oostzee rugen

8-daagse fietsvakantie eilanden van Rügen tour

Oostzee, Duitsland

  • Fietsvakantie van eiland naar eiland langs de Oostzee
  • Inclusief de eilanden Hiddenseee en Rügen, en de schiereilanden mönchgut en Wittow
  • Een tour langs prachtige Nationale Parken, en adembenemende krijtrotsen
  • Dagetappes van 30 tot 45 km
Vind je vakantie
Aankomst
Verblijfsduur
Toon meer filters
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag.
rugen fietsvakantie
fietsvakantie rugen
rugen fietsvakantie
Bekijk alle fotos (4)

Dit is de ideale fietsvakantie om het eiland: Rügen te verkennen. Bezoek en geniet van het heuvelachtige centrum, en de rustgevende westkant van Rügen. Ontdek het romantische schiereiland Mönchgut, de vakantieoorden Binz en Sellin, Prora, de majestueuze krijtrotsen, kaap Arkona, het schiereiland Wittow en het eiland Hiddensee.

Dag 1: Aankomst in Stralsund

Reizigers worden zelf geacht om vanuit Nederland naar Stralsund te reizen. U kunt deze vakantie met uw eigen fiets of met huurfietsen fietsen. Stralsund is een oude Hanzestad en heeft een prachtige architectuur, de stad heeft oude maar mooie herenhuizen. Stralsund is een geweldige plaats om rond te lopen om je voor te bereiden op de komende reis. Overnachting in Stralsund.

Dag 2: Stralsund - Bergen

Afstand: 35 km

Begin uw eerste fietsdag met een overtocht met de veerboot richting Altefähr. De etappe van vandaag brengt u door het zuidwesten van Rügen en deels langs het Nationale Park de Vorpommersche Boddenlandschaft – een paradijs voor inheemse vogels. U zult hierna uw reis vervolgen naar het midden van het eiland. Overnachting in of bij Bergen. (Tour Rüg03 brengt u niet door zuidwest Rügen)

Dag 3: Bergen - Binz/Sellin

Afstand: 35 km

De 3e dag zult u waarschijnlijk willen beginnen met een rustige wandeltoch door het mooie Bergen. Na deze tocht begint u uw reis over boomrijke straten en door mooie bossen tot u het dorpje Putbus bereikt, Putbus was een voormalige vakantieoord en woonpaleis. Na Putbus zult u uw tocht vervolgen langs de baai de Greifswalder Bodden, deze tocht brengt u naar de vakantieoorden Binz en Sellin. Overnachting in een vakantieoord.

Dag 4: Reis naar Mönchgut

Afstand: 30 km

Rust, stilte, fijne zandstranden, kliffen, dromerige vissersdorpjes, en dennenbossen karakteriseren het schiereiland Mönchgut. De vissers en boeren van het schiereiland hebben dit gebied gemaakt en gevormd in het juweeltje dat het vandaag de dag is. Op deze reisdag verkent u het schiereiland Mönchgut, en kunt u genieten van het prachtige landschap. De accommodaties van deze dag zijn hetzelfde als die van dag 3.

Dag 5: Binz/Sellin - Sassnitz

Afstand: 38 km

Op de 5e dag vervolgt u uw reis door de gemeente Granitz, langs het beroemde jachtkasteel genaamd de: 'Jagdschloss Granitz' en gaat u verder richting Binz. Daarna fiets u langs de baai via Prora richting het Nationale Park: 'Jasmund'. De beroemdste bezienswaardigheid die u vandaag zult zien zijn de krijtrotsen die Caspar David Friedrich zo ongelooflijk geportretteerd heeft op doek, overnacht op het schiereiland Jasmund.

Dag 6: Sassnitz - Jasmund/Wittow

Afstand: 42 km

Op de 6e dag van uw fietsvakantie ontdekt u het gebied van Stubbenkammer. Vandaag zult u genietten van het panoramische uitzicht over de zee en over het land. In dit gebied kunt u de krijtrotsen van Wissower Klinken bewonderen, deze krijtrotsen zijn adembenemend en zijn op sommige plaatsen hoger dan 100 meter. Overnachting op het schiereiland Jasmund of op het schiereiland Wittow.

Dag 7: Jasmund/Wittow - Hiddensee - Stralsund

Afstand: 58 km

Op de 7e dag van uw fietsvakantie zult u de landtong oversteken die tussen de zee en de baai loopt op uw weg naar het meest noordelijke deel van het schiereiland Wittow. Vanaf hier kunt u de veerboot nemen naar het eiland van Hiddensee. Het is het zeker waard om de excursie te nemen naar de vuurtoren genaamd: 'der Dornbusch', deze toren heeft een hoogte van 60 meter, waardoor u een prachtig uitzicht zult hebben over land en zee. In de middag zult u de veerboot nemen over de Strelasund naar Stralsund, waar u zult overnachten.

Dag 8: Vertrek vanuit Stralsund

Afstand: 47 km

De laatste dag van de fietsvakantie, op deze dag zult u weer naar huis toe gaan, als u een fiets had gehuurd word er verwacht dat deze fiets na het ontbijt word ingeleverd. Ook wordt er verwacht dat reizigers zelf vervoer terug regelen/hebben geregeld terug naar Nederland.