Zeeland

Uitjes in Zeeland

De Zeeuwse kust biedt volop mogelijkheden voor een fantastische vakantie aan zee. Banjer langs de vloedlijn, maak mooie strandwandelingen en fiets langs prachtige historische stadjes als Domburg, Veere en Middelburg. In Zeeland valt er altijd iets te beleven!

Vakantie Zeeland
Vakantie Zeeland Pinksteren
strand strand camping de Schotsman

Festivals & evenementen

De Strandvijfdaagse, Concert at Sea, de Middelburgse Mosselfeesten en het theaterfestival Onderstroom: elke zomer zijn er allerlei leuke evenementen in Zeeland. Beleef hier ook een heerlijke vakantie aan zee! In juni, juli en augustus vindt op het schiereiland Walcheren het Ringsteken plaats, een spannend spel voor jong en oud waarbij men - te paard - een lans door een ring probeert te steken.

Zeeuwse steden

Op Walcheren vind je levendige winkelsteden met goede (vis)restaurants, monumentale panden, verrassende boetiekjes en hippe modezaken. Middelburg, Domburg en Vlissingen hebben elk hun eigen karakter: de perfecte omgeving om cultuur op te snuiven.

Middelburg

De hoofdstad Middelburg telt ruim duizend rijksmonumenten. Beklim hier de Abdijtoren de Lange Jan, bezichtig het laatgotische Middelburgse stadhuis 'Malle Betje' en maak een rondvaart door de oude grachten. Of strijk neer op een terras aan de haven, waar je tot in de late uurtjes heerlijk kan verpozen. Liever varen? Geniet in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad van een ontspannende rondvaart, waarbij je alles te weten komt over het verleden van de tweede handelsstad van de V.O.C.

Domburg

In het kunstenaarsstadje Domburg staat een prachtig stadhuis uit 1667, tegenwoordig een mooie designwinkel met meubels. Een echte aanrader! De fietsroute De Manteling (39,5 km) in Domburg voert je door een prachtig natuurgebied met doorkijkjes, kronkelende dijken, schitterende stranden en vergroeide bomen.

Vlissingen

In de zomermaanden trekken veel toeristen naar boulevards en stranden van Vlissingen. Flaneer hier over Boulevard de Ruyter, bezichtig op de Oude Markt de Sint Jacobskerk of bekijk het standbeeld van zeeheld Michiel Adriaanszoon de Ruyter. Ook is het hier elke vrijdag marktdag, in Middelburg is er twee keer in de week een markt met verse producten als fruit, groenten en vis.

Dagje uit

Liever een educatief dagje uit? Ga naar Deltapark Neeltje Jans, waar jullie alles te weten komen over de Watersnoodramp en De Deltawerken. Geniet hier middenin de Oosterschelde van leuke zeehondenshows, spetterende attracties en een rondvaart over Nationaal Park Oosterschelde! Of maak in het hart van Zeeland een vaartocht over het Veerse Meer, waarbij jullie overdag heerlijk zeilen en 's avonds fijn aanleggen op één van de vele eilandjes!

Camping Roompot Hof Domburg strand

Vakantiepark Hof Domburg

Levendig vijfsterrenvakantiepark Hof Domburg op 500 m van het Noordzeestrand.

camping Roompot Beach Resort zwembad

Vakantiepark Roompot Beach Resort

Kindvriendelijk vijfsterrenpark aan de Zeeuwse kust.

zwembad camping de Schotsman

Camping Schotsman

Viersterrencamping met een windsurfcentrum, kabelwaterskibaan & zeilschool.

waterspeeltuin camping de Pekelinge

Vakantietip van Lora :)

Camping De Pekelinge

Familiecamping in Oostkapelle op drie km van de zee.

Zeeland

Camping Zoutelande

Ben jij op zoek naar een camping in de buurt van Zoutelande? Lora helpt je met het vinden van de ideale camping!