8-daagse fietsvakantie Peloponnesos

Peloponnesos, Griekenland

  • Prachtige fietsvakantie in Griekenland
  • Kom meer te weten over de Griekse Oudheid
  • Bezoek opgravingen en oude steden
  • Verblijf in Tripolis en Nafplion
Fietsvakantie Griekenland
Fietsvakantie Griekenland
Fietsvakantie Griekenland
Fietsvakantie Griekenland
Fietsvakantie Griekenland
Fietsvakantie Griekenland
Bekijk alle fotos (12 )

Ontdek Peloponnesos tijdens een fietsvakantie

Tijdens deze mooie fietsvakantie in Griekenland ontdekt u de oude schatten van het land en de huidige cultuur. Uw fiets reis start in Vytina, vanuit hier fietst u door de bergen van het schiereiland naar de hoofdstad van Peloponnesos, Tripolis. Vanuit hier fiets u door de Tanos vallei richting de prachtige kust van Peloponnesos. Bezoek tijdens uw vakantie het oude theater van Argos en de bekende plaatsen Mycene en Epidaurus, hier leert u meer over de Griekse Oudheid. De eindbestemming van uw vakantie is Nafplion, vanuit hier maakt u nog 3 rondritten en heeft u de tijd om te genieten van de Griekse cultuur.

Niveau van de tour:
Deze fietsvakantie is geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. U fiets grotendeels over goede fietspaden en soms over onverharde paden.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Vytina

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Vytina op Peloponnesos. Als u op Athene vliegt kunt u ook een transfer bijboeken. U wordt dan opgehaald op de luchthaven en naar het eerste hotel gebracht (ca. 3 uur rijden).

Dag 2: Vytina - Tripolis (ca. 37 km)
Afstand ca. 37 km
Hoogteverschil ca. 571 m

Tijdens de eerste fietsdag van uw vakantie in Griekenland fietst u van Vytina naar Tripolis, de hoofdstad van Peloponnesos. U fietst vandaag door de bergen van het schiereiland, over smalle straatjes en door mooie bossen.

Dag 3: Rondrit druipsteengrot Kapsia (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km
Hoogteverschil ca. 420 m

Vandaag maakt u vanuit Tripolis een dagtocht naar de druipsteengrot van Kapsia, u fietst door boom- en wijngaarden. Een ander hoogtepunt van uw fietstocht zijn de opgravingen van de oude stad Matinea. U overnacht vanavond weer in Tripolis.

Dag 4: Tripolis - Paralio Astros (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km
Hoogteverschil ca. 765 m

Ook vandaag staat het thema geschiendenis weer op de agenda, u fietst namelijk langs de ruïnes van de tempel van Athena Alea in Tegea, het kleine klooster van Loukós en de opgravingen van de stad Eva. Tijdens uw fietstocht fiets u door uitgestrekte olijfgaarden en door het Parnonas-gebergte richting de eindbestemming van vandaag; vissersdorpje Paralio Astros.

Dag 5: Paralio Astros - Nafplion (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km
Hoogteverschil ca. 304 m

U fietst vandaag langs de kust, geniet onderweg van prachtige uitzichten over het blauwe water van de Middellandse Zee en de Argolische Golf. Onderweg ziet u ook het fort Larissa boven op de berg en de opgravingen aan de voet van de berg en overblijfselen van het Amfitheater. U overnacht in het gezellige Nafplion.

Dag 6: Rondrit Mycene (ca. 51 km)
Afstand ca. 51 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Vanuit Nafplion maakt u vandaag een fietstocht naar Mycene, een fort dat ca. 3300 jaar geleden is gebouwd en een van de belangrijkste steden in de oudheid was. Het is een kleine klim vandaag maar u zult versteld staan van indrukwekkende opgravingen en vondsten. Vannacht overnacht u weer in Nafplion.

Dag 7: Rondrit Epidaurus (ca. 42 km)
Afstand ca. 42 km
Hoogteverschil ca. 640 m

Na het ontbijt gaat u per transfer naar Epidaurus, een van de historische hoogtepunten van uw fietsreis. U zult onder de indruk zijn van het goed bewaarde amfitheatier van meer als 2300 jaar oud en groot genoeg voor 14.000 toeschouwers. Na een rondwandeling kunt u op de fiets stappen voor een tocht door het mooie landschap en terug naar Nafplion.

Dag 8: Vertrek naar huis

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan uw fietsvakantie in Griekenland en reist u op eigen gelegenheid naar huis. Vliegt u vanaf Athene? Dan is het ook mogelijk om een transfer bij te boeken naar het vliegveld.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Peloponnesos?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.