7-daagse fietsvakantie rondom het Gardameer

Gardameer, Italië

  • Gardameer, Ledromeer, Idromeer
  • Etschdal, Sarcadal en Val Sabbia
  • Sfeervolle plaatsen aan het Gardameer
  • Vruchtbare landschappen en veel wijngaarden
  • Fietsetappes van ca. 40 tot 65 km per dag
Gardameer - Torbole
Gardameer - Desenzano
Gardameer - Riva
Gardameer Sirmione
Gardameer Sirmione
Gardameer - Torbole
Bekijk alle fotos (9 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Desenzano/Sirmione

U reist op eigen gelegenheid naar uw overnachtingshotel. Wanneer u op tijd bent en tijd over heeft voordat de informatiebijeenkomst begint, wandelt u dan eens door de historische stadscentra en langs de oever van het meer.

Dag 2: Desenzano/Sirmione – Garda (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Over een heuvelachtig terrein fietst u door het wijnbouwgebied van Lugana tot aan de oever van de Mincio. Deze rivier begeleidt u naar het historische fort van Peschiera en weer terug naar het Gardameer. Enkele kilometers loopt de weg parallel aan het Gardameer om even later weer het binnenland in te duiken. Door appelboomgaarden en de wijngaarden van Bardolino gaat u weer terug naar de oever van het Gardameer. Het fietspad, omzoomd door pijnbomen, leidt u naar de badplaats Garda.

Dag 3: Garda – Torbole/Riva (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

U verlaat het Gardameer weer richting het Etschtal. Opnieuw rijdt u door olijfgaarden en wijngaarden terwijl u geniet van heerlijke vergezichten over het meer. Over het Etsch-fietspad gaat het ontspannen naar het noorden dwars door de fruitgaarden. In Mori verlaat u de Etsch en fietst u via Paso san Giovanni naar Torbole of verder naar Riva. Kort voordat u weer de oever van het meer bereikt kunt u nogmaals genieten van het prachtige uitzicht over het Gardameer en het Sarcadal.

Dag 4: Torbole/Riva - Sarcadal - Torbole/Riva (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Eén van de grootste rivieren in Trentino is de Sarca. Deze volgt u via een goed aangelegd fietspad vanuit Torbole door het dal tot in Pietramurata. Dit dorp is omgeven door de hoogste rotswanden van het gebergte rondom het Gardameer. U heeft hier opnieuw een fantastisch uitzicht. Geniet van de rust in dit natuurpark en bezoek de vesting van de stad Arco alvorens u terugkeert naar de oevers van het Gardameer.

Dag 5: Torbole/Riva – Salò (ca. 65 km)
Afstand ca. 65 km

Vanmorgen wordt u met een transfer naar het Ledromeer gebracht. Door het gelijknamige dal vervolgt u uw fietstocht naar het volgende Alpenmeer, het Idromeer. Het Idromeer is een tijdje uw begeleider. Het meer staat bekend om de uitstekende waterkwaliteit en het heerlijke bergpanorama zal u ook fascineren. Het fietspad door het dal van Sabbia leidt langzaam bergafwaarts tot het prachtige Gardameer weer voor u opduikt. Eindpunt van vandaag is Salò. Maak een wandeling in Salò en geniet van de bloemrijke promenade. Gun uzelf ter afsluiting van de dag een heerlijke "Gelato".

Dag 6: Salò – Desenzano/Sirmione (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

U duikt weer het achterland in en fietst door het heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden. Met de Lugana, de Chiaretto en de Groppello druif worden hier de typische wijnen van het Gardameer geproduceerd. Op zijn minst moet u tijdens uw verblijf aan het Gardameer één van deze wijnen geprobeerd hebben. Dus als u vandaag het eindpunt heeft bereikt, proost dan op een geslaagde fietsvakantie rondom het Gardameer.

Dag 7: Individuele thuisreis of verlenging

Uw fietsvakantie rondom het Gardameer is ten einde. Natuurlijk is het mogelijk uw vakantie hier te verlengen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie rondom het Gardameer?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie rondom het Gardameer.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 6.0
Locatie/gebied: 7.0
Hotels: 6.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.0
Route: 6.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 6.0
6.0
Te mooi voorgesteld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2023
Je fietst maar weinig langs het meer; het grootste deel van de fietspaden loopt op meer dan 10 km afstand van het meer. Slechts twee gedeeltes zijn echte fietspaden, tussen Ledro en Idro meer en in het dal van de Adige Meeste hotels zijn niet adequaat toegerust om fietsers op te vangen; gunstige uitzondering Hotel Astoria in Riva del Garda. Route app bevat geen route naar de hotels. Kwaliteit van het wegdek behalve de fietsroutes Adige en Ledro-Idro matig tot slecht, met name slecht onderhouden en steile grindpaden. Hotel Poiano (5 km uit het centrum) had geen ruimte voor fietsers in het restaurant; je had maar moeten reserveren. Bagage kwam tussen Desensano en Poiano pas om 19.30 aan
Lees meer