10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Donau, Duitsland

  • De Donauradweg voor families en genieters
  • Met cultuurmetropolen Passau en Wenen
  • Inclusief veerpont overtocht van Au naar Schlögen
  • Wijnproeverij in de Wachau
  • Dagelijks vertrek mogelijk
Passau - Wenen - burgtheater
Passau - Wenen - belvedere
Passau - Wenen - parlement
Passau - Wenen - kasteel fietspauze
Passau - Wenen
Passau - Wenen - fietsgroep
Bekijk alle fotos (40 )

Donauradweg relaxed!

Gezellige en gemoedelijke fietsvakantie van Passau naar Wenen. Rustig en gemakkelijk stroomt het blauwe water van de Donau in de richting van de Zwarte Zee. Ingesloten tussen bosrijke hellingen en groene weides baant de Donau zich een weg. Laat u zich door deze idyllische sfeer betoveren en tour heerlijk per fiets van Passau naar Wenen.

Op de mooie dagetappes heeft u nog meer tijd om de schoonheid van de natuur in het Donaudal in vol ornaat te ontdekken, daarnaast heeft u een lekkere rustdag in Wachau. Tijdens deze rustdag kunt u een wandeling maken in de mooie omgeving of toch even op de fiets stappen voor een korte tocht in de omgeving. Fiets over zalige fietsroutes langs de oevers en bewonder de adembenemende Schlögener Schlinge of de romantische landschappen aan beide zijdes van de Donau. Beleef deze fietsreis zo uitgebreid als u wilt. Vanaf uw fietszadel maar ook beslist tijdens uw pauzes met wandelingen door de dorpen en steden. Ook culinair valt hier voldoende te genieten van de traditionele gerechten uit de landelijke keuken of pikante wijn uit de Wachau. Van begin tot eind is deze fietsvakantie genot en ontspanning pur sang. De fietsreis langs de Donau is een ware klassieker en is ook zeer geschikt voor een eerste fietsvakantie met de hele familie!

Niveau van de tour:
Deze Donau route is vlak of licht heuvelafwaarts, vrijwel continu op een goed ontwikkeld fietspad zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts zeer korte stukken over lokale wegen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Passau

Wandel lekker door het "Neue Mitte" van de Drie-Rivieren-Stad Passau, welke als autovrije voetgangerszone compleet is gerenoveerd en een mooi begin is voor uw fietsvakantie langs de Donau. U kunt ook beginnen in Schärding, een klein stadje aan de Inn. Indien u wenst te starten in Schärding kunt u dit opgeven bij uw boekingsaanvraag.

Dag 2: Passau - Donauschlinge / omgeving (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Op uw fietsroute doorkruist u het bovenste Donaudal en passeert u Engelhartszell, met de indrukwekkende abdij van klooster Engelszell. U fietst verder via Niederranna en nadert de bestemming van de eerste dag, de fascinerende Schlögener Schlinge. De op twee na grootste rivier van Europa wordt hier door het graniet van de Bohemen gedwongen 180 graden te slingeren! Terwijl u met de veerpont naar de andere kant van de Donau vaart kunt u dit fenomeen aanschouwen.

Dag 3: Donauschlinge / omgeving - Linz (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u door het groene gebied Eferdinger Becken via Aschach, Ottensheim en Wilhering in de Ober-Oostenrijkse hoofdstad Linz. "In Linz Beginnt's" is hier het motto! En niet ten onrechte met de talrijke restaurants en bars in de historische binnenstad, het uitzicht vanaf de Pöstlingsberg of een wandeling langs de Donau.

Dag 4: Linz - Wallsee / Ardagger (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Voor de afwisseling volgt er nu een stuk weg van de rivier naar St. Florian en Enns. In Enns bezichtigd u het stadsplein met de 60 meter hoge stadstoren of bezoek de archeologische verzamelingen in het Stadsmuseum Lauriacum. Daarna gaat u verder naar Wallsee.

Dag 5: Wallsee / Ardagger - Maria Taferl / Marbach (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U fietst weer langs de Donau en bereikt eerst de wonderschone Barokstad Grein. Hier bestaat voor u de mogelijkheid een indruk te krijgen van de oudste stadstheaters van Oostenrijk. Daarbij kunt u het scheepsvaartmuseum bezoeken of de Greinburg. Vanuit Maria Taferl geniet u van een prachtig uitzicht.

Dag 6: Maria Taferl / Marbach - Wachau (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

In Melk moet u vandaag beslist even een tussenstop maken en naar boven kijken. Zo ontgaat u de schoonheid van de Abdij van Melk niet, torenend boven de Donau. Wanneer u de stad achter u heeft gelaten fietst u in het land van Wachau met vele wijnbergen. Hier is voor u een wijnproeverij georganiseerd.

Dag 7: Rustdag met wijnbergronde

Vandaag kunt u bij een wandeling door de wijnsteden Spitz, Weissenkirchen en Dürnstein lekker ontspannen. Leer de schoonheid en gastvrijheid van Wachau kennen welke ze zo beroemd heeft gemaakt en geniet ieder moment van de dag.

Dag 8: Wachau - Tulln (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

U fietst vandaag naar de 1000-jaar oude stad Krems en verder naar Tulln. Hier kunt u nog eenmaal rust en cultuur beleven in de landelijke regio voordat u in het grootse Wenen fietst.

Dag 9: Tulln - Wenen (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Met de laatste kilometers van de fietsvakantie bereikt u heel ontspannend de Donaumetropool Wenen. Na uw aankomst in uw hotel kunt u de rest van de dag Wenen ontdekken. Wandel door de winkelstraten, de Mariahilfer Strasse, bezoek de Stephansdom of bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden met een tocht in een beroemde "Fiaker".

Dag 10: Terugreis of verlenging in Wenen

Wij raden aan nog een nacht extra te blijven in deze prachtige stad aan de Donau. Of u keert huiswaarts na het ontbijt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.6
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 8.1
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.4
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.1
Reisbescheiden: 8.1
9.0
Beproefde formule, uitstekend uitgerold.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Mede door het zonnige weer een heerlijke, ontspannen vakantie. Hoewel de route informatie in z’n totaliteit voldoende is moet je wel bij de les blijven, o.a. door goed van de gps navigatie gebruik te maken om zo de meest gunstige Donau-oever te kiezen. Dit kan lastig zijn als je externe navigatie (bijv. Google) gebruikt. De 8 etappeplaatsen van de 10 daagse reis komen niet alle voor in de routebeschrijving omdat deze uitgaat van 4 trajecten. De accomodaties waren zonder uitzondering uitstekend en bijna overal is ruime keus voor een restaurant ter plaatse. Alleen in Schlögen/St. Agatha en Ardagger ben je min of meer aangewezen op een maaltijd in het desbetreffende hotel. De lengte van de etappes van de 10 daagse reis laat ook ruimte om onderweg of ter plaatse iets te bezichtigen. De bezienswaardigheden zijn natuurlijk het meest talrijk in Wenen.
7.0
Voldoende informatie.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2024
Leuke vakantie gehad. Wr hebben echter een kritische noot. De info over de plaats van het volgende hotel vonden we onder de maat. De infoavond bij begin van de reis was ronduit slecht. De app was volgens de reisbegeider niet nodig. Wat een misser. De route naar het hotel was zonder googlemaps voor ons zeker een puzzel geworden. Jammer dus.
10
Mooie herinneringen gemaakt
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Prachtig en reeds aanbevolen aan vrienden.
Lees meer
8.0
ADE heeft de vakantie goed georganiseerd
Op vakantie in Augustus 2023
Leuke actieve vakantie met elke dag een nieuwe verblijfs-locatie. Elke dag weer een verassing waar je terecht kwam. De informatie verstrekking (instructie) van de lokale agent had beter en vooral zorgvuldiger gekund. Zij informeerde niet over de impact van de vele regen ( van de dagen ervoor) op de Donau. Hierdoor fietste we de eerste dag niet de juiste route. Achteraf bleek dit een gelukkige keuze omdat de pond die ons naar het hotel moest overzetten uit de vaart was genomen.
9.0
Alles heel netjes verzorgd en prima geregeld!!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Mooie vakantie, jammer dat het weer niet te bestellen is
8.0
Gevarieerde reis
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Hele leuk fietsvakantie door afwisselend landschap en steden
Lees meer
9.0
Prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Fiets en toebehoren waren van goede kwaliteit. Hotels waren goed. Vervoer van de bagage was prima geregeld. Uitleg van de routebeschrijving, van de gids op de eerste dag, was alleen met woorden en niet a.d.h.v. een kaartje.
9.0
Alles was goed geregeld!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Een hele mooie, fijne vakantie!
8.0
kritische puntjes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Wij ontvingen een voucher voor een wijnproeverij in Melk op 17 juli 2023, om 16.00 uur. Alleen hebben wij hiervan geen gebruik kunnen maken omdat wij dan op die dag van Marbach naar Krems moesten fietsen ongeveer 78 km. Vervolgens moesten wij om gebruik te maken van de voucher 34 km heen en 34 km terug fietsen. Dit is niet te doen, 146 km fietsen op een dag is echt te veel. Het is logistiek echt niet mogelijk. Het was verder buitengewoon goed geregeld. Wij hebben wel wat tips voor jullie. Als het mogelijk is dan misschien toch op zoek naar een hotel in het stadje. Wij hebben nu bijvoorbeeld twee keer helemaal buiten de aankomstplek in een hotel gelogeerd. B.v Grein, als je dan een hele dag gefietst hebt en nog 9 km naar boven moet fietsen en dan weer naar beneden om het stadje weer in te gaan… geloof ons, dan heb je daar geen zin meer in. Er was een mogelijkheid om met de fietstaxi naar boven te gaan, hier hebben wij wel gebruik van gemaakt. Verder was het warm, gelukkig. Maar er waren hotels waar geen airco en zelfs geen ventilator aanwezig was. Als comfort reiziger verwacht ik dat wel, alsmede dat we een kopje thee / koffie kunnen zetten op de kamer. Misschien kunnen jullie dat communiceren met de hotels?
Lees meer
8.0
Goed georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
Gps niet makkelijk te hanteren
8.0
goed georganiseerd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2023
een hele fijne vakantie. Goed weer en prachtige natuur. Soms lastig om het hotel vinden. Ook nog een paar dagen Wenen is een aanrader.
10
Met ADE langs de mooie blauwe Donau
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
In een (1) woord: heerlijk. Goed verzorgd, prettige hotels, juist gekozen afstanden, extra nachten vlot en goed geregeld, leuk adres voor wijnproeverij in de Wachau, goede tips bij aanvang van de reis en prettige e-bikes met goede uitleg.
Lees meer
9.0
Prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Prachtige tocht, goed te doen met normale fiets. Goede overnachtingen.
9.0
Fijne manier van fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
De hotels waren over het algemeen prima, met een paar uitzonderingen. Hier waren met name de bedden niet goed, omdat het zo warm weer was , was er er niet voldoende ventilatie, dit is erg jammer, hierdoor slaap je slecht. In alle hotels was het ontbijt goed verzorgd. Overal waren ruimtes om de fietsen veilig te stellen. Wij hebben om de accu op te laden steeds gekozen om dit op de hotelkamer te doen. De route is goed aangegeven. Wij hebben voor de 10-daagde reis gekozen, dan worden de te fietsen kilometers per dag minder. Leuk om dan meer van de omgeving te ontdekken. Wij kijken terug op een hele mooie fietsvakantie, een mooie manier om meer van je omgeving te verkennen.
9.0
Super vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
Wij hebben heerlijke vakantie gehad. Kort voor aanvang geboekt. Medewerkers waren zeer hulpvaardig. In Oosterrijk nog verlenging in Wenen kunnen regelen. Bagage vervoer was ook prima. Hotels waren allemaal goed en sommige echt super.
Lees meer
8.0
De vakantie was prima verzorgd.
Op vakantie in Augustus 2021
Tip; geef de klanten de mogelijkheid om bij de start een hotel te kiezen waar de auto de reisduur geparkeerd kan blijven staan. De hotels waren goed. Hotel Schachner was daarop een uitzondering. Kleine kamer, problemen met de temperatuur waardoor het de hele nacht bloedheet was. En s'avonds aangebrand eten op het bord met als enige opmerking van de ober, ik zal het doorgeven aan de keuken. Geen aanrader. De GPS tracks waren voor ons een welkome aanvulling.
9.0
Zeer goede organisatie en planning
Alleen reizend
Op vakantie in Augustus 2021
ik heb een heel fijne reis gehad! Prima uitleg gekregen over het verloop van de route door een vriendelijke medewerker. Zeer duidelijke routebeschrijving. Prima hotels. Prachtige, rustige omgeving. Een aanrader!
8.0
goed verzorgd, kaarten van steden en dorpen die we aandoen met lijst van de hotels keurig in een map verkregen bij het eerste hotel
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2021
-goede vakantie - de afstand van Melk naar Tulln was 80 kilometer... langer dan de door ons aangegeven circa 50 km per dag... - rustdag was prettig - Achteraf dus liever Marbach overslaan en door naar Melk en dan van Melk naar Krems - rustdag in Krems ipv Melk en dan van Krems naar Tulln... etc Desondanks een zeer mooie vakantie met voldoende afwisseling en goede hotels met goede bedden en zeer goed ontbijt. Airconditioning in Marburg, Tulln, Linz en Wenen zeer prettig gezien het zeer hete weer.
Lees meer