7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute

Friesland, Nederland

  • Fietsen in het spoor van de Elfstedentocht
  • Een stukje ‘buitenland’ in Nederland
  • Variatie van water, bossen en duinen
  • Met hoofdstad Leeuwarden als start- en eindpunt
Hindeloopen
Leeuwarden
Makkum
Leeuwarden
Dokkum
Heeg Friesland
Bekijk alle fotos (6 )

De beroemde Elfstedentocht per fiets!

Geniet van een heerlijke fietsvakantie langs de waterkant in Friesland via de beroemde Elfstedenroute! Door de Friese taal, het koesteren van oude tradities en de gewoonten van de Friezen, waant u zich in het buitenland terwijl u gewoon in Nederland bent! De Friezen zijn fier en heten u van harte welkom in Fryslân! Dit zult u zien en ervaren wanneer u er per fiets op uit trekt. De regio biedt niet alleen water en weiden maar in Gaasterland ook bossen. Al fietsend door de schilderachtige dorpjes en natuurlijk de beroemde 11 steden ervaart u dat dit deel van Nederland altijd verbonden is geweest met de zee!

Iedere stad heeft ook een Elfstedenfontein, de steden zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Startpunt Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland en de grootste stad van de Friese elf steden. Ontdek de historische binnenstad van Leeuwarden met tal van bezienswaardigheden zoals de grachten en wallen, de oude gevelwanden, straten en pleinen.

Dag 2: Leeuwarden - Sneek/IJlst/Joure (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na het ontbijt verlaat u Leeuwarden en stapt u op de pedalen richting Sneek. De stad is nabij het Sneekermeer gelegen en staat dan ook bekend om zijn watersport. Struin door de historische binnenstad met onder andere de Waterpoort, het Scheepvaartmuseum en het Modelspoormuseum.

Dag 3: Sneek/IJlst/Joure - Balk/Wijckel (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Op deze derde dag stapt u vanuit Sneek, na een overheerlijk ontbijt, weer op de fiets voor de volgende Friese stad; IJlst. Hier kunt u de nog werkende houtzaagmolen en museum Houtstad bezoeken. Onderweg kunt u het kleinste stadje van Friesland bezoeken, het oude vestingsstadje Sloten.

Heeft u gekozen voor logies en ontbijt of de comfort hotels? Dan fietst u vandaag van Sneek naar Rijs of Oudemirdum (ca. 58 km). U fietst langs Friese meren en door het bosrijke Gaasterland. Gun u zelf een pauze met uitzicht op het IJsselmeer bij de Roode Klif.

Dag 4: Balk/Wijckel - Bolsward (ca. 55 km)
Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u richting het IJsselmeer. De route gaat door Hindeloopen, een pittoresk stadje dat deel uit maakt van de Friese Elfstedenroute.

Heeft u logies/ontbijt geboekt of comfort hotels? Dan volgt u vandaag de Elfstedenroute van Rijs of Oudemirdum naar Workum of Makkum (ca. 50 km). Onderweg passeert u Stavoren, een mooie havenplaats en Hindeloopen.

Dag 5: Bolsward - Harlingen/Franeker (ca. 40 km)
Afstand ca. 40 km

Vanuit Bolsward gaat u vandaag onderweg naar Harlingen en Franeker. Deze fietstocht is ca. 40 kilometer lang.

Heeft u logies/ontbijt geboekt of comfort hotels? Dan fietst u vanuit Workum of Makkum, afhankelijk van waar u heeft overnacht richting Harlingen en Franeker.

Dag 6: Harlingen/Franeker - Dokkum (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Na de uitcheck uit het hotel stapt u weer op de fiets voor een fietstocht van 50 kilometer door het Friese landschap, de zogenaamde hel van het Noorden voor de schaatsers, in de richting van Dokkum.

Dag 7: Dokkum - Leeuwarden (ca. 45 km)
Afstand ca. 45 km

Vandaag fietst u het laatste gedeelte van deze Elfstedenroute en fietst u vanuit Dokkum het laatste deel richting Leeuwarden. U kunt eventueel uw fietsvakantie in Leeuwarden nog verlengen zodat u nog iets langer van deze Friese hoofdstad kunt genieten.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 7-daagse fietsvakantie Elfstedenroute.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.8
Locatie/gebied: 8.9
Hotels: 8.1
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.9
Dag-tot-dagprogramma: 8.9
Bezienswaardigheden: 8.6
Reisbescheiden: 8.9
8.0
Iets anders als gepland.....
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
De Elfstedentocht van ADE op de fiets ja, dat leek ons wel iets Dus gauw boekten we deze mooie trip dan ook maar door een blessure op dag 1 ging de vakantie op in rook Zo erg naar uitgekeken na de zware tijd(werk) in het ziekenhuis de voorbije 2 jaren dus nu maar opnieuw voor deze vakantie gaan sparen Of zou het geluk aan onze zijde staan en kunnen we volgend jaar ,zonder kosten, op herhaling gaan?? Vol spanning wachten wij dus af of in februari 2023 uit kan de vlag!
9.0
Totaal gezien, goed georganiseerd.
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Na 20 jaar bijna jaarlijks een fietstocht met vrienden (meestal meer dan 10), kunnen wij spreken van voldoende ervaring. Deze fietstocht voldeed volkomen aan onze verwachtingen in alle aspecten.
10
Tot in de puntjes...
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Hebben met z'n 4tjes n prachtige fietsvakantie gehad. t Was voor alle 4 de eerste keer maar zeker voor herhaling vatbaar. Dit was mede te danken aan ADE, alles was prima geregeld. Hotels prima, eten super, overal onderdak voor de fietsen. Wij kijken al weer uit naar de volgende fietsreis.
Lees meer
8.0
Alles goed verzorgd
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Mooie route, uitgebreide informatie, gezellige hotels
9.0
Alles prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Uitstekend ! Goede route omschrijvingen. Prima hotels en zeer goed eten.
8.0
Zeer verzorgde 7 daagse fietsvakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Routes waren met de knooppunten goed te volgen. Alleen de rit van Harlingen naar Dokkum was vrij lang.
Lees meer
8.0
Alles goed geregeld
Op vakantie in September 2022
Hotelkamers en bagage service waren goed geregeld. Ontbijt was overal in orde. Per dag een boekje met de route en informatie was ook prima. Mailverkeer tijdens boeken ook goed verlopen.
9.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Bijzonder bevallen, goed verzorgd, duidelijke routebeschrijvingen. Hotels waren divers maar allemaal prima
9.0
Boven verwachting
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
Een prachtige vakantie, met goede hotels en lekker eten. De afwisseling van hotels maakte het extra leuk. De route beschrijvingen waren duidelijk en de fietsroutes prachtig. Echt genoten van het mooie Friesland. De koffers waren in ieder hotel al gearriveerd voor onze aankomst. Een echte aanrader.
Lees meer
8.0
Prachtige routes gefietst
Senioren (echt)paar
Op vakantie in September 2022
Wij hebben het als zeer prettig ervaren.. In mooie en gezellige hotels geslapen. Routebeschrijving was goed in orde Helaas erg lang moeten wachten op de koffers de laatste dag. De zin in de brochure van als je nog een lange reis naar huis moet maken, zouden wij de lange route naar Leeuwarden niet rijden maar de korte doen.. Wij waren om 12.00 uur in het hotel en de koffers kwamen pas om 16.00 uur. Dat vonden we jammer, hopelijk komt hier een oplossing voor.
8.0
Info is goed
Met vrienden
Op vakantie in September 2022
De bijgeleverde informatie voldoet naar alle tevredenheid.
8.0
Goed verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hebben erg genoten van de vakantie Wij vonden over het algemeen de hotels goed behalve Hotel Gast in de kamer was heel erg warm en klein ,de gast heer vonden wij zeer onvriendelijk, Het ontbijt was bij Gast in en Hotel de Abdij onder de maat . Ook omdat wij de luxe reis hadden besproken.
Lees meer
9.0
Alles zeer goed bevallen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Heel goed geregeld. Eén min puntje, het hotel in Sneek was als locatie minder, vanwege een heel onrustige buurt-omgeving.
9.0
Het liep allemaal gesmeerd
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Fijne fietsvakantie,mede vanwege het enorm goede weer. Route Franeker- Dokkum is te lang en weinig koffie&lunchmogelijkheden(vooral omdat het erg warm was)Misschien is het handig om dit aan te geven in de reisbescheiden.
9.0
Elfstedentocht per fiets
Jong (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Elfstedentocht op de fiets met ADE prima te doen, voldoende tijd om de plaatsen te bezichtigen. Duidelijke route omschrijving en leuke informatie tussen de route omschrijving in. Hotels prima, gemoedelijk en op leuke locaties. Ontbijt en avond eten goed en smaakvol. Bagage vervoer ideaal en goed geregeld. Kortom goede eerste vakantie gehad op de fiets!!
Lees meer
9.0
heerlijk ontspannen en rust gevonden
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
prima geregeld, leuke verblijfplaatsen en gastvrije medewerkers. overal goed en netjes ontvangen en alles was prima geregeld
8.0
Over algemeen prima
Met vrienden
Op vakantie in Juli 2022
Leuke route waar ik wel graag meer verwijzingen zou zien naar de elfstedentocht. ADE dient nog eens goed te kijken naar de hotel keuze. Kan en zou beter moeten.
10
6 dagen vol met verrassingen
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Geweldig. Provincie Friesland geweldig. Fietspaden geweldig. Hotels geweldig. Koffers overdragen goed geregeld.
Lees meer
9.0
Alles prima verzorgd
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Goede hotels,mooie route!
8.0
Alles goed verzorgd
Op vakantie in Augustus 2022
Uitstekend. Mooie routes, goede hotels
10
Perfect geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Wij hadden een heerlijke vakantie. Mooi fiets weer, duidelijke route beschrijving en boven al schitterde hotels met zeer gastvrije en vriendelijke bediening, op a locaties en een heerlijk ontbijtje s`morgens zorgde er voor dat wij elke dag weer met frisse moed aan onze tocht konden beginnen. En op de fiets kom je er pas achter hoe mooi Friesland is met zijn meren, kanalen en mooie pittoreske dorpjes en steden.
Lees meer
10
Alles prima voor elkaar
Met vrienden
Op vakantie in Augustus 2022
Prachtig en we hadden super mooi weer , met regen hadden we het niet leuk gevonden.
10
Alles goed verzorgd
Op vakantie in Augustus 2022
Heel erg leuk
9.0
Van begin tot eind zeer goed geregeld
Gezin met oudere kinderen
Op vakantie in Augustus 2022
Prima, we hadden alle dagen droog weer met 20 tot 25 graden. Beter kan qua weer niet. We vernamen alleen van andere mede fietsers op dag 3 dat er bij de VVV een Elfstedentocht stempelkaart was te verkrijgen en deze met de tocht kon laten stempelen bij de VVV s en dan bij de laatste in Leeuwarden zou je dan een oorkonde ontvangen. Dit weetje was bij ons niet bekend ,anders hadden we er zeker aan meegedaan. Stukje extra voldoening is toch leuk na zo n tocht . Verder met koffers en hotels allemaal prima op orde.
Lees meer
7.0
Goed geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Op een overboeking na was het goed De overboeking van Workum naar Makkum was een teleurstelling Maanden van te voren kun je alles regelen en dan op de dag van vertrek komt de organisatie met het bericht dat er een overboeking is De fietser moet wijken voor een andere klant Beachhotel in Makkum zou beter zijn Echter wat betreft diner zwaar slecht Veel te lange wachttijd Na 2 uur nog geen dessert Een vol glas bier over de kleding van mijn vrouw Bediening door amateurs Hotelgasten zitten gemengd tussen strand gangers die sneller bediend werden Er zit een groot verschil tussen de hotels Vd Valk was de beste .
9.0
prima geregeld
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
uitstekend
10
Alle hotels zeer zorgvuldig uitgekozen.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2022
Alles is top geregeld, niets op aan te merken.
Lees meer
9.0
Goed geregeld, goede hotels
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Mooie routes, maar niet alle elfsteden plekken , zoals Balk, gehad
10
Alles goed verzorgd van begin tot eind
Op vakantie in Juli 2022
We hebben een heerlijke vakantie gehad.
8.0
Prachtige routes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Elke dag opnieuw een prachtige route, duidelijke routebeschrijving, prima hotels. Hotel Westcord in Leeuwarden en Van der Valk Sneek zijn top, maar liggen (te) ver van het centrum van de stad, waardoor je 's avonds min of meer aan je hotel gebonden bent. Verder alles top!
Lees meer