8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken

Thüringen, Duitsland

  • Fantastische fietsvakantie door Thüringen
  • Boordevol cultuur en natuur
  • Inclusief diverse entrees musea en stadsrondleidingen
  • Inclusief pauze met Thüringer Bratwurst
  • Prachtige steden zoals Eisenach, Weimar, Jena en Erfurt
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
fietsen buitenland
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken
Bekijk alle fotos (9 )

Fietsvakantie door Thüringen!

Fietsen door Thüringen staat synoniem aan onovertroffen natuur, een buitengewone geschiedenis en heerlijke culinaire ontdekkingen. De Thüringer Becken leidt u langs bergen, bossen en rivieren en naar beroemde steden boordevol cultuur zoals Eisenach, Erfurt, Jena en Weimar! U befietst o.a. de Werraradweg, de Unstrutradweg en de Ilm- en Saaleradweg. Ontdek de Lutherstadt Eisenach of geniet van Liszt, Schiller en Goethe in het historische Weimar. En het beroemde Zeiss-Planetarium in Jena mag natuurlijk niet ontbreken. U zult het met zeker met ons eens zijn, dat een fietsvakantie in Thüringen een bijzondere belevenis is!

Niveau van de fietstour
U fietst over het algemeen over goed aangelegde fietspaden of rustige, verkeersluwe, wegen met wel enkele stijgingen en dalingen. Niet alle wegen zijn geasfalteerd. Als u bij de grotere steden arriveert of vertrekt moet u wel rekening houden met veel verkeer. De fietsvakantie is vooral geschikt voor sportieve fietsliefhebbers of e-bike fietsers.

Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach

Kom vooral op tijd aan, want in de Lutherstad Eisenach valt veel te ontdekken. Onder andere de heerlijke binnenstad met het Lutherhuis en natuurlijk de beroemde Wartburg wachten op u.

Dag 2: Eisenach - Mühlhausen

Afstand ca. 75 km

Van Eisenach volgt u op uw eerste fietsdag de Werratal-Radweg. Ontdek de grote variëteit van de flora en fauna van de Freistaat Thüringen. Naar eigen inzicht kunt u er voor kiezen de voorgestelde route te volgen of u kunt de route met ca. 20 km verkorten. Het Durchbruchstal van de Werra naar Treffurt met de imposante burcht Normannstein zit echter alleen in de uitgebreide route. Van daaruit fietst u naar Mühlhausen. Hier kunt u over de nog bewaard gebleven stadsmuren wandelen.

Dag 3: Mühlhausen - Erfurt

Afstand ca. 65 km

Vandaag doorkruist u het middelpunt van Duitsland, wanneer u het Natuurpark Hainich in fietst. Een Iets kortere weg gaat over de Unstrut-Radweg. Wij bevelen u een rustpauze aan in Bad Langensalza. Bezoek dan ook zeker even de Rozentuin of de Japanse tuin. Daarna gaat het verder naar de hoofdstad van Thüringen: Erfurt. Hier moet u zeker een wandeling maken door de middeleeuwse binnenstad.

Dag 4: Erfurt - Weimar

Afstand ca. 25 km

De Krämerbrug is het eerste hoogtepunt van deze dagetappe. In Europa is deze brug met 120 meter en 32 huizen de langste compleet bebouwde en bewoonde brug! Dwars door het platteland met talrijke boerderijne bereikt u de 1000-jaar oude stad Weimar. Musea en standbeelden laten de roem van vroeger duidelijk zien. Hedendaags is Weimar een pulserend centrum van kunst en wetenschap.

Dag 5: Rondtour Weimarerland

Afstand ca. 65 km

Vandaag volgt u de sporen van de dichters en denkers door het Weimarerland. De etappe start met een korte treinrit naar Jena waar ook het beroemde Zeiss Planetarium is. Verder gaat het over de Ilm- en Saaleradweg die geflankeerd worden door imposante burchten, kerken en sloten.

Dag 6: Weimar - Arnstadt

Afstand ca. 55 km

U vervolgt de Ilmtalradweg naar Stadtilm. Deze kleine stad ligt tussen het Thüringer Becken en het Thüringer woud en bezit een van de oudste stadscentra van oost Duitsland. Uw eindpunt van vandaag is de 1300 jaar oude "poppenspelersstad" Arnstadt.

Dag 7: Arnstadt - Eisenach

Afstand ca. 55 km

Ontdek het Thüringer Burgenland. Bijzonder indrukwekkend is het Burchtenensemble "Drei Gleichen". Volgens een sage sloeg een bliksemschicht in één keer in in alle drie kastelen. De brandende vlammen waren tot in de weide omtrek zichtbaar en lieten mysterieuze ruïnes achter vanwaar u een groots uitzicht heeft over de Thüringer Becken. Via de residentiestad Gotha komt u weer terug in Eisenach.

Dag 8: Terugreis vanaf Eisenach

Het einde van uw fietsvakantie door het Thüringer Becken. U kunt vanaf hier verlengen in het mooie Eisenach of andere steden zoals Weimar!

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Thüringer Becken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 7.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 8.0
8.0
Uitstekend geregeld.
Met vrienden
Op vakantie in Jun 2019
Hartelijke ontvangst starthotel in Eisenach. Duidelijke uitleg papieren. Goede hotels uitgezonderd Radison Blu in Erfurt. Super kleine natte cel. Routes zijn langer dan in beschrijving vermeld. Veel gravelpaden dus goed opletten. Goede support van Mario Hirt en zijn personeel.
Lees meer