9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg

Elbe, Duitsland

  • Het meest klassieke gedeelte van de Elbe-Radweg
  • Van Dresden naar Magdeburg
  • Bauhaus architectuur in Dessau
  • Grotendeels door voormalig Oost Duitsland
  • Onze tip: Fiets de route in tegengestelde richting!
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg
fietsvakantie elberadweg foto
fietsvakantie elberadweg
fietsvakantie elberadweg
fietsvakantie elberadweg
Bekijk alle fotos (11 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Dresden

Uw start van de fietsvakantie is in de historische stad Dresden. In de namiddag ontvangt u uw huurfietsen (indien gereserveerd) en krijgt u belangrijke informatie. Benut u tevens de tijd om de prachtige stad Dresden te verkennen. Bekende bezienswaardigheden zijn natuurlijk Zwinger, Frauenkirche en Semperoper.

Dag 2: Dresden - Rondrit Sächsische Schweiz (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Direct langs de Elbe voert de Elberadweg u naar het barokke kasteel Pillnitz en verder stroomopwaarts naar de ruige rotsen van het Ertsgebergte. Een korte omweg over de Bastei-rotsen wordt beloond met een heerlijke uitzicht over het gebergte en de Elbestroming. Vanaf Bad Schandau is het mogelijk om per trein terug te reizen naar Dresden (niet inclusief).

De dagafstand is ca. 45km wanneer per trein teruggereden wordt naar Dresden.

Dag 3: Dresden - Meissen (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

In de schilderachtige steegjes van de historische binnenstad van Meissen is het heerlijk struinen. De Albrechtsburcht of de wereldberoemde Meissner Porseleinkunst zult u ongetwijfeld bezichtigen. In een romantisch Elbedal fietst u door langs het wijngebied van Saken. En in Radebeul herinnert men zich de geschiedenis van Karl May.

Dag 4: Meissen - Riesa (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Aan de Elbe-oever voert de Elberadweg u verder door het Saksische wijngebied. Probeert u onderweg de regionale wijnen uit en struin door het slotpark van het barokke Diesbar-Seusslitz Slot.

Dag 5: Riesa - Torgau (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Stroomafwaarts gaat het verder naar de Elbestad Mühlberg met het voormalige Sixtijner klooster. Het Treblitzscher Bomenpark met flora uit wel 5 continenten zult u niet snel vergeten. Niet veel verder ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische St. Marien Kirche, waarin Katharina Luther begraven is.

Dag 6: Torgau - Wittenberg (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Onderweg naar Wittenberg ontmoet u de kastelen Lichtenberg en Pretzsch. In de Lutherstad Wittenberg volgt u de sporen van Martin Luther. De Lutherhal herbergt de grootste verzameling ter wereld uit de geschiedenis van de Reformatie. De oude binnenstad is liefdevol gerestaureerd en temidden van de charmante winkeltjes en restaurants voelt u de magie van deze stad.

Dag 7: Wittenberg - Dessau (ca. 30 km)
Afstand ca. 30 km

Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt u in het Wereldcultuurerfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk - een enorm parklandschap in Engelse stijl. Vervolgent lonkt Dessau met de in de 20er jaren door Walter Gropius opgerichte Bauhaus stroming. Breng een bezoek aan de academie en de Bauhaus villa's.

Dag 8: Dessau - Magdeburg (ca. 85 km)
Afstand ca. 85 km

De etappe voert door beschermde natuurgebieden met een rijkdom aan flora en fauna. U passeert de zoutstad Schönebeck en bezoekt in Bad Salzelmen de oudste zoudwaterbronnen van Duitsland. Uiteindelijk arriveert u in de Domstad Magdeburg, tegenwoordig een van de belangrijkste binnenhavens van oostelijk Duitsland. Bezoek ook de Dom, het Rathaus en de groene citadel Friedensreich Hundertwassers.

Dag 9: Terugreis vanaf Magdeburg

Einde van uw fietsvakantie. U kunt uiteraard uw fietsvakantie verlengen langs de Elbe richting Hamburg of blijf nog een paar dagen in de mooie stad Magdeburg!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Klassieke Elberadweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.4
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 7.8
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.3
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 7.3
7.0
Fijne vakantie maar geen spectaculaire omgeving
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
1e dag was veruit de mooiste in de omgeving van Dresden. Verder naar het noorden valt de omgeving tegen (Stadje Meißen is wel prachtig). Vrij vlak en eentonig landsxhap. 2 Laatste dagen richting Magdeburg waren wel mooi. Onderweg nog veel dorpjes met primitieve infrastructuur en slechte wegen. Hotels waren prima op 2 na, die waren echt ondermaats (3 sterren?). Voorlichting voorafgaand aan de trip was zinvol en prettig. Routes zijn goed te volgen middels de bordjes van de Elberadweg. We hadden geen hotels met balkon of terras waar we buiten konden zitten of ontbijten, dit viel wat ons betreft tegen.
8.0
Mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Prima fietsroute erg rustig.
10
Alles verliep heel soepel en was goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Was onze 1e fietsvakantie. Is heel goed bevallen, prima e-bikes. Fietspaden waren over het algemeen goed en heel rustig
Lees meer
9.0
Super verzorgd en geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2020
We vonden het een mooie en goed verzorgde vakantie. Prachtige natuur, plaatsen onderweg en accommodates. Het personeel van de hotels was erg aardig , je voelde je thuis. Het was ook spannend om iedere dag naar een nieuw onderkomen uit te kijken. Het eten was over het algemeen erg goed, lustte je van een dagmenu iets niet, dan was dit geen probleem. Een paar opmerkingen die we (iets) minder fijn vonden. De op de site en in de gekregen brochure aangegeven (ca) kilometers klopten al de eerste dag niet, verder ook nooit. Je moest iedere dag 10-15 km erbij tellen. Daarom had je soms minder tijd om onderweg ook meer bezienswaardigheden op te zoeken. Het zou ook fijn zijn als je het Elberadboek al thuis gehad had. Om alles iedere avond weer voor de volgende dag te bekijken en de route uit te zoeken kostte soms veel tijd. Je was namelijk al de hele dag onderweg geweest en moe. Dit zou je al thuis voor (voorlopig) kunnen bereiden. Al met al een mooie vakantie!
8.0
Alles was goed verzorgd en geregeld !
Op vakantie in Juli 2019
Perfecte route beschrijvingen naar de hotels en alle behorende administratieve handelingen en hotel documenten ! De steden waren goed gekozen qua afstanden onderling , en de ELBE radweg was ook overal goed aangegeven met logo ! Alle hotels in de fiets - steden waren zonder meer goed , en makkelijk te vinden . Met name DRESDEN :: ons laatste hotel MARITIM aldaar was echt zeer luxe en had ook een perfecte ligging aan de ELBE !! Een minpuntje toch : door de extreme hitte buiten , het was overdag tegen de 40 gr, vooral de eerste 3 dagen :: waren de hotelkamers ook warm ---omdat er geen airco was , of die niet goed werkte. Slechts in een hotel ( in Wittenberg ) was een ventilator in de kamer, terwijl deze eigenlijk in alle hotelkamers bij deze hoge temperaturen toch wel aanwezig had moeten zijn !
Lees meer