8-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg

Elbe, Duitsland

  • Het meest klassieke gedeelte van de Elbe-Radweg
  • Van Dresden naar Dessau
  • Bezoek ook de porseleinstad Meissen
  • Bauhaus architectuur in Dessau
  • Grotendeels door voormalig Oost-Duitsland
fietsvakantie elberadweg
7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakanties elberadweg
7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakantie elberadweg
fietsvakantie elberadweg
Bekijk alle fotos (8 )

Fietsen langs de Elbe!

Als een magneet trok de Elbe in Saksen goede bouwmeesters aan. Hier bouwden zij barokke prachtgebouwen en romantische kastelen voor August de Sterke. Ze ontwierpen de middeleeuwse sfeer van de porseleinstad Meißen, bouwden stuk voor stuk de Renaissance steden Torgau of de Lutherstadt Wittenberg.

De start van uw fietsvakantie is Dresden. Pronkstukken als de Frauenkirche, Dresdner Zwinger, Semperoper en Residenzschloss openbaren de esthetiek van eersteklas bouwkunst. Dat de natuur zich niet hoeft te verbergen tegenover de bouwkunst bewijst het Elbezandsteen gebergte met zijn bizarre rotsformaties, kliffen en kloven. De Elbe stroomafwaarts fietsend, bezoekt u stations als Radebeul, het huis van Karl May en de wijndorpen bij Meissen.

Niveau van de fietsvakantie
Niveau 1: Licht. De dagetappes van 25 tot 65 km in een vlak landschap tot licht heuvelig zijn voor iedereen geschikt. De Elberadweg biedt de mogelijkheid om autovrij één van de mooiste en bekendste rivieren van Duitsland te volgen.

Dag 1: Individuele aankomst Dresden

U komt in de historische stad Dresden aan en overnacht hier. In de namiddag ontvangt u uw huurfietsen (indien gereserveerd) en krijgt u belangrijke informatie. Benut u tevens de tijd om de prachtige stad Dresden te verkennen. Bekende bezienswaardigheden zijn natuurlijk Zwinger, Frauenkirche en Semperoper.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz

Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het kasteel Pillnitz en verderstroomopwaarts naar de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Basteirotsen wordt beloond met een heerlijke blik over het gebergte en de Elbestroming. De terugrit vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per fiets of trein.

Dag 3: Dresden - Meissen

Afstand ca. 25 km

Door het romantische Elbedal fietst u langs de wijnbergen van Saksen. In Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May. Dan doemt Meissen op. In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad van Meissen is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinverzameling zult u ongetwijfeld bezoeken.

Dag 4: Meissen - Riesa

Afstand ca. 35 km

Langs Elbe-oever voert de route u verder langs het Saksische Wijngebied. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit en voor de cultuur liefhebbers is het barokke slot Diesbar-Seusslitz met haar slotpark een aanrader. De overnachting is vandaag in de sportstad Riesa.

Dag 5: Riesa - Torgau

Afstand ca. 45 km

Stroomafwaarts gaat het verder naar de Elbestad Mühlberg met het voormalig Sixtijner klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora uit 5 continenten moeten botanicers zeker niet overslaan. Niet veel verder ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg

Afstand ca. 65 km

U fietst vandaag in de sporen van Martin Luther. De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige highlights in deze streek. In de Lutherstad Wittenberg gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis van de Reformatie. De Lutherhal herbergt de grootste verzameling ter wereld uit de geschiedenis van de Reformatie. De oude binnenstad van Wittenberg is liefdevol gerestaureerd en tussen de charmante winkeltjes en restaurants voelt u de magie van deze stad.

Dag 7: Wittenberg - Dessau

Afstand ca. 30 km

Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt u in het Wereldcultuurerfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk - een enorm parklandschap in Engelse stijl uit de 18e eeuw. Daarna lonkt Dessau lokt met de, in het midden van de jaren 20 door Walter Gropius opgerichtte, Bauhaus stroming.

Dag 8: Terugreis vanaf Dessau of verlenging

Vandaag is het einde van uw reis op de Elberadweg. Na het ontbijt vindt de individuele terugreis plaats. Het is mogelijk om uw reis te kunnen verlengen richting Magdeburg of Hamburg of blijf nog een paar dagen in het mooie Dessau!

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.