Nieuws en actualiteiten

Informatie over een (mogelijke) calamiteit op mijn vakantiebestemming of camping.
ViaLora is er alles aan gelegen om jouw vakantie zonder zorgen te laten verlopen. Maar er kunnen zich te allen tijde calamiteiten voordoen zoals natuurgeweld (zoals storm, (bos)branden, aardbevingen), gezondheidsrisico's of politieke onlusten die direct of indirect van invloed zijn op jouw vakantie. Uiteraard houdt ViaLora altijd dergelijke situaties nauwlettend in de gaten. Er is regelmatig contact met de beheerders op de campings, er wordt contact onderhouden met het management van de campings, boekingspartners en andere betrokken partijen. De website Wijs op Reis ( https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen) van de Nederlandse overheid is een belangrijke informatiebron.

Hoe ontvang ik informatie van ViaLora (kort) voor vertrek?
Wanneer ViaLora informatie van de bestemming of camping ontvangt dat jouw vakantie hinder kan ondervinden van een dergelijke calamiteit of geen doorgang kan vinden, dan informeren wij je natuurlijk zo snel mogelijk. Afhankelijk van de aard van de calamiteit en jouw vertrekdatum zal ViaLora je per e-mail of telefonisch op de hoogte brengen. Wij maken je erop attent dat de mogelijkheid om voor vertrek jouw reservering te wijzigen of te annuleren, per calamiteit wordt bepaald en van diverse factoren afhankelijk is waaronder het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Coronavirus

Update: 25 februari 2020 - Markelo

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt het volgende actuele reisadvies omtrent Italie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies
Een klein aantal van de campings uit het ViaLora aanbod liggen op ruime afstand (meer dan 80 kilometer) van de gemeenten waarvoor nu een in- en uitreisverbod geldt.

Camping Rosapineta ligt op ca. 80 km. van de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova).
Vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand camping Tiglio en camping Bella Italia en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen.
Om je een indicatie van de reisafstand te geven: dat is de afstand vanuit Utrecht naar Weert in Limburg.

Update: 24 februari 2020 - Markelo

Momenteel zijn er meldingen van de aanwezigheid van het coronavirus in Europa met name in Italië, hetgeen acute restricties geeft op het gebied van gezondheidszorg aan de lokale bevolking. Wij volgen de berichten en nieuwsberichtgeving over de situatie ter plaatse nauwlettend. Tot nu toe is er geen negatief reisadvies hiervoor door het ministerie afgegeven.

Het merendeel van de accommodaties gaat pas vanaf 17 april 2020 open. Het team van ViaLora staat, indien nodig, in nauw contact met de campings en recepties in Italië.
U kunt zelf de actuele situatie en berichtgeving vanuit de overheid volgen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/02/04/maatregelen-tegen-coronavirus-in-verschillende-landen
Voor Italië verwijzen wij u naar de volgende pagina: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

Jouw reeds gemaakte boeking

Annuleren
Reeds gemaakte reserveringen richting met name Italië kunnen niet kosteloos geannuleerd worden.
Wijzigen
Omboeken en/of wijzigen is afhankelijk van jouw geboekte accommodatie en bestemming. Indien je wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming bijv. in de Benelux of Frankrijk is dit, na verificatie van de beschikbaarheid, mogelijk voor dezelfde reisduur. Hiervoor worden wel administratiekosten in rekening gebracht en is afhankelijk van de geboekte accommodatie en bestemming.

Vragen over jouw boeking?

Heb je vragen over jouw boeking, neem dan contact op met ViaLora:

Lora's nieuwsoverzicht

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de allerbeste vakantietips en nieuwste reisbestemmingen.