Etretat en kust

Autovakanties in Normandië

De regio Normandië biedt u een prachtige kust, leuke steden en een fraaie natuur. Dankzij de beroemde Mont Saint Michel en de D-Day landingsstranden is deze regio wereldwijd bekend geworden. Ontdek de D-Day stranden met Juno of Omaha beach, monumenten en musea of wandel door de straten van de plaatsen Caen, Rouen en Bayeux. Voor een middag winkelen of het bezoeken van een lokale markt kunt u zeker terecht in de plaatsen Deauville, Trouville, Honfleur of Caen. Of ga een middag heerlijk luieren op één van de vele lange zandstranden. Ook de unieke krijtrotsen bij Entretat zijn een bezienswaardigheid in deze mooie regio.

Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Bestemming
Bekijk alle resultaten
Entretat
Honfleur
Utah Beach Normandie
Bekijk alle fotos (4)

Het achterland

Het achterland van Normandië bestaat uit dorpjes, dennen- en beukenbossen, glooiende velden en appelboomgaarden (proef de verrukkelijke cider en calvados!). Normandië beschikt over cultureel erfgoed. In de middeleeuwse stad Rouen vindt u nog steeds overal de overblijfselen uit de geschiedenis. De grote maritieme handelshaven Le Havre behoort tot de werelderfgoedlijst van Unesco.

Herdenkingsplaatsen en tentoonstellingen van de invasie van 1944 vindt u in het museum Mémorial de Caen, het D-Day Museum en het Musée Mémorial d’Omaha Beach te Caen. Ook de steden Bayeux en Ste. Mère Église zijn bezienswaardige plaatsen.

Zwembad camping Chateau de Martragny

Mooie kleinschalige en charmante camping met kasteel

Camping Château de Martragny

buitenzwembad catiniere1

Camping Sites et Paysages Domaine de la Catinière