10-daagse hochpusertal en Maribor

9-daagse fietsvakantie Hochpustertal naar Maribor

Steiermark, Oostenrijk

  • Het Drau-fietspad van Zuid naar Oost Tirol
  • Adembenemende natuurlandschappen
  • Zonnestad Lienz
  • Maribor met vele musea
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
10-daagse hochpusertal en Maribor
Bekijk alle fotos (8)

Fietsen over de Drau-radweg!

Bij deze 9-daagse fietsvakantie steekt u de grenzen over van Italië, Oostenrijk en Slovenië. Deze fietstocht begint in het Hochpustertal. Hier ontspringt ook de rivier de Drau in Zuid Tirol. U fietst tijdens deze fietsvakantie door Oostenrijk langs de oevers van de Drau, via het mooie Karinthië richting Slovenië. Tijdens uw verblijf in deze regio komt u langs prachtige plaatsen zoals Lienz, Spittal an der Drau, Villach, echter ziet u ook de echte tradities en de cultuur van deze indrukwekkende landen. Deze fietsvakantie langs drie landen eindigt in de Sloveense stad Maribor.

Karakter van de tour:
U fietst in Zuid-Tirol en Oostenrijk grotendeels over geasfalteerde fietspaden. Dit eerste deel van re route is redelijk vlak. In Slovenië zijn komt u meer beklimmingen tegen. Dit kunt u ook overslaan door met de trein de route te nemen. Deze fietsvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 16 jaar.

Dag 1: Aankomst in Hochpustertal (Niederdorf/Toblach)

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in Niederdorf/Toblach. Bij het station kunt u gratis parkeren op een openbare parkeerplaats.

Dag 2: Hochpustertal – Oberdrauburg

Afstand ca. 70 km

Vandaag stapt u op de fiets om de eerste etappe af te leggen. U fietst van Hochpustertal naar Oberdrauburg. Deze fietsroute gaat langs de Italiaanse en Oostenrijkse grens. Op de route ligt ook de Oosterijkse plaats Lienz. Onderweg zorgen de Dolomieten voor een prachtig beeld.

Dag 3: Oberdrauburg - Sachsenburg/Möllbrücke

Afstand ca. 40 km

Op dag 3 fietst u van Oberdrauburg naar Sachsenburg via prachtige landschappen en romantische dorpjes. De fietsroute loopt niet langer direct langs de rivier de Drau maar ligt wat verder van de oevers van de rivier en slingert door het breder wordende dal.

Dag 4: Sachsenburg/Möllbrücke - Villach

Afstand ca. 55 km

Vandaag fietst u door de stad Kärntens. In de zomer staat Spittal bekend om de carnaval. Daarnaas wachten vele bezienswaardigheden op u. Er is een mogelijkheid om een excursie te maken naar het Millstätter meer. U kunt hier heerlijk zwemmen en ontspannen.

Dag 5: Villach - Klagenfurt

Afstand ca. 40 km

De fietsroute volgt vandaag nog steeds de rivier de Drau naar de Wörthersee. Op de route ligt ook het meer van Kärtens. Maar het vaak heerlijke warme meer van Wörth is voor iedereen een feestje. Langs de route liggen ook heerlijke stranden die zeer geschikt zijn voor een pauzeplek.

Dag 6: Klagenfurt - Klopeiner See

Afstand ca. 30 km

Over prachtige fietspaden fiets u vandaag langs de Drau richting de vakantie regio Klopeiner See. Dit meer is een van de warmste meren van Europa. Al vanaf mei kunt u hier zwemmen.

Dag 7: Klopeinersee - Lavamünd/Dravograd

Afstand ca. 50 km

Van de Klopeiner See fiets u vandaag verder naar de Turnersee. Op de weg naar Dravograd komen er idyllische dorpjes voorbij en mooie Bergpanorama's. Een ware bezienswaardigheid is de hoogste spoorbrug in Europa, de Jauntalbrücke. Via de Drau fiets u naar Slovenië.

Dag 8: Lavamünd/Dravograd – Maribor

Afstand ca. 70 km

Vandaag fietst u verder langs de Drau door mooie, oude dorpjes. Als u voorbij de wonderbaarlijke dorpjes in Fala bent, fietst u verder richting Maribor. In Maribor kunt u verschillende musea bezoeken waaronder het kasteel van Maribor. Dit is een oud, archeologisch kasteel waar u kunst en cultuur vindt. De bergrit kan ingekort worden middels een treinrit van Potvelka naar Fala (ca. 18 km).

Dag 9: Terugreis of verlenging in Maribor

Vandaag vertrekt u uit de prachtige plaats Maribor in Slovenië. De 9-daagse fietsvakantie zit erop en u vertrekt op eigen gelegenheid naar huis.