Autovakanties in Normandië

De regio Normandië biedt je een prachtige kust, leuke en gezellige steden en een hele fraaie natuur. Door het beroemde Le Mont Saint-Michel op de grens met Bretagne en natuurlijk de D-day landingsstranden is deze regio wereldwijd bekend geworden. Ontdek de D-day stranden Juno, Gold of Omaha beach, bezoek de vele monumenten en musea of wandel door de straten van Caen, Rouen en Bayeux. Voor een middag winkelen of het bezoeken van een lokale markt kan je zeker terecht in de plaatsen Deauville, Trouville, Honfleur of Caen. Je kunt natuurlijk ook een middag heerlijk luieren op één van de vele lange zandstranden. De unieke krijtrotsen bij Entretat (met z'n olifantenrots) zijn een bezienswaardigheid in deze mooie regio.

Utah Beach Normandie
Honfleur
Mont St Michel
Bekijk alle fotos (4 )

Het achterland

Het achterland van Normandië bestaat uit dorpjes, dennen- en beukenbossen, glooiende velden en appelboomgaarden (proef de verrukkelijke cider en calvados!). Normandië beschikt over ruim cultureel erfgoed. In de middeleeuwse stad Rouen vind je nog steeds overal de overblijfselen uit de geschiedenis. De grote maritieme handelshaven Le Havre behoort tot de werelderfgoedlijst van Unesco.

Herdenkingsplaatsen en tentoonstellingen van de invasie van 1944 vind je onder andere in het museum Mémorial de Caen, het D-day Museum en het Musée Mémorial d’Omaha Beach te Caen. Ook de steden Bayeux met het beroemde tapijt en Ste. Mère Église zijn bezienswaardige plaatsen.