Uitjes in Zeeland

De Zeeuwse kust biedt volop mogelijkheden voor een fantastische vakantie aan zee. Banjer langs de vloedlijn, maak mooie strandwandelingen en fiets door Domburg, Veere en Middelburg.
In Zeeland valt er altijd iets te beleven!

Vakantie Zeeland
Vakantie Zeeland Pinksteren
strand strand camping de Schotsman

Zeeuwse steden

Op Walcheren vind je levendige winkelsteden met goede (vis)restaurants, monumentale panden, verrassende boetiekjes en hippe modezaken. Middelburg, Domburg en Vlissingen hebben elk hun eigen karakter: de perfecte omgeving om cultuur op te snuiven.

Middelburg

De hoofdstad Middelburg telt ruim duizend rijksmonumenten. Beklim hier de Abdijtoren de Lange Jan, bezichtig het laatgotische Middelburgse stadhuis 'Malle Betje' en maak een rondvaart door de oude grachten. Of strijk neer op een terras aan de haven, waar je tot in de late uurtjes heerlijk kan verpozen. Liever varen? Geniet in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad van een ontspannende rondvaart, waarbij je alles te weten komt over het verleden van de tweede handelsstad van de V.O.C.

Domburg

In het kunstenaarsstadje Domburg staat een prachtig stadhuis uit 1667, tegenwoordig een mooie designwinkel met meubels. Een echte aanrader! De fietsroute De Manteling (39,5 km) in Domburg voert je door een prachtig natuurgebied met doorkijkjes, kronkelende dijken, schitterende stranden en vergroeide bomen.

Vlissingen

In de zomermaanden trekken veel toeristen naar boulevards en stranden van Vlissingen. Flaneer hier over Boulevard de Ruyter, bezichtig op de Oude Markt de Sint Jacobskerk of bekijk het standbeeld van zeeheld Michiel Adriaanszoon de Ruyter. Ook is het hier elke vrijdag marktdag, in Middelburg is er twee keer in de week een markt met verse producten als fruit, groenten en vis.

Dagje uit

Liever een educatief dagje uit? Ga naar Deltapark Neeltje Jans, waar jullie alles te weten komen over de Watersnoodramp en De Deltawerken. Geniet hier middenin de Oosterschelde van leuke zeehondenshows, spetterende attracties en een rondvaart over Nationaal Park Oosterschelde! Of maak in het hart van Zeeland een vaartocht over het Veerse Meer, waarbij jullie overdag heerlijk zeilen en 's avonds fijn aanleggen op één van de vele eilandjes!

  • Deze informatie is afkomstig van derden. ViaLora is niet verantwoordelijk voor foute informatie en/of niet tijdig gewijzigde informatie.
Zeeland

Camping Zoutelande

Ben jij op zoek naar een camping in de buurt van Zoutelande? Lora helpt je met het vinden van de ideale camping!