fietsvakantie elberadweg

8-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg

Elbe, Duitsland

  • Het klassieke gedeelte van de Elbe
  • Van Dresden naar Dessau
  • Lichte dagetappes
  • Afwisseling tussen cultuur en natuur
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
fietsvakantie elberadweg
7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakanties elberadweg
7-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakantie elberadweg
fietsvakantie elberadweg
Bekijk alle fotos (8)

ls een magneet trok de Elbe in Saksen goede bouwmeesters aan. Hier bouwden zij barokke prachtgebouwen en romantische kastelen voor August de Sterke. Ze ontwierpen de middeleeuwse sfeer van de porseleinstad Meißen, bouwden stuk voor stuk de Renaissance steden Torgau of de Lutherstadt Wittenberg.

De start van uw fietsvakantie is Dresden. Pronkstukken als de Frauenkirche, Dresdner Zwinger, Semperoper en Residenzschloss openbaren de esthetiek van eersteklas bouwkunst. Dat de natuur zich niet hoeft te verbergen tegenover de bouwkunst bewijst het Elbezandsteen gebergte met zijn bizarre rotsformaties, kliffen en kloven. De Elbe afwaarts fietsend, bezoekt u stations als Radebeul, het huis van Karl Mays en de wijndorpen bij Meissen.

Karakter van de fietsvakantie: Niveau 1: Licht. De dagetappes van 25 tot 65 km in een vlak landschap tot licht heuvelig zijn voor iedereen geschikt. De Elberadweg biedt de mogelijkheid om autovrij één van de mooiste en bekendste rivieren van Duitsland te volgen.

Dag 1: Individuele aankomst Dresden

U komt in de historische stad Dresden aan en overnacht hier.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz

Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het kasteel Pillnitz en verder elbe-opwaarts naar de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Basteirotsen wordt beloond met een heerlijke blik over het gebergte en de Elbestroming. De terugrit vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per fiets of trein.

Dag 3: Dresden - Meissen

Afstand ca. 25 km

In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad van Meissen is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinkunst zult u ongetwijfeld bezoeken. In een romantisch Elbedal fietst u natuurlijk door de Sakse wijnbergen. In Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May.

Dag 4: Meissen - Riesa

Afstand ca. 35 km

Aan de Elbe-oever voert de weg verder het Saksische Wijngebied door. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit en hang rond in het barokke Diesbar-seusslitz met haar bezienswaardige park.

Dag 5: Riesa - Torgau

Afstand ca. 45 km

Elbe afwaarts gaat het verder naar de Elbestad Mühlberg met het voormalig Sixtijnse klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora van 5 continenten zult u niet snel vergeten. Kort daarachter ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg

Afstand ca. 65 km

De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de huidige highlights in deze streek. In de Lutherstad gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis. De Lutherhal herbergt de grootste reformatiegeschiedenis verzameling ter wereld, de oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en tussen charmante winkeltjes en restaurants voelt u de romantiek van de stad.

Dag : Wittenberg - Dessau

Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt u in het werelderfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk - een enorm parklandschap in Engelse stijl. Dessau lokt met het Walter Gropius Mitte in de 20'er jaren gebouwde Bauhaus gebouwen met haar onverkenbare stijlelementen.

Dag : Terugreis vanaf Dessau of verlenging

Vandaag is het einde van uw reis op de Elberadweg. Na het ontbijt vindt de individuele terugreis plaats. Het is mogelijk om uw reis te kunnen verlengen richting Magdeburg of Hamburg of blijf nog een paar dagen in het mooie Dessau!