12-daagse fietsvakantie Beleef de Bodensee

Bodensee, Duitsland

  • Unieke fietsvakantie over de Bodenseeradweg
  • Beleef een actieve en aangename fietsvakantie
  • Inclusief diverse boottochten
  • Inclusief entree Zeppelin Museum, Rosgarten- en Pfahlbaumuseum
  • Prima fietsroutes en uitstekend routenetwerk
Bodensee - Stein am rhein
Bodensee - Bregenz
Bodensee - Konstanz
Bodensee - Konstanz
Rheinfall - Bodensee
Bodensee - Radolfzell
Bekijk alle fotos (30 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Konstanz - individuele heenreis

Het middeleeuwse Konstanz is de grootste stad aan de Bodensee. Kenmerk is de Imperia, het standbeeld dat de publieke vrouwen uit de Concilietijd in herinnering brengt. Bezienswaardig zijn ook het aquarium van Sea Life en het archeologisch Landsmuseum.

Dag 2: Konstanz – Eiland Reichenau - Gailingen / Stein am Rhein (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Op het eiland Reichenau bevindt zich het bekende klooster (18-19e eeuw) dat in 2001 tot UNESCO Werelderfgoed werd verklaard. Via een boottocht bereikt u Gaienhofen en fietst u langs het schiereiland Höri over de groene grens naar het Zwitserse stadje Stein am Rhein met zijn pittoreske oude stad. Afhankelijk van waar u overnacht (Stein am Rhein of Gailingen) fietst u verder over de grens naar het Duitse Gailingen.

Dag 3: Dagtocht Rheinfall (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Al fietsend bereikt u Schaffhausen. Een wandeling door de oude stadskern van de kantonhoofdstad brengt u langs meer dan 170 erkers, veel fonteinen en schilderachtige voorgevels. Verder naar Neuhausen naar de Rheinfall, een van de grootste watervallen van Europa. Stroomopwaarts langs de Rijn, fietst u terug naar Gailingen of Stein am Rhein.

Dag 4: Gailingen / Stein am Rhein - Konstanz (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Langs de zuidelijke oever van het meer fietst u door pittoreske Zwitserse vissersdorpjes terug naar Konstanz. Slot Arenenberg waar eens Napoleons stiefdochter Hortense de Beauharnais woonde, is nu het Napoleon Museum, zeker een bezoekje waard. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Reichenau.

Dag 5: Konstanz - Insel Mainau - Radolfzell (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Verken het paradijselijke bloemeneiland Mainau (entree excl.) in het Überlinger meer. De kleurrijke bloemenzeeën, de reusachtige mammoetbomen, de schaduwrijke bossen en geurige rozenstruiken zijn fascinerend. Via Allensbach gaat het verder naar de oude Reichstadt en het tegenwoordige kuuroord Radolfzell.

Dag 6: Radolfzell – Uhldingen/Meersburg (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Bij Stahringen steekt u de Bodanrück over en bereikt u de Überlingersee bij Bodman ( het oude Kaiserpfalz) . De weg langs de oever leidt naar de voormalige Reichsstadt Überlingen met de gothische domkerk en de promenade aan het meer. De weg naar Meersburg gaat langs de barokke Wallfahrtskkirche Birnau en de gereconstrueerde paalwoningen bij Uhldingen.

Dag 7: Uhldingen/Meersburg –Friedrichshafen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

In Meersburg, het bekende wijndorp, wacht u het oude slot (de oudst bewoonde burcht van Duitsland), het nieuwe slot (fantastisch trappenhuis van Balthasar Neumann) en de schilderachtige vakwerkhuizen op het marktplein. Het schitterende Alpenpanorama brengt u in het levendige Friedrichshafen met zijn unieke Zeppelin Museum.

Dag 8: Friedrichshafen-Bregenz (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Door uitgestrekte fruitplantages bereikt u het Beierse Lindau, waarvan de binnenstad zich op een eiland bevindt en zeker een bezoek waard is. Het is nog slechts enkele kilometers naar Brengenz, de hoofdstad van de regio Voralberg in Oostenrijk, deze stad staat bekend om zijn jaarlijkse Festspiele op de grootse Seebühne van de wereld. Koop op tijd kaartjes, want de voorstellingen zijn heel populair!

Dag 9: Bregenz - St. Gallen (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

De kabelbaan brengt u naar de 1.064 meter hoge Pfänder. Geniet van het mooie uitzicht en de half uur durende afdaling terug naar Bregenz. Bij het meer gaat het verder langs de Alpenrhein naar Altstätten. Dan brengt de trein u naar het Appenzellerland en Gais. Van daaruit fietst u door het Zwitserse landschap naar St. Gallen.

Dag 10: St. Gallen – Vrije dag of wandeltocht door het Appenzellerland

U laat vandaag even de fiets staan om te voet St. Gallen en/of omgeving te ontdekken. Natuurlijk kunt u ook even een dagje relaxen. De keus is aan u.

Dag 11: St. Gallen -Konstanz/Kreuzlingen (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

De fietstocht gaat, meestal direct langs de oever, verder door het kanton Thurgau dat vanwege zijn belangrijke appelteelt en de afgelegen ligging ook wel liefdevol Mostindien genoemd wordt.

Dag 12: Konstanz – terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 12-daagse fietsvakantie Beleef de Bodensee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 12-daagse fietsvakantie Beleef de Bodensee.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.7
Locatie/gebied: 7.7
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 6.7
Dag-tot-dagprogramma: 6.3
Bezienswaardigheden: 7.3
Reisbescheiden: 7.3
8.0
Bagagevervoer en overnachtingen waren in orde
Met vrienden
Op vakantie in Juni 2023
Het was een mooie en intensieve vakantie voor ons vieren. Door de warmte was het fietsen een verkoelende factor. In Meersburg was het een hele klim om bij het hotel zum Bären te komen, ook al was het een prachtig middeleeuws hotel. Je mocht niet omhoog fietsen. Kan dit makkelijker opgelost worden? Een andere tip: Van Gais naar Sank Gallen is een treintraject. Dit staat niet vermeld. Voor degenen die dit verkiezen boven het afdalen per fiets, is dit misschien een handig weetje. Stein am see is een prachtig middeleeuws plaatsje. Dit zou ook meegenomen kunnen worden in de overnachtingen. De eerste dag is zeer intensief: naar hotel in Constanz inchecken en koffers af zetten; terug naar parkeerplaats om auto te parkeren; terug met fietsen naar hotel en fietsen stallen. Dit kost zeer veel tijd. Het is handig als mensen op de heenreis een overnachting onderweg inplannen, zodat ze genoeg tijd hebben dit ritueel in Konstanz af te handelen. Dit is onze evaluatie. Groet Inge Blom- Wilkes
6.0
Jammer dat de overnachtingen alleen maar in de steden heeft plaatsgevonden. Hotels waren niet altijd makkelijk te vinden vooral niet in St. gallen. Dat was een drama
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
De routebeschrijvingen waren nogal summier weergegeven in het boekje. Hotels hadden van ons minder luxe gemogen daarvoor in de plaats gasthofen daardoor heb je meer contact met de bevolking. Overnachtingen afwisselen met dorpen. Vooral Konstanz, 3x in hetzelfde hotel overnacht, teveel van het goede. Dit had zeker anders gekund. Eerdere fietsvakantie van andere reisorganisatie hebben we als zeer prettig ervaren de afwisseling van stad en dorp overnachtingen. Al met al een te prijzige reis voor wat we ervoor terugkregen.
9.0
Boven verwachting
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2019
Natuurlijk, blijf je afhankelijk van het weer zeker als je een 12 daagse fietstocht gaat doen. Ronde Bodensee. Een beetje regen gehad, maar omdat je verschillende plaatsen aandoet tussen vertrekpunt tot aankomst hotel genoeg schuilmogelijkheden. Dan is er ook de mogelijkheid om het plaatsje te bezichtigen. Goed in elkaar gezette routes betreft route en hotel keuze en genoeg tijd voor ontspanning. En je ziet gewoon heel veel. Hotels? Tikkie boven onze verwachting.
Lees meer