7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide

Lüneburger Heide, Duitsland

  • Een kleurrijke fietsvakantie
  • Mooie rondtour over de Lüneburger Heide
  • Bezoek aan de Hanzestad Lüneburg
  • Fiets over de Ilmenauradweg en Elberadweg
  • Zeer makkelijk te fietsen routes
Lüneburger Heide
Lüneburger Heide
Lüneburger Heide
Lüneburger Heide
Lüneburger Heide
7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide
Bekijk alle fotos (21 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Hamburg-Bergedorf

Kom vandaag vroegtijdig aan bij de Elbe en geniet van de wijde omgeving aan de oever van de Elbestroom. De rust van het rivierenlandschap brengt u snel in vakantiesfeer en zo kunt u zich ontspannend voorbereiden op uw fietsvakantie.

Dag 2: Bergedorf - Lüneburg (ca. 43 km)
Afstand ca. 43 km

Geniet van de Ilmenau-Radweg, die iets hoger is gelegen en over de dijk voert langs het vlakke moeraslandschap. Bekijk de "moderne" sluis Scharnebeck bij het Elbe-zijkanaal, dat tijdens de bouw tot de grootste sluizen ter wereld behoorde en een hoogteverschil van 38 meter moet overbruggen. In bijbehorende tentoonstellingshal worden de unieke technische dimensies weergegeven. Een prima plek voor een fietspauze. Daarna lonkt de oude Zout- en Hanzestad Lüneburg. De goed bewaard gebleven oude binnenstad getuigt nog van het rijke verleden met de oude Patriciershuizen en een indrukwekkend zoutmuseum.

Dag 3: Lüneburg - Amelinghausen (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

In de ochtend is het fijn fietsen door het bos- en uiterwaardenlandschap van de traag stromende Ilmenau naar het Natuurpark Lüneburger Heide. Heerlijk, deze landschapswissel: vlakke rivierbeddingen wijken voor het typische heuvelachtige landschap van de Lüneburger Heide. Kleine dorpjes zijn daarin bijna net zo liefdevol ingebed als rietgedekte boerderijen. In de middag komt u bij de Oldendorfer Dodenstad, een begaanbaar uitgedund gebied met ca. 4000 jaar oude hunebedden en grafheuvels. Wilt u meer weten, bezoek dan het bijbehorende archeologische museum. Over kleine oeverwegen rond de Lopausee fietst u verder om snel in Amelinghausen te komen.

Dag 4: Amelinghausen - Schneverdingen (ca. 46 km)
Afstand ca. 46 km

Geniet van heidekruiden zonder einde, want u fietst vandaag door het centrale deel van het beschermde natuurpark Lüneburger Heide. U komt vele watermolens tegen, die nog tot in de 50er jaren in bedrijf waren. Telkens weer zult u worden verleidt om de kleurrijke heide op beeld vast te leggen. Maar er is nog meer te zien. Zo is daar het "gekke" huis in Bispingen waar letterlijk "alles op de kop" staat. Onze tip om even pauze te houden is de afgelegen Biergarten van het Hofguts Tütsberg. Verder gaat het dan naar mooi gelegen boerderij Möhr waar tegenwoordig de academie voor natuurbescherming van Alfred Töpler is gehuisvest. Voordat u Schneverdingen bereikt, neemt u een laatste omweg door het grote Pietzmoor.

Dag 5: Schneverdingen - Jesteburg (ca. 44 km)
Afstand ca. 44 km

Deze dag brengt u grotendeels door in de Lüneburger Heide. U fietst via Niederhaverbeck naar het romantische Heidedorp Wilsede, dat alleen te voet, per fiets of per koets te bereiken is. Hier vindt u de herders met hun schapen. Verdiep u in de geschiedenis in het Heidemuseum in Wilsede en ga vervolgens verder naar Undeloh. In de namiddag komt u via Bossard bij Jesteburg.

Dag 6: Jesteburg - Hamburg-Bergedorf (ca. 41 km)
Afstand ca. 41 km

U verlaat Jesteburg met zijn vele rietbedekte huizen via de Seeve-Radweg en fietst naar het Filmmuseum in Bendesdorf. Afgelegen wegen leiden u naar de mooie Horster molen, waarna u bij Maschen komt. Hier ligt het grootste rangeerstation van Europa met een spoorwegenrangeernetwerk dat wel 700 meter breed is. Ontdek in de middag Winsen an der Luhe met het kasteel en steek de Elbe over naar uw eindpunt van deze dag, uw starthotel.

Dag 7: Terugreis vanaf Hamburg-Bergedorf

Einde van de fietsreis. Wellicht is het voor u interessant om te verlengen zodat u de machtige havenstad Hamburg kunt ontdekken.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Lüneburger Heide.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
8.0
Genoten van de oneindige paarse oase.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
We hebben erg genoten vooral dag 3, 4 en 5 waren fietstopdagen. De rust die de heide uitstraalt is fenomenaal. We hadden geluk dat de bloeiperiode op haar hoogtepunt was...eigenlijk waren we een beetje onwetend vertrokken en was dit een ongelooflijk extraatje. De logies waren zeer gevarieerd. Van topviersterrenhotel tot landelijke pensions. Eerlijk hadden we meer tophotels verwacht maar overal was het kraaknet en kregen we een heerlijk ontbijt. Misschien is het fijn dit op de website te vermelden zodat de verwachtingen van het logement niet te hoog gespannen zijn.
Lees meer