5-daagse fietsvakantie Bodensee - sportief

Bodensee, Duitsland

  • Een korte, maar krachtige fietsvakantie
  • Dagetappes tot ca. 85 km, totale route ca. 220 km
  • Konstanz als start- en eindpunt
  • Met Stein am Rhein, eiland Mainau en Bregenz
Bodensee Berlingen
Bodensee - Konstanz
Bodensee - Stein am rhein
Bodensee - Friedrichshafen
Bodensee - Radolfzell
Bodensee Romanshorn
Bekijk alle fotos (17 )

Sportief om de Bodensee!

Een van de meest geliefde bestemmingen voor een fietsvakantie is de Bodensee. Jaarlijks ontmoeten vele fietsliefhebbers elkaar op de oevers van dit meer in het hart van Europa. De omringende landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk verlenen het meer haar eigen flair terwijl de regio ook wel als deel van Noord-Italië bestempeld wordt.

De vele bezienswaardigheden zijn een afspiegeling van de rijke culturele veelzijdigheid zoals de historische universiteitsstad Konstanz, het bloemeneiland Mainau, het eiland Reichenau dat op de lijst van werelderfgoederen van UNESCO staat, de barokke bedevaartkerk Birnau, het unieke stadsensemble Weil am Rhein, Lindau, Bregenz, etc., etc.

Om optimaal te kunnen genieten van deze atmosfeer fietst u over goede fietspaden, langs fruitgaarden en weilanden, direct aan het meer en met het Alpenpanorama als decor. Vergeet niet uw zwemspullen mee te nemen. Deze korte, sportieve Bodensee fietsvakantie is een ideale trip voor de lente of herfst, wanneer te temperaturen nog niet te hoog zijn!

Niveau van de fietstour:
De fietspaden zijn overwegend geasfalteerd en ook geschikt voor racefietsen, enkele bestrate stukken kunnen vermeden worden door op de weg te fietsen. U fietst ca. 75 km per dag.

Dag 1: Individuele aankomst in Konstanz

De grootste stad aan de Bodensee is het middeleeuwse Konstanz. Het stadswapen wordt gevormd door het standbeeld van Imperia, een monument voor de prostituees uit de tijd van het Concilie. Bezienswaardig zijn ook het Sea Life aquarium en het Archeologisch museum. Breng een bezoekje aan het bloemeneiland Mainau.

Dag 2: Konstanz – Radolfzell - Stein am Rhein - Konstanz

Afstand ca. 80 km

Vanuit Konstanz fietst u langs de Gnadensee naar Radolfzell. Op goed onderhouden wegen rijdt u dan over het schiereiland Höri naar Stein am Rhein bekend van de met fresco's beschilderde huizen. Op de terugweg naar Konstanz komt u door pittoreske Zwitserse vissersdorpjes.

Dag 3: Konstanz – Bregenz / Lindau

Afstand ca. 65 km

Met de pont gaat u van Konstanz naar Meersburg. De wijnbergen langs het meer worden doorkruist in richting van de zeppelin stad Friedrichshafen. Het is de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Zeppelin museum. Voordat u uw einddoel van vandaag, de stad Bregrenz bereikt, komt u nog door de Beierse eilandstad Lindau.

Dag 4: Bregenz / Lindau – Konstanz

Afstand ca. 85 km

Allereerst fietst u vandaag door het beschermde natuurgebied van de Rijndelta. Bij Altenrhein steekt u de grens met Zwitserland over. U rijdt dan overwegend direct langs het meer, door de stadjes Arbon en Romanshorn weer naar Konstanz.

Dag 5: Konstanz – individuele terugreis

Na het ontbijt is uw fietstocht ten einde. Natuurlijk kunt u direct terugkeren naar huis maar wij adviseren u nog enkele dagen in deze prachtige omgeving te vertoeven.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 5-daagse fietsvakantie Bodensee - sportief?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.