Reisverhaal: Heerlijk ronddobberen op het Lac du Châlain

Dichte bossen, uitgestrekte blauwe meren, hoge bergen en adembenemende vergezichten: een familie uit Gelderland beleefde een topvakantie in de Franse Jura. ,,Een echte aanrader is het Lac du Châlain. Daar zwommen we heerlijk met onze pubers!”

Meer bij camping Domaine de Chalain
Brug camping Val de Bonnal
Tiener bij camping Val de Bonnal

,,Onze pubers vonden het fijn om even te niksen"

De familie verbleef eind augustus op familiecamping Val de Bonnal, in een prachtig berggebied op de grens van de Vogezen en Jura. Daar genoten ze, omringd door rivier L'Ognon en Lac du Bonnal, van een topvakantie. ,,In de dagen dat wij op Val de Bonnal kampeerden, hebben we vooral van onze rust genoten. Ook onze pubers vonden het fijn om even lekker te ‘niksen’ en niets aan hun hoofd te hebben”, zegt de vakantiegast.

Ronddobberen op het meer

In de vakantieweek van de familie steeg de temperatuur in de bergplaats Bonnal tot 24 graden. Overdag zochten ze verkoeling in de schaduw en doken ze de zwemmeren in. ,,We dobberden de hele dag rond in het water. Het was heerlijk om even niets te hoeven! Het kanoën op de camping hebben we maar laten schieten...”

,,Dezelfde avond sliepen we op onze nieuwe camping!”

De eerste vijf dagen van onze vakantie brachten ze door op een camping aan de oevers van Lac du Châlain, waar tijdens de vakantieweek een groot muziekfestival gehouden werd. ,,We hadden ons een grote braderie met marktkramen voorgesteld. Omdat de muziek zó hard uit de boxen knalde, besloot ik op de vijfde dag van onze vakantie de reis om te boeken. Heel fijn dat een medewerker van Rent-a-Tent er snel werk van maakte; dezelfde avond sliepen we op onze 'nieuwe' camping!"

Gemoedelijke sfeer

Ze koos voor camping Val de Bonnal. ,,Deze camping lag op de route en daarnaast liggen er vlakbij de camping vier prachtige zwemmeren! Omdat we op onze vorige camping ook heerlijk hadden gezwommen in het Lac du Châlain, zagen we het al helemaal voor ons.” De kleinschaligheid van Val de Bonnal sprak haar aan. ,,Het is een ruim opgezette camping, maar het voelde totaal niet aan als een grote camping. En gelukkig stonden de tenten op ons kampeerveld niet pal naast elkaar”, vervolgt ze.

,,We werden heel warm onthaald door onze beheerders”

Na twee uur rijden kwam het gezin van vier aan op de camping in Bonnal. Ze vertelt: ,,We werden heel warm onthaald door de beheerders, die ons al op stonden te wachten. Ze vroegen direct aan ons ‘of alles gelukt was’ en hoe onze reis was geweest, echt super! Vervolgens liepen we met onze gastvrije beheerders naar onze glampingtent toe, een luxe lodgetent die op een houten vlonder stond.” Om bij het nabijgelegen meer te komen, moesten ze een bruggetje overlopen. ,,Dat was een leuke ervaring..."

Glamorous kamperen

Ze sliepen in de Grand Lodgetent I, een luxe lodgetent uitgerust met loungestoelen en een buiten-/tuinkeuken met een grote barbecue. Doordat alle tenten op het kampeerveld met het terras aan de rivier lagen, had het gezin van vier veel privacy. ,,Omdat we graag in de buitenlucht zijn, was het kamperen voor ons een hele leuke ervaring. We hadden een mooie plek in het groen en konden we in onze ligstoelen heerlijk relaxen op de houten veranda. Voor ons zagen we het water van de L’Ognon stromen!”

Hun glampingtent had ook een badkamer met een douche. ,,Die was voor ons nét een maatje te klein, dus gingen we naar het sanitairgebouw”, zegt de vakantiegast met een lach.

,,Fijn om in je eigen taal te praten"

,,Of we ons verstaanbaar kunnen maken in het Frans? Zelf spreken we geen woord Frans, al begrepen we de Fransen met hand- en voetgebaren wel. Het was ontzettend fijn dat de beheerders van Rent-a-Tent er voor ons waren. Hele vriendelijke mensen, die ons handige informatie gaven over de camping en de omgeving. Verder mochten we van hen ook kolen gebruiken, zodat we deze niet zelf bij de supermarkt in hoefden te slaan. Het is heel prettig om een ‘Nederlandstalig’ aanspreekpunt te hebben, want je kan zo in je eigen taal praten en je weet direct waar alles zit!”

De familie kijkt terug op een geweldige vakantie. Het gezin van vier heeft veel gezien en gedaan. ,,Het Lac du Châlain is echt fantastisch en bovendien kun je in de meren rondom Val de Bonnal geweldig zwemmen. Waar we deze zomer naartoe gaan? Daar zijn we nog niet over uit!”

Wegens privacyredenen wil de vakantiegast anoniem blijven en is er gebruikgemaakt van Stockfoto's.

Zwembad Les Tamaris

Lora's nieuwsoverzicht

Zwembad camping Val de Bonnal

Camping Val de Bonnal

Mooie charmecamping in het hart van de Franche-Comté. De rivier die langs de camping stroomt, is zeer in trek bij de waterliefhebbers: je kunt heerlijk rustig kanoën en kajakken.

Reisverhaal ViaLora Carolien Visschers

Reisverhaal: 8x Hotspots aan de Côte de Nacre

Indrukwekkende invasiestranden, fijne zwembaden en een enthousiast animatieteam? Carolien Visschers beleefde met haar gezin een heerlijke strandvakantie aan de Côte de Nacre.

Grand Lodgetent camping Val de Bonnal

Glamping in de Grand Lodgetent

Wil je bijzonder overnachten op een camping in Frankrijk of Slovenië? Maak kennis met onze unieke Grand Lodgetent! Deze luxe lodgetent combineert het kampeergevoel van een bungalowtent met de luxe van een stacaravan.

strand camping Domaine de Châlain

Autovakanties in de Jura

De Jura is met haar meren en bossen, watervallen en doorlopende dalen een prachtig natuurgebied. Het mooie merengebied van Chalain ligt in het hart van deze regio.

Frankrijk Kasteel

Frankrijk

Frankrijk is één van Lora’s favoriete vakantielanden. La France is een fantastisch vakantieland voor gezinnen met kinderen, sportieve vakantiegangers, strandliefhebbers én culinaire fijnproevers.

Canal du Midi

Fietsvakanties in Frankrijk

Ontdek de prachtige fietsroutes in Frankrijk en geniet van een fietsvakantie in Frankrijk met ADE 'Actief door Europa.'

Kinderen rennend op een strand

Zon, zee en strand in Frankrijk

Kies jij voor een strandvakantie aan de azuurblauwe zee aan de Côte d'Azur, de sfeervolle stranden van de Vendée of voor de historische stranden van Normandië?