8-daagse fietsvakantie Algarve rondreis

Algarve, Portugal

  • Volop genieten van de zuidelijke kuststrook
  • Altijd een mild klimaat
  • Fietsen door authentieke dorpen
  • Ervaar het rustige achterland met veel citrusvruchten
  • Rondreis met verblijf in 2 hotels
8-daagse fietsvakantie Algarve
8-daagse fietsvakantie Algarve
8-daagse fietsvakantie Algarve
8-daagse fietsvakantie Algarve
8-daagse fietsvakantie Algarve
8-daagse fietsvakantie Algarve
Bekijk alle fotos (6 )

Geniet van het milde klimaat!

De Algarve is de zuidelijke kuststreek van Portugal. Het natuurschoon is buitengewoon: een diepblauwe zee, brede zandstranden, rustige baaien tussen grillig gevormde zandsteenrotsen. De stadjes zijn levendig en nodigen uit met gezellige winkelstraten en sfeervolle restaurantjes. De Algarve wordt door de weergoden verwend met een zon die het zelden laat afweten en met een warme zuidenwind. De eerste 4 nachten verblijft u in Santa Luzia, gelegen aan de Atlantische Oceaan waarvan het water altijd heerlijk warm is. U fietst langs authentieke dorpen en ook naar Faro waar de sfeervolle binnenstad bezocht kan worden met zijn middeleeuwse omwalling.

Vanaf dag 5 verblijft u in Cabañas. Ook het oosten van de Algarve staat op het fietsprogramma waar u tegen de Spaanse grens het stadje Vila Real de Santo Antonio bezoekt en langs het strand van Manta Rota rijdt. U fietst door het natuurpark Ria Formosa, een lagune met een grote kolonie migrerende en beschermde vogels die hier een uitgelezen biotoop of rustplaats vinden. Een absolute aanrader is het stadje Tavira dat zijn authenticiteit heeft weten te bewaren. Het is een oude Moorse stad met een gezellig historisch hart dat nog versterkt wordt door de rivier Galão die het centrum in twee verdeelt. Nog een andere rit laat ons de verscheidenheid van de Algarve zien. Op zachte hellingen groeien eucalyptusbomen en in het rustige achterland fietsen we langs boomgaarden met citrusvruchten en door bossen met kurkeiken.

Dag 1: Individuele aankomst in Santa Luzia

De eerst 4 nachten verblijft u in Santa Luzia, gelegen tussen Faro en de Spaanse grens. Een idyllisch vissersdorpje aan de zuidkust van de Algarve. De temperatuur van water is hier altijd heerlijk!

Dag 2: Rondrit Moncarapacho

Afstand ca. 35 km

Sinaasappel-, mandarijn- en citroenboomgaarden, amandelbomen, Johannesbroodbomen, olijfbomen, granaatappelbomen en andere fruitbomen bepalen het lieflijke landschap waar u door fietst. Op en rond het kerkplein van Moncarapacho treft u diverse restaurantjes en verschillende terrassen voor een verdiende pauze. Bent u er in de weekenden dan kan het gebeuren dat u wordt verblijd met een optreden van muzikanten.

Dag 3: Rondrit Faro

Afstand ca. 69 km

Door de rijke historie heeft de stad Faro veel bezienswaardigheden. De stadsmuren van Faro in het oude gedeelte van Faro, ook bekend als Vila Adento, dateren uit de Romeinse tijd ongeveer 2000 jaar geleden. Ten zuiden van Faro bij het vliegveld ligt het beschermd natuurgebied Parque Naturel de Ria Formosa. Het gebied heeft lagunes, zoutpannen en eilandjes met schitterende stranden.

Dag 4: Rondrit Sao Bras

Afstand ca. 57 km

Vandaag gaat de fietstocht meer het binnenland in naar Sao Bras. Mede vanwege het klimaat en de gunstige ligging werd de stad in de jaren 70 van de 20ste eeuw een pleisterplaats voor kunstenaars en creatieven, wat nog steeds te merken is aan het actieve culturele leven. Ontdek het oude gedeelte van de stad met de typische smalle geplaveide straatjes.

Dag 5: Santa Luzia - Cabañas

Afstand ca. 38 km

Vandaag fietst u naar Cabañas waar ook de resterende nachten doorgebracht gaan worden. Geniet van het oogstrelende kustlandschap met de steilende kliffen en prachtige lange zandstranden afgewisseld door serene vissersdorpjes. Geniet van terrasje en bestel stokvis met een witte wijn! Dit is Portugal!

Dag 6: Rondrit Vila Real

Afstand ca. 51 km

Via lichtglooiend landschap langs olijfboomgaarden, cactusvelden, sinaasappelvelden en appelbomen komt u in Vila Real de Santo Antonio, hier eindigt Portugal. U kunt hier heerlijk lunchen op de boulevard, flaneren op het dorpsplein of rondneuzen in de jachthaven.

Dag 7: Rondrit Tavira

Afstand ca. 31 km

Tavira is de kunstenaars/artiestenstad van de Algarve. De moorse invloed is hier nog duidelijk aanwezig, mooi betegelde huizen/gebouwen, het kasteel, de oude restanten van de stadswal. Door zijn ligging langs de rivier wordt Tavira ook het Venetië van de Algarve genoemd. U kan er gezellig winkelen, lekker restaurantje meepikken of eindeloze bica's (kleine espresso koffie) drinken op tal van de vele terrasjes in het centrum.

Dag 8: Vertrek Cabañas

Einde van uw verblijf in de Algarve.

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Algarve rondreis?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Algarve rondreis.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 9.5
Hotels: 7.5
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.5
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.5
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 9.5
8.0
Goed verzorgd , zeer attent !
Met vrienden
Op vakantie in Sep 2019
Alles was prima geregeld. Op verzoek van ons heeft ADE nog wat extra dingen geregeld.
9.0
Boven verwachting!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Apr 2019
De fietsvakantie in de Algarve was onze eerste ervaring met een fietsvakantie (en met e-bikes) en is ons uitstekend bevallen. Het geheel was boven verwachting. Dit gold in het bijzonder voor de prachtige (en rustige) fietsroutes die we zelf nooit gevonden zouden hebben, en voor de keuze van de verblijfslocaties, dicht bij prachtige stranden op de (schier)eilanden voor de kust. Daardoor hadden we een uniek combinatie van actief fietsen en heerlijk relaxen aan het strand. Het enige puntje van verbetering zou zijn de accomodatie in Pedras del Rei, waarvan ons huisje nogal verouderd was. Pedras del Rainha daarentegen was weer prima.
Lees meer