8-daagse fietsvakantie van Amsterdam naar Maastricht

Noord-Holland, Nederland

  • Fiets dwars door Nederland
  • Amsterdam, Utrecht, 's Hertogenbosch en Maastricht
  • Rijn, Maas, Waal, Linge en Vecht
  • Natuurlijke diversiteit van Nederland
  • Belgische Maaseik
  • Autotransport service mogelijk
Onderweg van Amsterdam naar Maastricht Utrech
Onderweg van Amsterdam naar Maastricht-2
Utrecht terras
Onderweg van Amsterdam naar Maastricht terras
Amsterdam
Maastricht
Bekijk alle fotos (10 )

Dwars door Nederland op de fiets!

Hoe divers is Nederland?! Ontdek het tijdens deze 8-daagse fietsvakantie van Amsterdam naar Maastricht. Bruisende steden zoals Utrecht, Amsterdam en Maastricht, diverse landschappen en rivieren zoals de Rijn, Waal en Maas, ze passeren allemaal de revue tijdens uw fietstocht. En maak aan het slot nog even kennis met het Belgische Maaseik. Geniet volop van al het moois dat Nederland u te bieden heeft met deze 8-daagse fietsvakantie van ADE 'Actief door Europa'.

Dag 1: Individuele aankomst Amsterdam

De fietsvakantie begint in Amsterdam waar u op eigen gelegenheid naar toe reist. Kom op tijd en geniet van al het moois Amsterdam u te bieden heeft: de grachten, de Jordaan, het Rembrandtplein en het bruisende stadscentrum zijn slechts een greep uit het grote en veelzijdige aanbod van Amsterdam.

Dag 2: Amsterdam - Utrecht

Afstand ca. 61 km

U bereikt Utrecht door in eerste instantie de Amstel te volgen en daarna verder te fietsen langs de Vecht. Onderweg ziet u vele landgoederen en prachtige buitenhuizen. De studentenstad Utrecht met de gezellige binnenstad biedt ook vele bezienswaardigheden zoals de bekende Dom van Utrecht. Neem zeker even de tijd om deze stad te verkennen.

Dag 3: Utrecht - 's Hertogenbosch

Afstand ca. 70 km

Door de bossen van Driebergen fietst u verder. U doorkruist het rivierenlandschap van Rijn, Linge, Waal en Maas. U passeert heerlijke stadjes zoals Wijk bij Duurstede, Buren en Zaltbommel. 's Hertogenbosch is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. In het Noord-Brabant Museum vindt u prachtige werken van Vincent van Gogh en Hieronimus Bosch.

Dag 4: 's Hertogenbosch - Nuenen

Afstand ca. 61 km

Doorkruis het landschap van Van Gogh. Dit gedeelte van Brabant was de inspiratiebron voor de grote schilder. Aanschouw met eigen ogen de lieflijkheid van dit stukje Nederland. In Nuenen moet u zeker een bezoek brengen aan het Vincentre.

Dag 5: Nuenen - Weert

Afstand ca. 48 km

Had u gisteren niet meer de mogelijkheid om het Vincentre te bezoeken, dan moet u dit zeker vanochtend doen. Stap dan weer op de pedalen en fiets verder door Brabant en over de Strabrechtse heide. Vooral eind juli en augustus een lust voor het oog. Limburg lonkt en bij het Nationale Park De Peel verlaat u Brabant en komt u in de provincie Limburg. Uw einddoel is Weert waar u zult overnachten.

Dag 6: Weert - Maaseik

Afstand ca. 45 km

Het Noord-Limburgse landschap kenmerkt zich door kleine akkers, bossen en watergebieden. Pittoresk is het plaatsje Thorn. Ook een mooie plek om even te pauzeren. Op uw weg liggen o.a. Itteren en Borgharen om vervolgens het stroomgebied van de Maas binnen te fietsen. U volgt de Maasroute en eindigt vandaag in het Belgische Maaseik.

Dag 7: Maaseik - Maastricht

Afstand ca. 45 km

Een van de bekendste fietsroutes is de Maasroute (LF3). Deze volgt u in zuidelijke richting naar de hoofdstad van Limburg, Maastricht. Geniet van de historische panden, de statige kerken en de grotten maar ook van de moderne winkelstraten en gezellige pleinen. Maastricht is een combinatie van oud en nieuw, een combinatie van Nederlandse nuchterheid met een zuidelijke flair.

Dag 8: Maastricht - individuele thuisreis

Na het ontbijt eindigt deze 8-daagse fietsvakantie door Nederland. Met de trein bent u in ca. 2,5 uur weer terug in Amsterdam (exclusief) of u reist per openbaar vervoer weer direct richting huis.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie van Amsterdam naar Maastricht?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.