Etretat en kust

Autovakanties in Normandië

De regio Normandië biedt je een prachtige kust, leuke en gezellige steden en een hele fraaie natuur. Door het beroemde Le Mont Saint-Michel op de grens met Bretagne en natuurlijk de D-day landingsstranden is deze regio wereldwijd bekend geworden. Ontdek de D-day stranden Juno, Gold of Omaha beach, bezoek de vele monumenten en musea of wandel door de straten van Caen, Rouen en Bayeux. Voor een middag winkelen of het bezoeken van een lokale markt kan je zeker terecht in de plaatsen Deauville, Trouville, Honfleur of Caen. Je kunt natuurlijk ook een middag heerlijk luieren op één van de vele lange zandstranden. De unieke krijtrotsen bij Entretat (met z'n olifantenrots) zijn een bezienswaardigheid in deze mooie regio.

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Honfleur
Etretat
Entretat
Bekijk alle fotos (4)

Het achterland

Het achterland van Normandië bestaat uit dorpjes, dennen- en beukenbossen, glooiende velden en appelboomgaarden (proef de verrukkelijke cider en calvados!). Normandië beschikt over ruim cultureel erfgoed. In de middeleeuwse stad Rouen vind je nog steeds overal de overblijfselen uit de geschiedenis. De grote maritieme handelshaven Le Havre behoort tot de werelderfgoedlijst van Unesco.

Herdenkingsplaatsen en tentoonstellingen van de invasie van 1944 vind je onder andere in het museum Mémorial de Caen, het D-day Museum en het Musée Mémorial d’Omaha Beach te Caen. Ook de steden Bayeux met het beroemde tapijt en Ste. Mère Église zijn bezienswaardige plaatsen.

Normandië ontdekken op de fiets

Al fietsend door Normandië ontdek je een mooi groen landschap met eeuwenoude boerderijen, schilderachtige dorpen met vakwerkhuizen, fraaie stranden en kastelen. Naast al dit moois staat Normandië bekend om haar rijke geschiedenis, waarvan je gedurende je fietsreis vele overblijfselen tegenkomt. Van 4 tot 8 daagse fietsreizen vind je hier!

5-daagse D-day wandelvakantie

De wandelroute voert je door de aangenaam landelijke omgeving, om verschillende strategische punten op de landingsstranden te bezoeken, zoals de geschutsbatterij van Longues-sur-Mer. Verder kom je langs de indrukwekkende militaire begraafplaatsen van de Amerikanen en de Britten, grote musea en talrijke gedenkmonumenten om te eindigen in Bayeux.

D-day

6 juni 1944, beter bekend als "D-Day", markeerde het begin van een lange zomer voor de geallieerde strijdkrachten van Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Canada en Frankrijk. De invasie op de stranden van Normandië begon met een bataljon van meer dan 150.000 soldaten van de genoemde nationaliteiten met als doel de Duitse strijdkrachten te verslaan in de hoop een einde te kunnen maken aan de Tweede Wereldoorlog. De overwinning van de geallieerden was een cruciaal keerpunt in de oorlog en leidde uiteindelijk tot het einde van deze vreselijke periode.

Zwembad camping Chateau de Martragny

Kleinschalige en charmante kasteelcamping

Camping Château de Martragny

buitenzwembad catiniere1

Rustig gelegen kleinschalige familiecamping

Camping Sites et Paysages Domaine de la Catinière