8-daagse fietsvakantie Parijs naar Londen

Ile de France, Frankrijk

  • Unieke fietsvakantie door 2 landen
  • Inclusief overtocht per veerboot
  • Spectaculaire kliffen
  • Ontdek 2 wereldsteden Parijs en Londen
  • Bezoek de badplaats Brighton
fietsvakanties parijs - londen
Parijs Londen
Big ben London
fietsvakanties parijs - londen
Parijs Londen
versailles
Bekijk alle fotos (21 )

Fietsvakantie door 2 landen!

Parijs en Londen, twee Europese steden van groot historisch belang met wereldberoemde monumenten en musea zijn het begin en eindpunt van deze fietsvakantie.
U begint uw reis in de charmante hoofstad van Frankrijk, Parijs. Er is veel te zien in Parijs aan historische gebouwen als de Sacre Coeur, de Notre Dame, de Eifeltoren, maar ook moderne architectuur zoals Centre Pompidou. Onderweg van metropool tot metropool fietst u over de ‘Avenue Verte’ door gevarieerde landschappen, een groot contrast met het drukke stadsleven. U fietst door natuurgebieden van Normandië en van Dieppe tot Newhaven maakt u de oversteek met de boot.
In Engeland fietst u via de badplaats Brighton in de richting van Londen. Geniet van de streek met zijn steile kliffen en zijn schilderachtige  bossen. In Londen aangekomen kunt u de fascinerende gebouwen bekijken als Buckingham en Westminster Palace, de Saint Paul. Het is fantastische route met veel hoogtepunten.

Niveau van de fietstour
Overwegend vlak met enkele stijgingen. Etappes variëren van ca. 45 tot 65 km per dag. Grotendeels over geasfalteerde fietspaden maar ook met ongeplaveide wegen (ca. 35%). Geschikt voor elk type fietsers evenals kinderen vanaf ca. 13 jaar oud. Basis tot goede conditie is wel vereist evenals fietservaring.

Dag 1: Aankomst Parijs

Na de informatiebijeenkomst en het in ontvangst nemen van uw gehuurde fiets (indien gereserveerd) kunt u de Franse hoofdstad bekijken. Bezoek hoogtepunten zoals de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Arc de Triomphe. De Franse cuisine kunt u ontdekken in een van de vele Parijse cafés en restaurants.

Dag 2: Parijs – Maisons Laffitte

Afstand ca. 52 km

Begin uw fietsvakantie met een korte rit naar de Notre Dame. Volg daarna het fietspad door Parijs. Een totaal andere ervaring dan als u dit per auto zou doen. Fiets langs het Canal St. -Martin en Parc de la Villette, het grootste park van Parijs met vele thematuinen. Hier vindt u ook het grootste wetenschapmuseum van Europa en het muziekmuseum. De weg leidt u dan naar de oever van de Seine en het Parc des Impressionistes. Het park is gemodelleerd naar de tuinen van Claude Monet in Giverny en presenteert zich als een mix van water, zeldzame planten, paviljoens en sculpturen. De etappe eindigt in Maisons Laffitte, een van de meeste populaire en dure voorsteden van Parijs. Een parkachtig landschap met grote villa's en de renbaan laten de luxe goed zien.

Dag 3: Maisons Laffitte - Gisors

Afstand ca. 75 km

De route voert u door het bosgebied van St.-Germain-en-Laye en door de vallei van de Oise. Het prachtige landschap vormde een inspiratiebron voor vele impressionistische schilders zoals Daumier, Pissaro, Cézanne en Vincent van Gogh. Verder gaat het door het natuurpark Vexin Francais en naar de rivier Epte om Normandië te bereiken. Hier ligt de kleine stad Gisors, het eindpunt van vandaag. Bezoek het kasteel van Gisors. Het ligt op een heuvel, waardoor u via een steil pad naar het kasteel kunt lopen. Vanaf het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabije omgeving. U kunt de hele etappe van deze dag per fiets afleggen of u kunt een stuk per trein afleggen vanaf Chars. Het aantal te rijden kilometers wordt dan ca. 47 km.

Dag 4: Gisors – Forges-les-Eaux

Afstand ca. 60 km

U fietst verder door het typische landschap van de Epte Vallei met de groene weiden, uitgestrekte bossen en de bocages, een soort afscheiding gemaakt door lokale boeren. Bekijk het mooie klooster in Sanit-Germer-de-fly en neem een unchpauze in een van die typische Normandische dorpjes. De bestemming voor vandaag is Forges-les-Eaux. De thermale bronnen staan al sinds de 16 eeuw bekend om de geneeskrachtige werking. En wilt u nog een gokje wagen dan kunt u naar het casina, een van de 15 mooiste van Frankrijk.

Dag 5: Forges-les-Eaux – Dieppe - overtocht naar Newhaven

Afstand ca. 50 km

Een voormalige spoorbaan is uw pad op weg naar Dieppe voor de overtocht naar Groot-Brittannië. Op de ca. 48 km lange route komt u langs boerderijen en kastelen die de rijke Franse geschiedenis eer aandoen. Bezoek het kasteel van Mesnières-en-Bray, dat uit de 15 eeuw dateert. U passeert Neufchatel-en-Bray bekend om de gelijknamige zachte kaas. Deze moet u zeker even proberen en ontdek dan meteen het verhaal dat verbonden is aan de hartvormige verpakking. Vanuit Dieppe brengt de veerboot u in ca. 4 uur naar Newhaven. Vanaf nu links fietsen! Belangrijkste trekpleister is het Fort van Newhaven welke als museum fungeert.

Dag 6: Newhaven – Crawley

Afstand ca. 62 km

Uw eerste fietsdag in Engeland begint met een rit langs de jachthaven van Newhaven naar de prachtige kliffen van South Downs. Na een beetje klimmen geniet u van een adembenemende uitzicht. Dan daalt u weer af en volgt het fietspad langs de zee. Volg de route voor ca. 10 kilometer met aan de ene kant de onberispelijke kliffen en aan de andere kant het Engelse Kanaal, La Manche. U arriveert in Brighton. Deze populaire Engelse badplaats wordt ook wel het kleine zusje van Londen genoemd. We laten de zee achter ons en gaan landinwaarts door de glooiende heuvels van Devil's Dyke. Het verhaal gaat dat deze legendarisch vallei in de County of Sussex door de duivel is uitgegraven. De eindbestemming voor vandaag is Crawly.

Dag 7: Crawley - Londen

Afstand ca. 67 km

Deze laatste fietsdag brengt u al fietsend door het Engelse platteland van het graafschap Surrey naar de voorsteden van de metropool Londen. De route komt door diverse stadsparken en gaat langs de rivier Wandle om aan de oever van de Thames uit te komen. Van daaruit is het niet meer ver naar het hart van Londen. Geniet van uw verblijf in de Britse hoofdstad. Bezoek bezienswaardigen zoals Buckingham Palace en de kathedraal van Saint Paul, het Brits Museum en Westminster Abbey of bezoek het moderne reuzenrad The London Eye.

Dag 8: Londen - individueel vertrek of verlenging

Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. En waarom niet nog een dagje of 2 verlengen in Londen. Er is genoeg te zien en te beleven.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Parijs naar Londen?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Parijs naar Londen.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 8.5
9.0
perfect geregeld en verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2019
heerlijke fietsvakantie. De app werkte helaas niet altijd naar behoren. Vaak was er geen verbinding. Daar kan zeker iets aan verbetert worden.
8.0
Leuke, ontspannen, fietstocht tussen twee wereld steden
Op vakantie in Jul 2019
Goed georganiseerd. Verrassend veel zijdig gezelschap. Goede overnachtingen, en een goed ontbijt. Alleen een extra batterij voor de telefoon ( i.v.m. navigatie ) was een goeie optie geweest. Voor de rest, klasse.
Lees meer