7-daagse fietsvakantie Moselradweg

Moezel, Duitsland

  • Fietsen langs de Moezel in 7 dagen
  • Vanuit Trier fietst u naar Koblenz
  • Een fietsreis voor levensgenieters
  • Vlakke fietsroutes
Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Trier

Trier werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht en claimt de titel van de 'oudste stad van Duitsland'. Gun uzelf voldoende tijd om deze fascinerende stad te ontdekken. Bij de Porta Nigra, het amfitheater of de keizerlijke thermen voelt u zich als in de tijden van de Romeinen, terwijl de oude stad rond de kathedraal St. Peter haar middeleeuwse kenmerken heeft behouden.

Dag 2: Trier – Trittenheim (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U verlaat Trier en via de Moselradweg fietst u Mehring binnen. Bewonder de ruïnes van Villa Rustica die dateren uit de Romeinse tijd. 's Avonds kunt u deelnemen aan een gezellige wijnproeverij in Trittenheim (optineel).

Dag 3: Trittenheim – Zeltingen (ca. 36 km)
Afstand ca. 36 km

Na een paar kilometer bereikt u Neumagen-Dhron, de oudste wijnstad van Duitsland. Bewonder het reliëf van het oude Romeinse schip voordat u uw fietstocht voortzet. U kunt genieten van een lunch op het marktplein van Bernkastel-Kues. Bewonder het kleurrijke kader en de vele kleine straatjes. Uw doel van de fietstocht van vandaag door het bekende en traditionele Moezelwijndorp Zeltingen-Rachtig is nu snel bereikt. Met ongeveer 171 hectare wijngaarden en de wereldberoemde wijngaarden Zeltinger Himmelreich, Schlossberg, zonnewijzer en Deutschherrenberg behoort de plaats tot de grote en bekende wijnbouwgemeenschappen in de Midden-Moezel.

Dag 4: Zeltingen – Zell (ca. 35 km)
Afstand ca. 35 km

Rondom de charmante stad Traben-Trarbach groepeert zich de Grevenburg (14.Jh), de Starkenburg en het fort van Mont Royal. Onderweg fietst u door idyllische wijnproducerende steden met veel bezienswaardigheden. Zell ligt in één van de opvallendste Moezelbochten.

Dag 5: Zell – Treis-Karden (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

Vandaag fietst u via Beilstein en Rothenburg an der Mosel naar Treis-Karden. Beilstein is met zijn smalle straatjes één van de mooiste en meest romantische plekjes aan de Moezel. Bezoek het pittoreske centrum en het kasteel Metternich boven het charmante dorp. Het is het echt de moeite waard! Neem de tijd voor een bezoek aan het kasteel, want de laatste 20 km van uw fietstocht naar het hotel in Treis-Karden zijn gemakkelijk te fietsen.

Dag 6: Treis-Karden – Koblenz (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km

Vanaf de kern van de Moezel is het de moeite waard de omweg naar de Burg Eltz (12e eeuw) te nemen. Onbeschadigd gebleven en zodoende één van de mooiste kastelen in Duitsland. Ook indrukwekkend is het kasteel van Thurant (13e eeuw), in Alken. U vindt vele wijnplaatsen aan de oevers van de Obermoezel. Het indrukwekkende slotstuk van de dag is het meer dan 2.000 jaar oude Koblenz met haar middeleeuwse binnenstad en het Deutsches Eck bij de Moezeluitmonding.

Dag 7: Terugreis of verlenging in Koblenz

Wij raden aan nog een nacht extra te blijven in deze prachtige stad aan de Moezel. Of u keert huiswaarts na het ontbijt.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Moselradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Moselradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.1
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.1
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.4
Bezienswaardigheden: 8.1
Reisbescheiden: 8.1
10
Een heerlijke, goed verzorgde fietstocht!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Uitstekend! Een heerlijke route, goede hotels, goed voorbereid en uitgevoerd door ADE
8.0
Elke dag een mooie route
Senioren (echt)paar
Op vakantie in April 2024
Huurfietsen en hotels waren prima. De app kan een stuk beter wat de route beschrijving betreft. Er stond ook een fout adres in waar de fietsen In Koblenz ingeleverd moesten worden. Gelukkig kwamen we daar zelf op tijd achter, maar "sorry" kon er niet af.
9.0
Ja, alles was prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
Mooie fietstocht, goed aangegeven. Redelijke hotels.
Lees meer
6.0
Een veelheid aan informatie maar geen duidelijke bruikbare routebeschrijving
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
De omgeving was prachtig maar wij liepen er tegenaan dat er gee navigatie was, ook niet in de app. Boekje met routebeschrijving was niet handig tijdens het fietsen. Uiteindelijk zijn we overgestapt op Google maps. Dat werkte voor ons het beste.
8.0
Alles goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Erg goed. De bewegwijzering was prima. De hotels ook en ook het transport van de bagage. De app met gegevens op de telefoon, daar had ik moeite mee. Was moeilijk te begrijpen en werkte niet optimaal. Kan ook aan mij gelegen hebben. De papieren info daarentegen was prima.
9.0
Een aanrader .. deze makkelijk toegankelijke en goed verzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
Onze fietsvakantie langs de Moezel, van Trier naar Koblenz was in één woord geweldig. De Moselradweg is goed te volgen: af en toe een heuveltje of een stukje onverhard, maar verder prima. Onderweg zijn er veel bankjes - op mooie punten en mooie dorpjes om te bezoeken. De app, die we konden downloaden, gaf ons al vooraf de gelegenheid om onze reis met eventuele bezoekjes uit te zetten. De zes hotels waren stuk voor stuk prima, bij ééntje daarvan moesten we trappen lopen:) Bij alle hotels was een garage met oplaadpunten beschikbaar. Het transport van onze bagage en ook de terugrit verliep elke dag uitstekend. Overall was de reis goed georganiseerd en vooraf goed gedocumenteerd. Die enkele vraag die ik vooraf nog had, kon ik stellen aan een deskundige reisagent, die snel het antwoord wist. Dus een aanrader voor wie van een goed verzorgde - makkelijke fietsvakantie houdt. Mik en Iet
Lees meer
9.0
Zeer goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Heerlijke vakantie. Alle hotels waren goed tot zeer goed. Een negatieve uitzondering was het gedateerde Hotel Schloss hotel Petry, een 4 sterren hotel waar je moet douchen in een bad met douchegordijn. In dit hotel kon je overigens weer wel lekker eten. Routes waren uitstekend beschreven. Bagage werd iedere dag keurig bezorgd. Transport terugreis naar Trier was ook goed geregeld, we werden op de afgesproken tijd opgehaald. Een vakantie voor herhaling vatbaar.
9.0
We maakten een prachtige fietstocht langs de Moezel
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Mei 2022
We hebben erg genoten van de mooie routes, langs de rivier, door de wijngaarden en pittoreske dorpjes en stadjes. 50 jaar geleden hadden we samen onze 1e vakantie in Cochem op camping Schausten. Daarom zijn we in Cochem lekker op het terras gaan zitten met een feestelijke ijscoupe. Zell vonden we heel gezellig, veel te doen , leuke restaurants en winkeltjes. Hoe we in Koblens op de goede plek zijn gekomen weten we niet, maar dankzij de plattegrond die in het boekje zat vonden we toch ons hotel. We hebben niet veel bezienswaardigheden gezien, heerlijk fuetsen en genieten van het buiten zijn!
8.0
Prima verzorgde fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
Prima verzorgde reis met in het algemeen prima hotels. Papieren routebeschrijving is goed te volgen, maar een digitale route voor de smartphone zou wel een pluspunt zijn (Komoot). De "aanraders" in de beschrijving zijn prima en geven een goed overzicht van de mogelijkheden in de omgeving.
Lees meer
8.0
Mooie fietsreis
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2021
Trier was hoogtepunt Onderweg wijn proeven, heerlijk. Jammer van de vele regen.
9.0
Het hele reisprogramma klopte perfect
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2020
Op zich was de 7-daagse toer geweldig. De hotels waren van goed niveau, helder en vriendelijk personeel. De koffers stonden in elk hotel altijd klaar in de kamer. Het afhandelen van de fietsen en de retourrit, in ons geval terug naar Trier, was punctueel en comfortabel. Deze reis via ADE is sterk aan te bevelen.
8.0
Tip top in orde
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2019
Alles was perfect
Lees meer
9.0
Alles klopte exact.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juli 2019
Het was een goed verzorgde reis, prima documentatie vooraf. Goede hotels, makkelijk te vinden. Mooie, gemakkelijke route. Aantal kilometers per dag was in orde. Dikke pluim.
Lees meer