5-daagse fietsvakantie Ontdek Noord-Brabant

Noord-Brabant, Nederland

  • Fietsen in de voetsporen van Van Gogh
  • Geniet van gezellig Eindhoven en Den Bosch
  • Fiets door de Brabantse natuur
  • Bezoek diverse natuurgebieden
Heusden
Brabant - Fietsers
Den Bosch
Eindhoven
Heusden
Heusden
Bekijk alle fotos (7 )

Gezellig en gastvrij Brabant!

Tijdens deze fietsvakantie fietst u tussen de steden Eindhoven en Den Bosch en ontdekt u de rijke natuur en cultuur van Brabant. De mooie fietsroutes leiden u door weidse heidevelden, uitgestrekte bossen en langs mooie stuifzandgebieden.

In de twee bruisende steden waar u kunt genieten van de Brabantse gezelligheid en gastvrijheid. Daarnaast fietst u ook in de voetsporen van Vincent van Gogh. Hij groeide hier op en vond zijn inspiratie in het Brabantse landschap. Geniet zelf ook van deze schilderachtig mooie omgeving in Noord-Brabant!

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Aankomst in Den Bosch

Vandaag reist u op eigen gelegenheid naar Den Bosch. Neem vanmiddag de tijd om de stad te verkennen of gezellig te gaan shoppen.

Dag 2: Rondrit Den Bosch (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u vanuit Den Bosch een mooie rondrit. Via de Emmamolen in Nieuwkuijk fietst u naar Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Het is één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Daarna fietst u naar Heusden. Dit is een sfeervolle vestingstad, welke door een grondige renovatie de hoogste Europese onderscheiding hiervoor heeft ontvangen: de Europa Nostra. In deze stad met schilderachtige straatjes en smalle steegjes ontdekt u tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met mooie gevelstenen. Boven op de vestingwallen heeft een mooi uitzicht over het Brabantse en Gelderse landschap, de Bergsche Maas en de gerestaureerde stad. Langs de Maas fietst u weer terug het centrum van Den Bosch in.

Dag 3: Eindhoven - Den Bosch (ca. 59 km)
Afstand ca. 59 km

Vandaag laat u Den Bosch achter u en fietst u tussen de Lunettenkazerne en Van Brederodekazerne door, langs het Nationaal Monument Kamp Vught en langs de rand van de Vughtse Heide. Ook fietst u door het landschapspark van Sparrendaal, bevindt zich een neogotische folly in de vorm van een kunstmatige ruïne. De uitzonderlijk zeldzame ruïne is goed bewaard gebleven en in 2005 aangewezen als rijksmonument. Vervolgens fietst u door de natuurgebieden Kampina en de Oirschotse Heide. Kampina is een uitgestrekt heidegebied met een zeer afwisselend landschap met tal van dieren en planten. De Oirschotse Heide is een groot heide- en stuifzandgebied en wordt gebruikt als militair oefenterrein. Via Eindhoven Airport bereikt u de stad Eindhoven.

Dag 4: Rondrit Eindhoven (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag fietst u een mooie route ten oosten van Eindhoven, maar uw route gaat eerst naar Aalst. Dit dorp telt zeven rijksmonumenten, waaronder de Aalstermolen en diverse woningen. Net buiten Aalst ligt een mooi bosrijk gebied met daarin als blikvanger het Meeuwven. Via het prachtige natuurgebied de Groote Heide (Leenderheide) fietst u naar de Strabrechtse Heide & Beuven. Dit natura 2000 gebied is het grootste aaneengesloten open heidegebied van Brabant. In Mierlo vindt u een aantal cafés en restaurants waar u even kunt pauzeren. Langs het Eindhovens kanaal fietst u vervolgens terug naar Eindhoven.

Dag 5: Den Bosch - Eindhoven (ca. 58 km)
Afstand ca. 58 km

Na het ontbijt begint u aan de laatste fietsetappe. Vandaag treedt u in de voetsporen van Vincent van Gogh. Allereerst fietst u over het beroemde Van Gogh-Roosegaarde fietspad richting Nuenen. Onderweg komt u langs de Watermolen van Opwetten. In de tijd dat Van Gogh in Nuenen verbleef, heeft hij deze molen meerdere keren geschilderd. Nuenen wordt ook wel Van Gogh Village genoemd. Nergens anders bevinden zich zoveel gebouwen, beelden en landschappen die een directe relatie hebben met Van Gogh. In Museum Vincentre kunt u meer leren over de bekende schilder en zijn familie. Via de natuurgebieden Sonse Heide, De Scheeken en Landgoed Venrode komt u aan bij uw hotel in ’s-Hertogenbosch. In deze historische binnenstad vindt u prachtige eeuwenoude monumenten en leuke winkels. Daarnaast is het zeker aan te raden om een vaartocht over de Binnendieze te maken. Door het eeuwenoude stelsel van waterlopen van de stad vaart u afwisselend door open lucht en onder de bebouwing van de stad door. Het Noord-Brabants Museum is een eigentijds museum voor de kunst, geschiedenis en cultuur van Noord-Brabant met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. Ook kunt u hier originele werken van Van Gogh bewonderen.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 5-daagse fietsvakantie Ontdek Noord-Brabant?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 5-daagse fietsvakantie Ontdek Noord-Brabant.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.5
Dag-tot-dagprogramma: 8.0
Bezienswaardigheden: 7.0
Reisbescheiden: 8.5
8.0
Heerlijke fietsvakantie met prima hotels.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in April 2023
Het was een heerlijke vakantie. Het enige minpuntje was dat de knooppunten niet altijd klopten. Elke dag was er wel een zoekmoment omdat er knooppunten ontbraken of verkeerd stonden.
8.0
Een goed verzorgde vakantie
Jong (echt)paar
Op vakantie in Juni 2022
Een fijne vakantie gehad , goede hotels met vriendelijk en behulpzaam personeel. Vanwege het slechte weer niet alle routes kunnen fietsen , de gefietst routes waren mooi!!
Lees meer