7-daagse fietsvakantie Moselradweg

7-daagse fietsvakantie Moselradweg

Moezel, Duitsland

  • Fietsen langs de Moezel in 7 dagen
  • Vanuit Trier fietst u naar Koblenz
  • Een fietsreis voor levensgenieters
  • Vlakke fietsroutes
Door onze gasten
beoordeeld met een:
8.5

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
7-daagse fietsvakantie Moselradweg
Bekijk alle fotos (5)

Een fietsvakantie voor levensgenieters, al fietsend even alles vergeten en tot rust komen in het mooiste Duitse wijngebied: de Moselradweg. Heerlijk fietsen langs de Moezel over uitstekende fietspaden en bewegwijzering langs indrukwekkende wijnhellingen en wijndorpjes en talrijke bezienswaardigheden.

In de dromerige Moezelvallei wemelt het altijd van de mensen. Hier is het uitgangspunt van de fietsreis: Koblenz en Trier, de oudste steden van Duitsland. Hier vindt u de culturele schatten van meer dan 2 millennia, uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de recentere geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de Deutsche Eck in Koblenz.

Om de ontspanning verder te verfijnen kunt u idyllische Moezelboottochten tussendoor plannen. Bij de finish van uw fantastische fietsvakantie, bij de uitmonding van de Moezel bij Koblenz, tussen de Deutsche Eck en talrijke burchten, vindt u pas echte ontspanning. Hier beëindigt u de fietsvakantie in een relaxte sfeer en denkt u wellicht al aan de volgende fietsvakantie langs de Moezel.

Dag 1: Trier - Individuele heenreis

Een fascinerend bezoek aan één van de oudste steden in Duitsland. Bij de Porta Nigra, het amfitheater of de keizerlijke thermen voelt u zich als in de tijden van de Romeinen, terwijl de oude stad rond de kathedraal St. Peter haar middeleeuwse kenmerken heeft behouden.

Dag 2: Trier – Trittenheim

Afstand ca. 40 km

De Middenmoezel loopt door pittoreske dorpjes uit Romeinse en Frankische periodes met vele historische gebouwen, oude gordijnmuren, kerken en synagogen. Door de Rijnse Leisteenbergen kronkelt de Moezel metde beroemde lusjes en bochten.

Dag 3: Trittenheim – Zeltingen

Afstand ca. 35 km

Vandaaggaat u naar het Romeinse wijnschip in Neumagen-Dhron en het liefdevolbewaard gebleven Romeinse wijnplantage inPiesport bij Bernkastel-Kues. Het ensemble van de markt, met haar vakwerkhuizen uit de 15-17e eeuw en het Renaissance stadhuis, zijn de moeite waard.

Dag 4: Zeltingen – Zell

Afstand ca. 40 km

Rondom decharmante stad Traben-Trarbach groepeert zichde Grevenburg (14.Jh), de Starkenburg en het fort van Mont Royal. Onderweg fietst u door idyllische wijnproducerende steden met veel bezienswaardigheden. Zell ligt in één van de opvallendste Moezelbochten.

Dag 5: Zell – Treis-Karden

Afstand ca. 50 km

Grandioos torend de Marienburg boven de Zeller Hamm.Keltische en Romeinse nederzettingen leiden u naar Bremm. De Calmont (65 graden) is de steilste wijngaard in Europa. Absolute pittoreske hoogtepunten zijn Cochem en de Reichsburg (11e/12e eeuw).

Dag 6: Treis-Karden – Koblenz

Afstand ca. 45 km

Vanaf de kern van de Moezel is hetde moeite waard de omweg naar de Burg Eltz (12e eeuw) te nemen. Onbeschadigd gebleven en zodoendeéén van de mooiste kastelen in Duitsland. Ook indrukwekkend is het kasteel van Thurant (13e eeuw), in Alken.U vindt velewijnplaatsen aan deoevers van de Obermoezel. Het indrukwekkende slotstuk van de dag is het meer dan 2.000 jarige Koblenz met haar oude binnenstad en het Deutsches Eck bij de Moezeluitmonding.

Dag 7: Koblenz - Terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Moselradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 8.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Tip top in orde
Jong (echt)paar
Op vakantie in Aug 2019
Alles was perfect
9.0
Alles klopte exact.
Jong (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
Het was een goed verzorgde reis, prima documentatie vooraf. Goede hotels, makkelijk te vinden. Mooie, gemakkelijke route. Aantal kilometers per dag was in orde. Dikke pluim.