8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken

Thüringen, Duitsland

  • Fantastische fietsvakantie door Thüringen
  • Boordevol cultuur en natuur
  • Prachtige steden zoals Eisenach, Weimar, Jena en Erfurt
  • Mooi rondreis op de fiets
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
fietsen buitenland
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach

Kom vooral op tijd aan, want in de Lutherstad Eisenach valt veel te ontdekken. Onder andere de heerlijke binnenstad met het Lutherhuis en natuurlijk de beroemde Wartburg wachten op u.

Dag 2: Eisenach - Mühlhausen (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Van Eisenach volgt u op uw eerste fietsdag de Werratal-Radweg. Ontdek de grote variëteit van de flora en fauna van de Freistaat Thüringen. Naar eigen inzicht kunt u er voor kiezen de voorgestelde route te volgen of u kunt de route met ca. 20 km verkorten. Het Durchbruchstal van de Werra naar Treffurt met de imposante burcht Normannstein zit echter alleen in de uitgebreide route. Van daaruit fietst u naar Mühlhausen. Hier kunt u over de nog bewaard gebleven stadsmuren wandelen.

Dag 3: Mühlhausen - Erfurt (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag doorkruist u het middelpunt van Duitsland, wanneer u het Natuurpark Hainich in fietst. Een iets kortere weg gaat over de Unstrut-Radweg. Wij bevelen u een rustpauze aan in Bad Langensalza. Bezoek dan ook zeker even de Rozentuin of de Japanse tuin. Daarna gaat het verder naar de hoofdstad van Thüringen: Erfurt. Hier moet u zeker een wandeling maken door de middeleeuwse binnenstad.

Dag 4: Erfurt - Weimar (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

De Krämerbrug is het eerste hoogtepunt van deze dagetappe. In Europa is deze brug met 120 meter en 32 huizen de langste compleet bebouwde en bewoonde brug! Dwars door het platteland met talrijke boerderijen bereikt u de 1000-jaar oude stad Weimar. Musea en standbeelden laten de roem van vroeger duidelijk zien. Hedendaags is Weimar een pulserend centrum van kunst en wetenschap.

Dag 5: Rondtour Weimarerland (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag maakt u een omweg naar het prachtige Weimarer land: U verlaat Weimar in noordelijke richting op de Ilmradweg. Er is altijd de mogelijkheid om van de fiets af te stappen en een pauze te nemen in een schaduwrijk park of een romantisch paleiscomplex: Tiefurt Palace - landhuis van hertogin Anna Amalia, Kromsdorf Palace of het Wielandgut in Oßmannstedt zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze tour. Plan wat meer tijd in de klokken- en kunststad Apolda.

Dag 6: Weimar - Arnstadt (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U vervolgt de Ilmtalradweg naar Stadtilm. Deze kleine stad ligt tussen het Thüringer Becken en het Thüringer woud en bezit één van de oudste stadscentra van oost Duitsland. Uw eindpunt van vandaag is de 1300 jaar oude "poppenspelersstad" Arnstadt.

Dag 7: Arnstadt - Eisenach (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Ontdek het Thüringer Burgenland. Bijzonder indrukwekkend is het Burchtenensemble "Drei Gleichen". Volgens een sage sloeg een bliksemschicht in één keer in in alle drie kastelen. De brandende vlammen waren tot in de weide omtrek zichtbaar en lieten mysterieuze ruïnes achter vanwaar u een groots uitzicht heeft over de Thüringer Becken. Via de residentiestad Gotha komt u weer terug in Eisenach.

Dag 8: Terugreis vanaf Eisenach

Het einde van uw fietsvakantie door het Thüringer Becken. U kunt vanaf hier verlengen in het mooie Eisenach of andere steden zoals Weimar!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.3
Hotels: 7.7
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.5
Route: 7.7
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 6.3
8.0
Aanrader
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juni 2024
Prachtige omgeving en etappes waren met elektrische fiets goed te doen. Mooie afwisseling qua dorpjes, historie en qua natuur. Plekken om koffie te drinken waren niet heel erg talrijk, maar met beetje zoeken en extra rijden toch te doen. Verbetering:1) Bij etappe 2 was er een brug uit vanwege wegwerkzaamheden en nergens aangegeven hoe je hier om heen kon. Verder was er in etappe 2 een gedeelte na die brug waar geen bewegwijzering was. Eén app met route zou dit probleem makkelijk verhelpen. 2) B&B in Weimar was erg basic. Daarentegen was hotel in Arnstadt echt top. Overall zeer tevreden en zeker voor herhaling vatbaar
8.0
Prachtige omgeving
Op vakantie in Augustus 2023
Zeer fijne fietsweek gehad, goede hotels, fijne omgeving en veel mooie plaatsen op de route. Wel was de route vaak slecht aangegeven en hebben we Google maps moeten inschakelen om de juiste route te vinden. Het is jammer dat de route niet via GPS beschikbaar is. De ontvangst op het startpunt/ eindpunt was erg hartelijk!
8.0
Een prima fietsgebied en was goed verzorgd.
Op vakantie in Juni 2022
We hebben met het mooie weer goed kunnen fietsen. Voor de Japanse en de meerdere tuinen daar te bekijken hadden we tekort tijd helaas door de lange route. En de reisbeschrijving hadden we graag in het Nederlands gehad want Duits is lastig lezen voor ons. Verder zijn we zeker tevreden over deze reis.
Lees meer