7-daagse fietsvakantie Saale-, Ilm- en Unstrut-Radweg

Thüringen, Duitsland

  • Treed in de voetsporen van Goethe en Schiller
  • Fietsen over de Saale Radweg, Ilm Radweg en Unstrut Radweg
  • Inclusief stadwandeling in Weimar en Naumburg
  • Bezoek Erfurt, Bad Sulza, Apolda en Freyburg
  • Standplaats fietsvakantie in Weimar en Naumburg
Unstrut - landschap - Duitsland
Ilm - Naumburg - Duitsland
Unstrut - Freyburg - Duitsland
Ilmtal - Bad Sulza - Duitsland
Saale Unstrut - landschap
Saale - Weimar - Duitsland
Bekijk alle fotos (13 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Weimar

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Weimar, de stad van Goethe en Schiller. Duik onder in het klassieke Weimar alwaar “ Anna Amalia” u zal begeleiden door de stad en u meeneemt naar lang vervlogen tijden. Het Duits Nationaltheater biedt ´s avonds een gevarieerd programma.

Dag 2: Weimar - Jena (ca. 22 km)
Afstand ca. 22 km

Aan het begin van uw fietstocht verlaat u Weimar in zuidoostelijke richting en fietst u stroomafwaarts richting Mellingen. Daar slaat u van het Ilmtal-fietspad het Thüringer stadsketen-fietspad op en gaat verder naar de optiek- en universiteitsstad Jena. Geniet van het uitzicht over de stad vanaf de “JenTower” of kijk naar de sterren in het oudste planetarium ter wereld, het Zeiss Planetarium Jena.

Dag 3: Jena - Naumburg (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

De fietstocht van vandaag voert u door de zogenaamde Saale Canyon. Al snel torenen op de linkeroever de drie Dornburgse kastelen uit. Eindelijk verschijnen aan de horizon de eerste wijnhellingen van het wijnbouwgebied Saale-Unstrut, die u vandaag zullen begeleiden op de etappe van uw fietstocht naar de kathedraalstad Naumburg.

Dag 4: Uitstapje naar Nebra (ca. 38 km)
Afstand ca. 38 km

U neemt de regionale trein naar Nebra (niet bij de prijs inbegrepen, fiets kan kosteloos worden meegenomen). De fietstocht van vandaag begint vanaf hier naar Nebra, de plaats van de ontdekking van de unieke "Nebra Sky Disk". Bezoek het multimediale bezoekerscentrum. Uw fietstocht gaat vervolgens verder naar Freyburg, waar u een rondleiding door de Rotkäppchen Sektkellerei kunt maken (niet inbegrepen in de tourprijs). Daarna fietst u via de Unstrutradweg terug naar Naumburg.

Dag 5: Naumburg - Weimar (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Eerst fietst u stroomopwaarts richting Bad Kösen. Vanaf Kleinheringen volgt u de Ilm stroomopwaarts langs de klokkenstad Apolda en uiteindelijk keert u terug naar de stad van dichters en denkers: Weimar.

Deze etappe kan worden opgedeeld door een overnachting in Apolda (resulteert in ca. 32 km/22 km). Informeer bij de fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Dag 6: Uitstapje naar Erfurt (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Op uw laatste etappe rijdt u langs de Thüringer stedenketen naar Erfurt. Wandel door de steegjes van Erfurt naar de vismarkt en de beroemde Krämerbrücke. Ontdek de kathedraal van Erfurt, waar de Gloriosa staat, de grootste vrijzwaaiende klok ter wereld, voordat je terugfietst naar Weimar. (Als alternatief kunt u de trein terugnemen, kosten niet inbegrepen, fietsen zijn gratis mee te nemen, hierdoor wordt de tocht ingekort tot ca. 29 km)

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Na het ontbijt is het tijd om huiswaarts te keren. Natuurlijk kunt u ook nog een nachtje verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Saale-, Ilm- en Unstrut-Radweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid