5-daagse fietskampeervakantie Ameland

Ameland, Nederland

  • Rust, ruimte en natuur
  • Waddeneiland Ameland op de fiets verkennen
  • Bezoek Hollum, Ballum, Nes en Buren
  • Overnachten in een GlamLodge tent met sanitair
  • Standplaats fietskampeervakantie
Camping Duinoord Ameland
Ameland gezin fietsen
Ameland vuurtoren met fietser
GlamLodge tent
Ameland strand
Veerboot naar Ameland
Bekijk alle fotos (12 )

Fietskampeervakantie op Ameland

Geniet van al het moois dat het waddeneiland Ameland u kan bieden tijdens een 5-daagse fietskampeervakantie. Ontdek de mooiste plekjes van het eiland en stel uw eigen fietsroute samen. Met meer dan ca. 100 km aan fietspaden is Ameland een perfekt eiland om per fiets te ontdekken. En een dagje geen zin om te fietsen dan komt u heerlijk tot rust bij uw GlamLodge Premium tent op camping Duinoord.

Uw eigen GlamLodge Premium tent staat op Strandcamping Duinoord. Deze autovrije strandcamping ligt midden tussen de duinen en direct aan het Noordzeestrand bij de plaats Nes. De GlamLodge is geschikt voor maximaal 5 personen en is voorzien van een sanitair unit met douche en toilet. De tent is gebouwd op een houten vlonder. Verder vindt u hier alle voorzieningen voor een heerlijke vakantie in de natuur.

Dag 1: Individuele aankomst op Ameland

Op eigen gelegenheid reist u naar Ameland.
Strandcamping Duinoord is autovrij. Maakt u de overtocht naar Ameland met de auto? Dan kunt u bij aankomst uw bagage uitladen en vervolgens uw auto parkeren op de centrale parkeerplaats op ca. 50 meter van de lokatie van de tenten (betaald) of op een openbare parkeerplaats net buiten de camping (gratis). Als u zonder auto de overtocht maakt, dan kunt u vanaf de kade de bus of een taxi nemen naar de camping.
Met de veerboot kunt u vanaf Holwerd de overtocht naar Ameland maken in ca. 50 minuten. Wij adviseren u om de overtocht naar Ameland tijdig te reserveren.

Nadat u zich gemeld heeft bij de receptie van Strandcamping Duinoord wordt u doorverwezen naar het gastechtpaar van Rent-a-Tent. Zij zullen u van harte welkom heten en u naar uw accommodatie begeleiden. Zij hebben ook een informatiesetje voor u met o.a. een fietskaart van Ameland.

Dag 2: Ameland

Ameland heeft prachtige pittoreske dorpen zoals Hollum, Ballum, Nes en Buren. Begin bijvoorbeeld uw fietsvakantie met een ontdekkingstocht langs de dorpen van Ameland.

Dag 3: Ameland

Een bezoek aan de vuurtoren van Ameland mag natuurlijk niet ontbreken. Dit markante gebouw laat nog altijd haar stralen over het eiland schijnen ondanks dat de vuurtoren sinds 2005 niet meer in gebruik is door de kustwacht. Geniet van het wad, een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Dag 4: Ameland

Wist u dat de badstranden van Ameland (Hollum, Nes en Buren) tot de schoonste van Nederland behoren. Al 33 jaar zijn de badstranden onderscheiden met de Blauwe Vlag. Dit is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die veilig, schoon en duurzaam zijn.

Dag 5: Individueel vertrek

De tijd gaat snel op Ameland. Helaas is uw 5-daagse fietskampeervakantie alweer ten einde. Nadat u de uitcheck met het gastechtpaar van Rent-a-Tent heeft geregeld reist u op eigen gelegenheid terug naar het vaste land. Natuurlijk kunt u uw verblijf ook verlengen.

Meer weten over de 5-daagse fietskampeervakantie Ameland?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.