6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg

6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg

Oostzee, Duitsland

  • Een fietsreis vol eilanddromen
  • Rondtour vanuit Stralsund
  • Met de beroemde krijtkusten
  • Inclusief veerboot overtochten
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
6-daagse fietsvakantie Ostseeradweg
Bekijk alle fotos (4)

Ga voor een korte variant van de populaire Oostzee fietsroute in Duitsland! Prachtige fietsvakantie boven Mecklenburg-Vorpommern met onder andere de oude Hanzestad Stralsund, het pittoreske eiland Hiddensee en verder naar het bekende eiland Rügen met zijn unieke krijtrotsen, de vele grote en kleine baaien en de romantische merenlandschappen. De oude gevestigde Hanzestad Stralsund is een ideale uitvalsbasis voor uw fietsvakantie. Talrijke vissersdorpjes zijn beschermd door machtige duinen tegen de herfststormen van de Oostzee.

Voordat u eiland Rügen zult verlaten moet u zeker een bezoek aan het beroemde openluchttheater van het Störtebeker Festival in Ralswiek brengen. Uw prachtige fietstocht eindigt in het pittoreske stadje Stralsund op het vasteland wiens historische centrum is ingeschreven op de lijst van UNESCO-werelderfgoed sinds 2002. U kunt uw verblijf gemakkelijk uitbreiden in de Oostzee door het boeken van extra nachten in Stralsund of door het toevoegen van een andere fietstour naar het eiland Usedom en het natuurpark.

Dag 1: Individuele aankomst in Stralsund

U start uw fietsvakantie in Stralsund. De middeleeuwse oude stad is een UNESCO Werelderfgoed en nodigt u uit om te ontspannen en te wandelen. U overnacht in Stralsund.

Dag 2: Stralsund - Wittow

Afstand ca. 45 km

De fietsdag begint vanaf Stralsund in de richting van het eiland Rügen. Na het oversteken van het Stralsund, fietst u via de westkant van het eiland naar het noorden. Per ferry gaat u over naar het schiereiland Wittow, wat de eindbestemming is van dag 2.

Dag 3: Wittow - Sassnitz

Afstand ca. 30 km

Via het "Lange Moor" fietst u naar het noord-oosten van Rügen. Een omweg via de Kaap Arkona met de vuurtoren loont zich. Langs het Nationaal Park Jasmund komt u langs het Buchenwald en "Königsstuhl" met prachtige krijtkliffen. Uiteindelijk bereikt u Sassnitz voor een overnachting.

Dag 4: Sassnitz – Putbus/omgeving

Afstand ca. 50 km

Van Sassnitz naar het zuiden, naar het historische complex van het Prora verleden die zich uitstrekt over 5 kilometer. Via de badplaatsen Binz en Sellin kunt u rechtstreeks naar Putbus, of via een omgevig langs het schilderachtige Mönchgut in het zuidoostelijke puntje van Rügen. In Putbus of omgeving overnacht u.

Dag 5: Putbus/omgeving - Stralsund

Afstand ca. 25 km

In zuidwestelijke richting leidt de weg terug naar Stralsund. Kleine dorpjes zijn kenmerkend voor het golvende landschap, totdat u het eiland Rügen verlaat. Na het eilandbezoek volgt de volgende veertocht naar Stralsund voor uw laatste overnachting.

Dag 6: Stralsund - terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour. Wilt u de omgeving nog verder verkennen dan adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.