De Elberadweg voert u hier langs met heuvels bedekte wijnranken. Steile rotswanden houden de wind tegen en zorgen er tevens voor dat de warmte van de zon blijft hangen zodat de druiven kunnen rijpen. Schilderachtige dorpjes bieden tal van rustpunten in evenzovele restaurantjes. Zo bereikt u Meissen, bekend van het gelijknamige porselein en de beroemde Albrechtsburg, het oudste slot van Duitsland. Van Meissen naar Dresden is niet ver meer. Al snel wordt de koepel van de bekende Frauenkirche in de verte zichtbaar. Maar natuurlijk biedt Dresden meer. Denk daarbij aan de Semperoper en het Zwinger. Het Florence aan de Elbe, zo wordt Dresden ook wel genoemd. U zult ook zeker ontdekken waarom.

Dag 8: Terugreis vanaf Dresden of verlenging

Helaas uw fietsvakantie is vandaag ten einde. Natuurlijk kunt u uw verblijf in Dresden nog verlengen. U kunt ook terugreizen naar Dallgow om daar nog enkele nachten te verlengen in hotel/pension Sperlingshof. Vanaf hier kunt u prima de metropool Berlijn ontdekken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Berlijn - Dresden.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 5.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 6.0
8.0
Slechte administratieve verwerking
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
Prima. Mooie routes en goede hotels.
9.0
Uitstekend verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
Het was onze eerste fietsvakantie, maar zeker voor herhaling vatbaar. Het was allemaal perfect geregeld.
Lees meer