12-daagse fietsvakantie Beleef de Bodensee

Bodensee, Duitsland

  • Unieke fietsvakantie over de Bodenseeradweg
  • Beleef een actieve en aangename fietsvakantie
  • Inclusief diverse boottochten en entree musea
  • Eenvoudig te fietsen routes, ook voor de onervaren fietser
Bodensee - Stein am rhein
Bodensee - Bregenz
Bodensee - Konstanz
Bodensee - Konstanz
Rheinfall - Bodensee
Bodensee - Radolfzell
Bekijk alle fotos (30 )

Heerlijk genieten van de Bodenseeregio

De Bodensee is één van de meest geliefde fietsreis-bestemmingen. Veel fietsers komen al jaren aan de oever van het drielanden-meer in het hart van Europa. Het aangrenzende Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk bieden het meer zijn eigen charme en de regio wordt al graag gezien als deel van Noord-Italie.

De verscheidene bezienswaardigheden weerspiegelen de culturele veelzijdigheid -met name de historische conciliestad Konstanz met zijn middeleeuwse stadskern, het bloemeneiland Mainau, het eiland Reichenau (werelderfgoed UNESCO), de barokke Wallfahrtskerk Birnau, Lindau, Bregenz enz. enz.

Om de sfeer compleet te maken fietst u over heerlijke fietspaden in een prachtig landschap, boomgaarden direct aan het meer, het unieke Alpenpanorama . En… vergeet uw zwemspullen niet. 

U kunt de tocht rond het Bodenmeer in veel, zeer afwisselende varianten fietsen. Maar bijna geen enkele gast presteert het in één fietsweek de hele Bodensee-regio te verkennen. Daarom komen veel gasten steeds graag terug.

Karakter: Alle belangrijke bezienswaardigheden inbegrepen. De fietsdagen zijn zo gepland dat u ook overal echt de tijd voor heeft. Zeer goed geschikt voor families.

Dag 1: Konstanz - individuele heenreis

Het middeleeuwse Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee. Kenmerk is de Imperia, het standbeeld dat de publieke vrouwen uit de Concilietijd in herinnering brengt. Bezienswaardig zijn ook het aquarium van Sea Life en het archeologisch Landsmuseum. Het Zwitserse stadje Kreuzlingen ligt op loopafstand van de oude stad en heeft een levendige haven.

Dag 2: Konstanz – Eiland Reichenau - Gailingen / Stein am Rhein

Afstand ca. 35 km

Op het eiland Reichenau bevindt zich het bekende klooster(18-19e eeuw) welke in 2001 tot UNESCO Werelderfgoed werd verklaard. Via een boottocht bereikt u Gaienhofen en fietst u langs het schiereiland Höri over de groene grens naar het Zwitserse stadje Stein am Rhein met zijn pittoreske oude stad. Afhankelijk van waar u overnacht (Stein am Rhein of Gailingen) fietst u verder over de grens naar het Duitse Gailingen.

Dag 3: Dagtocht Rheinfall

Afstand ca. 40 km

Al fietsend bereikt u Schaffhausen. Een wandeling door de oude stadskern van de kantonhoofdstad brengt u langs meer dan 170 erkers, veel fonteinen en schilderachtige voorgevels. Verder naar Neuhausen naar de Rheinfall, de grootste Europeesche waterval. Stroomopwaarts langs de Rijn, fietst u terug naar Gailingen of Stein am Rhein.

Dag 4: Gailingen / Stein am Rhein - Konstanz

Afstand ca. 40 km

Langs de zuidelijke oever van het meer fietst u door pittoreske Zwitserse vissersdorpjes terug naar Konstanz. Slot Arenenberg waar eens Napoleons stiefdochter Hortense de Beauharnais woonde, is nu het Napoleon Museum, zeker een bezoekje waard. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Reichenau.

Dag 5: Konstanz - Insel Mainau - Radolfzell

Afstand ca. 30 km

Verken het paradijselijke bloemeneiland Mainau in het überlinger meer. De kleurrijke bloemenzeeën, de reusachtige mammoetbomen, de schaduwrijke bossen en geurige rozenstruiken zijn fascinerend. Via Allensbach gaat het verder naar de oude Reichstadt en het tegenwoordige kuuroord Radolfzell.

Dag 6: Radolfzell – Uhldingen/Meersburg

Afstand ca. 40 km

Bij Stahringen steekt u de Bodanrück over en bereikt u de überlingersee bij Bodman ( het oude Kaiserpfalz) . De weg langs de oever leidt naar de voormalige Reichsstadt überlingen met de gothische domkerk en de meerpromenade. De weg naar Meersburg gaat langs de barokke Wallfahrtskkirche Birnau en de gereconstrueerde paalwoningen bij Uhldingen.

Dag 7: Uhldingen/Meersburg –Friedrichshafen

Afstand ca. 25 km

In Meersburg, het bekende wijndorp, wacht u het oude slot ( de oudst bewoonde burcht van Duitsland), het nieuwe slot ( fantastisch trappenhuis van Balthasar Neumann) en de schilderachtige vakwerkhuizen op het marktplein. Het schitterende Alpenpanorama brengt u in het levendige Friedrichshafen met zijn uniek Zeppelin Museum.

Dag 8: Friedrichshafen-Bregenz

Afstand ca. 40 km

Door uitgestrekte fruitplantages bereikt u het Beierse Lindau, welke binnenstad zich op een eiland bevindt en zeker een bezoek waard is. Het is nog slechts enkele kilometers naar Brengenz, de hoofdstad van de regio Voralberg in Oostenrijk, deze stad staat bekend om zijn jaarlijkse festspiele op de grootse Seebühne van de wereld. Koop op tijd kaartjes, want de voorstellingen heel populair!

Dag 9: Bregenz - St. Gallen

Afstand ca. 50 km

De kabelbaan brengt u met uw fiets naar de 1.064 meter hoge Pfänder. Na het mooie uitzicht geniet u van de half uur durende afdaling terug naar Bregenz. Bij het meer gaat het verder door de mondingsdelta van de Alpenrhein en bij Altenrhein (Hundertwasserhalle) weer naar Zwitserland. Waarschuwing : De afdaling van de Pfänder vereist goede remmen ! De terugweg is ook mogelijk te voet of met de kabelbaan.

Dag 10: St. Gallen – Wandeltocht

Op stevig schoeisel gaat u per tandradbaan naar het Biedermeierdorp Heiden in het Appenzeller Vorderland (400hm). Aansluitend volgt u de Witzwandelroute naar Wandelhausen ( ca. 2.5 uur wandelen, optioneel per postbus). In Walzenhausen wordt u per tandradbaan op meerhoogte naar Rheineck gebracht en per boot weer terug naar Rorschach.

Dag 11: St. Gallen -Konstanz/Kreuzlingen

Afstand ca. 45 km

De tocht gaat, meestal direct langs de oever, verder door het kanton Thurgau dat vanwege zijn belangrijke appelteelt en de afgelegen ligging ook wel liefdevol Mostindien genoemd wordt.

Dag 12: Konstanz – terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 12-daagse fietsvakantie Beleef de Bodensee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 12-daagse fietsvakantie Beleef de Bodensee.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 6.5
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 7.5
6.0
Jammer dat de overnachtingen alleen maar in de steden heeft plaatsgevonden. Hotels waren niet altijd makkelijk te vinden vooral niet in St. gallen. Dat was een drama
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
De routebeschrijvingen waren nogal summier weergegeven in het boekje. Hotels hadden van ons minder luxe gemogen daarvoor in de plaats gasthofen daardoor heb je meer contact met de bevolking. Overnachtingen afwisselen met dorpen. Vooral Konstanz, 3x in hetzelfde hotel overnacht, teveel van het goede. Dit had zeker anders gekund. Eerdere fietsvakantie van andere reisorganisatie hebben we als zeer prettig ervaren de afwisseling van stad en dorp overnachtingen. Al met al een te prijzige reis voor wat we ervoor terugkregen.
9.0
Boven verwachting
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Natuurlijk, blijf je afhankelijk van het weer zeker als je een 12 daagse fietstocht gaat doen. Ronde Bodensee. Een beetje regen gehad, maar omdat je verschillende plaatsen aandoet tussen vertrekpunt tot aankomst hotel genoeg schuilmogelijkheden. Dan is er ook de mogelijkheid om het plaatsje te bezichtigen. Goed in elkaar gezette routes betreft route en hotel keuze en genoeg tijd voor ontspanning. En je ziet gewoon heel veel. Hotels? Tikkie boven onze verwachting.
Lees meer