9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken

Thüringen, Duitsland

  • Thüringen op z'n mooist!
  • Begin- en eindpunt in de Lutherstad Eisenach
  • Prachtige steden als Weimar, Jena en Weimar
  • Fiets langs de Werra, Saale, Ilm en Unstrut
  • In de voetsporen van Bach
9-daagse Thuringer Becken
Weimar - 9 daagse Thuringer Becken
Gotha - 9 daagse thuringer becken
Erfurt - 9 daagse thuringer becken
Ruine Hohnstein 9 daagse thuringer becken
Eichsfeld 9 daagse thuringer becken
Bekijk alle fotos (16 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Eisenach

Kom vooral op tijd aan, want in de Lutherstad Eisenach valt genoeg te ontdekken. Onder andere de heerlijke binnenstad en natuurlijk de beroemde Wartburg wachten op u.

Dag 2: Eisenach - Mühlhausen (ca. 75 km)
Afstand ca. 75 km

Vanuit Eisenach volgt u op uw eerste fietsdag de Werratalradweg. U ontdekt een grote variëteit aan flora en fauna in de Freistaat Thüringen. Afhankelijk van uw wens kunt u de route inkorten met ca. 20 km. Dit betekent dan wel dat u niet door het Durchbruchstal komt waar de imposante burcht Normannstein te bezichtigen is. Uw eindbestemming is Mühlhausen waar u over de nog begaanbare stadsmuren kunt wandelen.

Dag 3: Mühlhausen - Erfurt (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

De route voert u via de rozenstad Bad Langensalza naar Erfurt. U kunt er voor kiezen door het Nationale park Hainich te fietsen of over de Unstrutradweg. Wij bevelen een pauzestop in Bad Langensalza zeker aan. Vergeet hierbij niet een bezoek aan de Rozentuin of de Japanse tuin. Na de rustpauze springt u weer verfrist op de fiets en bereikt u Erfurt. De hoofdstad van Thüringen staat bekend om haar mooie middeleeuwse binnenstad.

Dag 4: Erfurt - Weimar (ca. 25 km)
Afstand ca. 25 km

De Krämerbrug is het eerste hoogtepunt van deze dagetappe. In Europa is deze brug met 120 meter en 32 huizen de langste compleet bebouwde en bewoonde brug! Dwars door het platteland bereikt u de 1000-jaar oude stad Weimar. Musea en standbeelden laten de roem van weleer duidelijk zien. Tegenwoordig is Weimar een pulserend centrum van kunst en wetenschap.

Dag 5: Rondtour Weimarerland (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vandaag maakt u een omweg naar het prachtige Weimarer land: U verlaat Weimar in noordelijke richting op de Ilmradweg. Er is altijd de mogelijkheid om van de fiets af te stappen en een pauze te nemen in een schaduwrijk park of een romantisch paleiscomplex: Tiefurt Palace - landhuis van hertogin Anna Amalia, Kromsdorf Palace of het Wielandgut in Oßmannstedt zijn slechts enkele van de hoogtepunten van deze tour. Plan wat meer tijd in de klokken- en kunststad Apolda.

Dag 6: Weimar - Arnstadt (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

U stapt weer op de pedalen en volgt de Ilmtalradweg naar Stadtilm. Deze kleine stad bezit een van de oudste stadscentra van oost Duitsland en ligt verborgen tussen enerzijds het Thüringer Becken en anderzijds het Thüringer woud. U blijft de Ilmtalradweg volgen tot aan de poppenspelersstad Arnstadt, uw eindpunt van de dagetappe.

Dag 7: Arnstadt - Eisenach (ca. 54 km)
Afstand ca. 54 km

Deze dag staat in het teken van het Thüringer Burgenland. Bijzonder is het Burchtenensemble "Drei Gleichen". Volgens de sage sloeg een bliksemschicht in één keer in in alle drie kastelen. De vlammenzee was tot in de verre omtrek zichtbaar. Wat overbleef waren mysterieuze ruïnes vanwaar u een groots uitzicht heeft over het Thüringer Becken. Eindpunt is Eisenach.

Dag 8: In de voetsporen van Bach (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Bijzonder is de Bach-Fiets-Belevenis-Route. Deze route brengt u vanaf het marktplein van Arnstadt langs alle plekken waar ooit Bach zijn voetsporen heeft achtergelaten. Wij adviseren u wel per trein naar Arnstadt te gaan anders wordt de fietstocht vandaag zeer lang.

Dag 9: Terugreis vanaf Eisenach

De laatste dag van uw fietsvakantie. U kunt uiteraard verlengen in Eisenach!

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse fietsvakantie Thüringer Becken.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 9.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Mooie middelzware rondrit
Alleen reizend
Op vakantie in Juni 2023
Prima, zie boven
8.0
Prima verzorgd!!
Jong (echt)paar
Op vakantie in September 2022
We hebben genoten van de route , de omgeving en super goede hotels. In het begin moesten we even wennen aan de manier waarop de route werd aangegeven, dat wende wel héél snel en bleek b=gewoon heel gemakkelijk te zijn. De mensen van TravelButler waren super behulpzaam, meedenkend en flexibel. Eén minpuntje : wij vonden de fietsen niet zo goed passend bij de "infrastructuur". De fietsen waren goed onderhouden en degelijk. Wij waren echter van mening dat een soort hybride mountainbike (bredere banden, vering en bagagedragertje) beter passen zouden zijn geweest. Het is een route met veel gaten in de weg, keien en veel hele dikke kasseien. Dit wegdek past bij en siert het landschap, een andere fiets zou het comfortabeler maken.
Lees meer