7-daagse fietsvakantie Münsterland

Noordrijn-Westfalen , Duitsland

  • Ontdek het groene Münsterland
  • Fietsvakantie in Duits-Nederlands grensgebied
  • Begin- en eindpunt in Bad Bentheim
  • Universiteitsstad Münster
  • Lekker dichtbij maar toch helemaal anders!
Schloss Steinfurt Torhaus Münsterland e.V.-Ph
5-daagse fietsvakantie Bentheim - Twente
Billerbeck Kolvenburg Münsterland e.V.-Philip
Billerbeck Kunstwerkstatt Dom Münsterland e.V
Havixbeck Burg Hülshoff Münsterland e.V.-Phil
7-daagse fietsvakantie Münsterland
Bekijk alle fotos (9 )

Fietsen in het Duits-Nederlandse grensgebied!

Het Münsterland ligt net over de grens met Nederland en biedt een omvangrijk netwerk aan fietsroutes. Tel daarbij op het prachtige parklandschap met glooiende heuvels en machtige kastelen en dan weet u meteen waarom vele fietsliefhebbers kiezen voor het Münsterland. Deze fietsvakantie start en eindigt in het mooie Bad Bentheim. Onderweg komt u ook nog door een stukje Nederland zoals het Aamsveen en het Witte Veen.

De stad Münster, bekend van de Vrede van Münster en Osnabrück in 1648, bezit een van de oudste universiteiten van Duitsland en is tegenwoordig een van de meest fietsvriendelijke steden van Duitsland. Tal van historische gebouwen, musea maar ook de elegante winkels maken een verblijf in Münster tot een genot. Dan gaat het weer door weiden, velden en bossen en langs rivieren terug naar Bad Bentheim.

Een heerlijke fietsvakantie, heel anders maar toch lekker dichtbij!

Niveau van de fietstour:
Niveau 1-2. U kunt praktisch overal in het Münsterland fietsen: niet alleen op de vele speciaal aangelegde fietspaden, maar ook heel goed op de kleine straatjes, de deels onverharde veldpaden en ook op vele natuurlijke bospaden. Tijdens deze fietsvakantie gebruikt u al deze paden en fietst u bijna altijd op autoluwe wegen. Het Münsterland was een van de eerste regio's in Europa die het fietsnetwerk met meer dan 4.500 kilometer aan fietspaden zeer consequent bewegwijzerde met meer dan 3.000 pijltekens en 15.000 tussenliggende wegwijzers. Af en toe zijn er korte steile hellingen of wat langere glooiende hellingen.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Bad Bentheim

U reist op eigen gelegenheid naar Bad Bentheim. Dit stadje ligt op een steenworp afstand van de Nederlandse grens bij Twente. Bad Bentheim is vooral bekend om de Bentheimer zandsteen het het Kasteel Bentheim.

Dag 2: Bad Bentheim - Altstätte (ca. 48 km)
Afstand ca. 48 km

U fietst langs het middeleeuwse kasteel en verlaat het charmante stadje Bad Bentheim. Het duurt niet lang of u bereikt het uitgestrekte veengebied Gildehauser Venn. Dan fietst u langs de Dreiländersee en dwars door het bosgebied Rüenberger Wald naar Gronau. Hier vindt u het interessante Rock ’n Popmuseum. Gronau ligt op de grens met Nederland en u steekt dan ook snel de grens over en fietst door de natuurgebieden Aamsveen en Witte Veen. Bij de historische watermolen Haarmühle gaat u weer naar Duits grondgebied waarna u, net buiten Alstätte uw hotel bereikt.

Dag 3: Alstätte - Billerbeck (ca. 56 km)
Afstand ca. 56 km

De route leidt u vandaag door een overwegend agrarisch en soms lichtglooiend landschap. Onderweg komt u door Ahaus, met z’n barokkasteel. Van daaruit gaat het via het natuurgebied ‘Liesner Wald’ naar Haus Egelborg en Legden. Vanaf Legden gaat de route door het historische dorpje ‘Asbeck’ naar het kleine maar bezienswaardige bedevaartsdorpje Eggerode. Via het prachtige Schloß Darfeld fietst u naar het domstadje Billerbeck.

Dag 4: Billerbeck - Münster (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

De etappe van vandaag brengt u o.a. langs de bron van de rivier de Berkel en door het heuvellandschap van de Baumberge naar de historische stadjes Nottuln en Havixbeck. Na Havixbeck wordt de route iets vlakker. U komt langs Burg Hülshoff en enkele fraaie buitenhuizen om over het tracé van de voormalige stadswal de bisschopsstad Münster binnen te fietsen. De oude universiteitsstad, die tijdens de middeleeuwen een bloeiende Hanzestad was, heeft nog vele mooie historische gebouwen die verhalen van een roemrijk verleden. Verken Münster per fiets of te voet.

Dag 5: Münster - Steinfurt-Borghorst (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U verlaat de prachtige stad Münster langs Schloss Münster en fietst door diverse natuurgebieden naar Greven. Vanaf Greven volgt u de fietsroute langs de rivier de Ems en door het natuurgebied Weptruper Berge. Over rustige weggetjes en paden bereikt u uw eindpunt van vandaag Steinfurt-Borghorst.

Dag 6: Steinfurt-Borghorst - Bad Bentheim (ca. 34 km)
Afstand ca. 34 km

Alweer de laatste etappe van uw fietsvakantie door het Münsterland. U komt al snel door het Bagno-park in Burgsteinfurt, een voormalig lusthof met een buitengewoon parklandschap met Chinees paleis en Griekse tempel. Net buiten Steinfurt ligt het, geheel door water omgeven, kasteel Steinfurt. Dit kasteel wordt ook tegenwoordig nog bewoond. Vanaf Steinfurt fietst u over het traject van een oude spoorlijn naar Rheine. Bezoek in Rheine zeker even de oude binnenstad. Uw etappe gaat verder langs de Ems naar Salzbergen. Via het natuurgebied Samerrot en het Bentheimer Wald fietst u terug naar Bad Bentheim.

Dag 7: Bad Bentheim - thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie is ten einde. Na het ontbijt reist u terug naar huis. U kunt natuurlijk ook nog een of 2 nachten verlengen in Bad Bentheim.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Münsterland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Münsterland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 7.5
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.5
Route: 7.5
Dag-tot-dagprogramma: 7.5
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 7.5
6.0
verrassend maar niet altijd positief!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2023
De route was moeilijk te volgen veel onduidelijkheden dus veel gepuzzel. hotels voldeden op twee na niet aan de 3 of 4 sterren die beloofd waren. Gebied matig interessant. Bagage verzorging prima. Parkeergelegenheid bij hotel was kostbaar en niet vermeldt in de beschrijving. Vrij parkeren bleek niet mogelijk vanwege een Festival en was een onveilige plek.
9.0
alles goed voor elkaar
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2023
We hebben een prachtige vakantie gehad. De huur fietsen stonden klaar en zijn goed bevallen Goede hotels met lekkere ontbijtjes. De routes waren prachtig geen saai stuk erbij, wat een mooie natuur en prachtige dorpjes met mooie kerken enz. Wel een kluif om de routes te lezen. De hele tijd met de route in de hand en goed lezen en opletten en dan toch iedere dag wel een stukje verkeerd gefietst. De route afstand was prima te doen we konden rustig om tien uur vertrekken dan had je nog alle tijd.
9.0
Alles was goed verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
De hotels, de routebeschrijvingen en het vervoer van onze bagage allemaal perfect. Ook de routes zelf vonden we mooi in Munsterland. Het inchecken verliep probleemloos we meldde ons aan vanuit "ADE" en dat was voldoende.! Website is makkelijk, kort en eenvoudig te volgen.
Lees meer