8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau Sportief

Donau, Duitsland

  • Voor de sportievelingen
  • Met de prachtige steden Rothenburg o.d. Tauber en Regensburg
  • Eindpunt in drie rivieren stad Passau
  • Één van de populairste routes van Duitsland
Altmühal - Essing
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
Altmühal - Essing
Altmühal - Weltenburg
8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau sporti
Bekijk alle fotos (27 )

Fietsen door het romantische Altmühl en langs de populaire Donau!

Een sportieve fietsvakantie welke u de natuur rondom de Altmühl en de Donau laat zien. De Altmühl-Donau-fietsroute is één van de bekendste en meest geliefde van Duitsland. De start in Rothenburg aan de Tauber is zeer indrukwekkend. Een nachtje verlengen is hier zeker aan te raden. En daarnaast bezoekt u ook nog de culturele juwelen Regensburg en Passau. Het romantische Altmühltal is een belevenis op zich met de imposante dalen en rotsformaties. De drierivierenstad Passau is uw einddoel. Hier ontdekt u goed bewaard gebleven bezienswaardigheden en het mooie oude centrum. Een basisconditie is voor deze fietsvakantie aan te raden.

Niveau van de tour:
Voornamelijk vlakke fietsroutes over afgezonderde fietspaden, heel af en toe over verharde bos- en veldwegen.

Dag 1: Individuele heenreis Rothenburg o.d. Tauber

Uw fietsvakantie start in het romantische Taubertal. Het oude centrum is zo goed als bewaard gebleven na de oorlogen. Laat u 's avonds door de nachtwaker door de oude stad leiden en leer alles over het vroegere leven in Rothenburg.

Dag 2: Rothenburg - Gunzenhausen

Afstand ca. 85 km

De fietsreis leidt u het Taubertal uit richting de bron van de Altmühl. U kunt hier kiezen om een omweg naar de residentie Ansbach te nemen of u fietst direct naar Herrieden. Verder gaat het naar Gunzenhausen in het Fränkische Merengebied.

Dag 3: Gunzenhausen - Eichstätt

Afstand ca. 70 km

Vandaag fietst u door maisvelden richting Graben, een kleine stad die ooit wegens de aanleg van een kanaal in het middelpunt van de belangstelling stond. U zult merken dat het dal steeds nauwer wordt. Vrij snel komt u aan bij de universiteitsstad Eichstätt.

Dag 4: Eichstätt - Riedenburg

Afstand ca. 75 km

Vandaag doorkruist u de kern van het Altmühldal. U kunt even bijkomen bij de burcht Kipfenberg. Vervolgens fietst u door naar Beilngries met middeleeuws karakter en Riedenburg wat de parel van de Altmühl wordt genoemd.

Dag 5: Riedenburg - Regensburg

Afstand ca. 55 km

Vandaag maakt u de overstap van de Altmühl naar de Donau. Hier zult u over de Donauradweg naar Regensburg fietsen. U heeft hier ruim de tijd om deze prachtige stad behorende tot het UNESCO-Werelderfgoed te bezichtigen.

Dag 6: Regensburg - Deggendorf

Afstand ca. 95 km

Na een korte klim wordt u boven beloond met het Walhalla. Dit is een reconstructie van het Pantheon op de Acropolis welke door Ludwig I in 1842 is laten bouwen. De fietsreis gaat verder langs de Donau. Via Straubing fietst u door naar Deggendorf.

Dag 7: Deggendorf - Passau

Afstand ca. 55 km

Vandaag de laatste etappe van uw sportieve fietstour door het Altmühl en langs de Donau. Via het historische plaatsje Vilshofen komt u aan in het eindpunt van deze fietsvakantie, de Drie-rivierenstad Passau. Verken de Donau, Inn en Ilz per boot, breng een bezoek aan het Veste Oberhaus en maak een wandeling door het oude centrum.

Dag 8: Terugreis of verlenging Passau

Na het ontbijt is het einde van u fietstour. U kunt uiteraard ook verlengen in het mooie Passau.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Altmühl-Donau Sportief?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.