10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen

Donau, Duitsland

  • De Donauradweg voor families en genieters
  • Met cultuurmetropolen Passau en Wenen
  • Inclusief veerpont overtocht
  • Wijnproeverij in de Wachau
  • Dagelijks vertrek mogelijk
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen
Passau - Wenen groepje fietsers
Passau - Wenen kasteel
Passau - Wenen kasteel 2
Bekijk alle fotos (21 )

Donauradweg relaxed!

Gezellige en gemoedelijke fietsvakantie van Passau naar Wenen. Rustig en gemakkelijk stroomt het blauwe water van de Donau in de richting van de Zwarte Zee. Ingesloten tussen bosrijke hellingen en groene weides baant de Donau zich een weg. Laat u zich door deze idyllische sfeer betoveren en tour heerlijk per fiets van Passau naar Wenen.

Op de kort gehouden dagetappes heeft u nog meer tijd om de schoonheid van de natuur in het Donaudal in vol ornaat te ontdekken. Fiets over zalige fietsroutes langs de oevers en bewonder de adembenemende Schlögener Schlinge of de romantische landschappen aan beide zijdes van de Donau. Beleef deze fietsreis zo uitgebreid als u wilt. Vanaf uw fietszadel maar ook beslist tijdens uw pauzes met wandelingen door de dorpen en steden. Ook culinair valt hier voldoende te genieten van de traditionele gerechten uit de landelijke keuken of pikante wijn uit de Wachau. Van begin tot eind is deze fietsvakantie genot en ontspanning pur sang. De fietsreis langs de Donau is een ware klassieker en is ook zeer geschikt voor een eerste fietsvakantie met de hele familie!

Niveau van de tour:
Deze Donau route is vlak of licht heuvelafwaarts, vrijwel continu op een goed ontwikkeld fietspad zonder gemotoriseerd verkeer. Slechts zeer korte stukken over lokale wegen.

Dag 1: Individuele aankomst in Passau

Wandel lekker door het "Neue Mitte" van de Drie-Rivieren-Stad Passau, welke als autovrije voetgangerszone compleet is gerenoveerd en een mooi begin is voor uw fietsvakantie langs de Donau. U kunt ook beginnen in Schärding, een klein stadje aan de Inn.

Dag 2: Passau - Donauschlinge / omgeving

Afstand ca. 50 km

Op uw fietsroute doorkruist u het bovenste Donaudal en passeert u Engelhartszell, met de indrukwekkende abdij van klooster Engelszell. U fietst verder via Niederranna en nadert het dagdoel van de 1e dag, de fascinerende Schlögener Schlinge. De op twee na grootste rivier van Europa wordt hier door het graniet van de Bohemen gedwongen 180 graden te slingeren! Terwijl u met de veerpont naar de andere kant van de Donau vaart kunt u dit fenomeen aanschouwen.

Dag 3: Donauschlinge / omgeving - Linz

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u door het groene gebied Eferdinger Becken via Aschach, Ottensheim en Wilhering in de Ober-Oostenrijkse hoofdstad Linz. "In Linz Beginnt's" is hier het motto! En niet ten onrechte met de talrijke restaurants en bars in de historische binnenstad, het uitzicht vanaf de Pöstlingsberg of een wandeling langs de Donau.

Dag 4: Linz - Wallsee / Ardagger

Afstand ca. 45 km

Voor de afwisseling volgt er nu een stuk weg van de rivier naar St. Florian en Enns. In Enns bezichtigd u het stadsplein met de 60 meter hoge stadstoren of bezoek de archeologische verzamelingen in het Stadsmuseum Lauriacum. Daarna gaat u verder naar Wallsee.

Dag 5: Wallsee / Ardagger - Maria Taferl / Marbach

Afstand ca. 40 km

U fietst weer langs de Donau en bereikt eerst de wonderschone Barokstad Grein. Hier bestaat voor u de mogelijkheid een indruk te krijgen van de oudste stadstheaters van Oostenrijk. Daarbij kunt u het scheepsvaartmuseum bezoeken of de Greinburg. Vanuit Maria Taferl geniet u van een prachtig uitzicht.

Dag 6: Maria Taferl / Marbach - Wachau

Afstand ca. 45 km

In Melk moet u vandaag beslist even een tussenstop maken en naar boven kijken. Zo ontgaat u de schoonheid van de Abdij van Melk niet, torenend boven de Donau. Wanneer u de stad achter u heeft gelaten fietst u in het land van Wachau met vele wijnbergen. Hier is voor u een wijnproeverij georganiseerd.

Dag 7: Rustdag met wijnbergronde

Vandaag kunt u bij een wandeling door de wijnsteden Spitz, Weissenkirchen en Dürnstein lekker ontspannen. Leer de schoonheid en gastvrijheid van Wachau kennen welke ze zo beroemd heeft gemaakt en geniet ieder moment van de dag.

Dag 8: Wachau - Tulln

Afstand ca. 45 km

U fietst vandaag naar de 1000-jaar oude stad Krems en verder naar Tulln. Hier kunt u nog eenmaal rust en cultuur beleven in de landelijke regio voordat u in het grootse Wenen fietst.

Dag 9: Tulln - Wenen

Afstand ca. 40 km

Met de laatste kilometers van de fietsvakantie bereikt u heel ontspannend de Donaumetropool Wenen. Na uw aankomst in uw hotel kunt u de rest van de dag Wenen ontdekken. Wandel door de winkelstraten, de Mariahilfer Strasse, bezoek de Stephansdom of bezichtig de belangrijkste bezienswaardigheden met een tocht in een beroemde "Fiaker".

Dag 10: Terugreis of verlenging in Wenen

Wij raden aan nog een nacht extra te blijven in deze prachtige stad aan de Donau. Of u keert huiswaarts na het ontbijt.

Meer weten over de 10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 10-daagse fietsvakantie Passau - Wenen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.8
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.8
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.7
Reisbescheiden: 8.0
8.0
De vakantie was prima verzorgd.
Op vakantie in Aug 2021
Tip; geef de klanten de mogelijkheid om bij de start een hotel te kiezen waar de auto de reisduur geparkeerd kan blijven staan. De hotels waren goed. Hotel Schachner was daarop een uitzondering. Kleine kamer, problemen met de temperatuur waardoor het de hele nacht bloedheet was. En s'avonds aangebrand eten op het bord met als enige opmerking van de ober, ik zal het doorgeven aan de keuken. Geen aanrader. De GPS tracks waren voor ons een welkome aanvulling.
9.0
Zeer goede organisatie en planning
Alleen reizend
Op vakantie in Aug 2021
ik heb een heel fijne reis gehad! Prima uitleg gekregen over het verloop van de route door een vriendelijke medewerker. Zeer duidelijke routebeschrijving. Prima hotels. Prachtige, rustige omgeving. Een aanrader!
8.0
goed verzorgd, kaarten van steden en dorpen die we aandoen met lijst van de hotels keurig in een map verkregen bij het eerste hotel
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
-goede vakantie - de afstand van Melk naar Tulln was 80 kilometer... langer dan de door ons aangegeven circa 50 km per dag... - rustdag was prettig - Achteraf dus liever Marbach overslaan en door naar Melk en dan van Melk naar Krems - rustdag in Krems ipv Melk en dan van Krems naar Tulln... etc Desondanks een zeer mooie vakantie met voldoende afwisseling en goede hotels met goede bedden en zeer goed ontbijt. Airconditioning in Marburg, Tulln, Linz en Wenen zeer prettig gezien het zeer hete weer.
Lees meer
7.0
Graag de informatie in het Nederlands, zeker voor een senioren echtpaar
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2018
Ik begin met een groot compliment voor de super goeie fietsen !!! Totaal geen zadelpijn en geen mankementen aan de fiets gehad. Ik zou zo'n fiets thuis wel willen hebben !! De uitleg op de avond voor de start was te snel , te veel en te compact. Dat onthou je allemaal niet en soms was ik blij, dat de medewerker het hotel in een plaats aantekende, dan was dat zo te vinden. Jammer ,dat we geen beschrijving in het Nederlands hadden, dan hadden we er meer van kunnen maken. Totaal geen uitgebreide informatie. We hadden een oud boekje mee in het Nederlands en daar stond veel meer informatie in Verder wijst het pad zich vanzelf en zijn we er toch gekomen.
8.0
Prima
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Zeer goed georganiseerd Zeer communicatief Een aanrader, de donau radweg
7.0
Prima vakantie.
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2018
Fijne vakantiereis genoten, mooie omgeving en geheel volgens verwachting. minpuntjes ADE: geen juiste informatie verstrekt mbt start- en eindpunt. Schärding, auto parkeren had bij Eurobike gratis gekund (ons niet bekend). Terugreis Wenen- Schärding per trein nogal lastig, hier had ADE een betere voorlichting dienen te geven. Hotels over het algemeen prima, m.u.v. Starthotel Biedermeier-Hof te Schärding, dit was ronduit slecht. Laatste etappe: Krems-Wenen 90 km. was veel te lang, hier had extra de plaats Tulln tussen moeten zitten, dan ca. 2x 45 km.
Lees meer