7-daagse fietsvakantie Moselradweg

Moezel, Duitsland

  • Fietsen langs de Moezel in 7 dagen
  • Vanuit Trier fietst u naar Koblenz
  • Een fietsreis voor levensgenieters
  • Vlakke fietsroutes
Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
Bekijk alle fotos (7 )

De klassieke fietsvakantie langs de Moezel!

Een fietsvakantie voor levensgenieters, al fietsend even alles vergeten en tot rust komen in het mooiste Duitse wijngebied: de Moselradweg. Heerlijk fietsen langs de Moezel over uitstekende fietspaden en bewegwijzering langs indrukwekkende wijnhellingen en wijndorpjes en talrijke bezienswaardigheden.

In de dromerige Moezelvallei wemelt het altijd van de mensen. Hier is het uitgangspunt van de fietsreis: Koblenz en Trier, de oudste steden van Duitsland. Hier vindt u de culturele schatten van meer dan 2 millennia, uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de recentere geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de Deutsche Eck in Koblenz.

Om de ontspanning verder te verfijnen kunt u idyllische Moezelboottochten tussendoor plannen. Bij de finish van uw fantastische fietsvakantie, bij de uitmonding van de Moezel bij Koblenz, tussen de Deutsche Eck en talrijke burchten, vindt u pas echte ontspanning. Hier beëindigt u de fietsvakantie in een relaxte sfeer en denkt u wellicht al aan de volgende fietsvakantie langs de Moezel.

Dag 1: Individuele aankomst in Trier

Trier werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht en claimt de titel van de 'oudste stad van Duitsland'. Gun uzelf voldoende tijd om deze fascinerende stad te ontdekken. Bij de Porta Nigra, het amfitheater of de keizerlijke thermen voelt u zich als in de tijden van de Romeinen, terwijl de oude stad rond de kathedraal St. Peter haar middeleeuwse kenmerken heeft behouden.

Dag 2: Trier – Trittenheim

Afstand ca. 40 km

U verlaat Trier en via de Moselradweg fietst u Mehring binnen. Bewonder de ruïnes van Villa Rustica die dateren uit de Romeinse tijd. 's Avonds kunt u deelnemen aan een gezellige wijnproeverij in Trittenheim (optineel).

Dag 3: Trittenheim – Zeltingen

Afstand ca. 36 km

Na een paar kilometer bereikt u Neumagen-Dhron, de oudste wijnstad van Duitsland. Bewonder het reliëf van het oude Romeinse schip voordat u uw fietstocht voortzet. U kunt genieten van een lunch op het marktplein van Bernkastel-Kues. Bewonder het kleurrijke kader en de vele kleine straatjes. Uw doel van de fietstocht van vandaag door het bekende en traditionele Moezelwijndorp Zeltingen-Rachtig is nu snel bereikt. Met ongeveer 171 hectare wijngaarden en de wereldberoemde wijngaarden Zeltinger Himmelreich, Schlossberg, zonnewijzer en Deutschherrenberg behoort de plaats tot de grote en bekende wijnbouwgemeenschappen in de Midden-Moezel.

Dag 4: Zeltingen – Zell

Afstand ca. 35 km

Rondom de charmante stad Traben-Trarbach groepeert zich de Grevenburg (14.Jh), de Starkenburg en het fort van Mont Royal. Onderweg fietst u door idyllische wijnproducerende steden met veel bezienswaardigheden. Zell ligt in één van de opvallendste Moezelbochten.

Dag 5: Zell – Treis-Karden

Afstand ca. 47 km

Vandaag fietst u via Beilstein en Rothenburg an der Mosel naar Treis-Karden. Beilstein is met zijn smalle straatjes één van de mooiste en meest romantische plekjes aan de Moezel. Bezoek het pittoreske centrum en het kasteel Metternich boven het charmante dorp. Het is het echt de moeite waard! Neem de tijd voor een bezoek aan het kasteel, want de laatste 20 km van uw fietstocht naar het hotel in Treis-Karden zijn gemakkelijk te fietsen.

Dag 6: Treis-Karden – Koblenz

Afstand ca. 42 km

Vanaf de kern van de Moezel is het de moeite waard de omweg naar de Burg Eltz (12e eeuw) te nemen. Onbeschadigd gebleven en zodoende één van de mooiste kastelen in Duitsland. Ook indrukwekkend is het kasteel van Thurant (13e eeuw), in Alken. U vindt vele wijnplaatsen aan de oevers van de Obermoezel. Het indrukwekkende slotstuk van de dag is het meer dan 2.000 jaar oude Koblenz met haar middeleeuwse binnenstad en het Deutsches Eck bij de Moezeluitmonding.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Koblenz

Wij raden aan nog een nacht extra te blijven in deze prachtige stad aan de Moezel. Of u keert huiswaarts na het ontbijt.

Meer weten over de 7-daagse fietsvakantie Moselradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Moselradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.4
Locatie/gebied: 8.6
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.2
Route: 8.2
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 7.8
Reisbescheiden: 8.2
8.0
Prima verzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2021
Prima verzorgde reis met in het algemeen prima hotels. Papieren routebeschrijving is goed te volgen, maar een digitale route voor de smartphone zou wel een pluspunt zijn (Komoot). De "aanraders" in de beschrijving zijn prima en geven een goed overzicht van de mogelijkheden in de omgeving.
8.0
Mooie fietsreis
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
Trier was hoogtepunt Onderweg wijn proeven, heerlijk. Jammer van de vele regen.
9.0
Het hele reisprogramma klopte perfect
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Sep 2020
Op zich was de 7-daagse toer geweldig. De hotels waren van goed niveau, helder en vriendelijk personeel. De koffers stonden in elk hotel altijd klaar in de kamer. Het afhandelen van de fietsen en de retourrit, in ons geval terug naar Trier, was punctueel en comfortabel. Deze reis via ADE is sterk aan te bevelen.
Lees meer
8.0
Tip top in orde
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Alles was perfect
9.0
Alles klopte exact.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Het was een goed verzorgde reis, prima documentatie vooraf. Goede hotels, makkelijk te vinden. Mooie, gemakkelijke route. Aantal kilometers per dag was in orde. Dikke pluim.
Lees meer