Nieuws en actualiteiten

Informatie over een (mogelijke) calamiteit op mijn vakantiebestemming of camping.
ViaLora is er alles aan gelegen om jouw vakantie zonder zorgen te laten verlopen. Maar er kunnen zich te allen tijde calamiteiten voordoen zoals natuurgeweld (zoals storm, (bos)branden, aardbevingen), gezondheidsrisico's of politieke onlusten die direct of indirect van invloed zijn op jouw vakantie. Uiteraard houdt ViaLora altijd dergelijke situaties nauwlettend in de gaten. Er is regelmatig contact met de beheerders op de campings, er wordt contact onderhouden met het management van de campings, boekingspartners en andere betrokken partijen.
De website Wijs op Reis www.nederlandwereldwijd.nl/reizen van de Nederlandse overheid is een belangrijke informatiebron.

Coronavirus

Update 1 april 2020 - Markelo

Campings in Nederland
Vanwege de nieuwe overheidsmaatregelen van 31 maart jl., worden de openingsdata van campings in Nederland aangepast naar 29 april. Uitzonderingen hierop zijn camping de Pekelinge (Zeeland) naar opening 12 mei, Roompot Hunzedal en Roompot Callassande naar opening 02 juni.
Klanten met een reservering met aankomst tussen 17 april en 28 april met verblijf op een camping in Nederland, worden door ons reserveringsteam persoonlijk ingelicht over de status van de reservering. Deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van ViaLora voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021. Ook reserveringen voor camping de Pekelinge tot 11 mei en Roompot Hunzedal en Roompot Callassande tot 1 juni ontvangen persoonlijk bericht van ons reserveringsteam over de mogelijkheid tot wijzigen.

Campings in het buitenland
Het team van ViaLora houdt dagelijks de situatie nauwkeurig in de gaten in het buitenland. Aangezien de Nederlandse regering reizen t/m 28 april af raadt gaat het reserveringsteam van ViaLora alle reeds gemaakte reserveringen met aankomsten in de periode tussen 17 april en 2 mei met een bestemming in het buitenland persoonlijk inlichten over de status van de reservering. Deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van ViaLora voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021.

Actuele situatie in Europa
Het team van ViaLora adviseert haar gasten om voorlopig geduldig af te wachten, hoe moeilijk dit ook is. Omdat de situatie nu te onzeker is om al besluiten te nemen voor vakanties in juni, juli of augustus. Wij volgen de actualiteiten net als u dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. ViaLora geeft momenteel jouw het advies om voor alle vakanties vanaf 1 mei t/m het einde van het seizoen de actuele situatie af te wachten. Mocht dit advies voor uw reservering dermate wijzigen ca. 3 weken voor aankomst, dan nemen wij als bedrijf met u persoonlijk contact op en bieden u een passende oplossing. Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 70 40 of via e-mail aan: info@vialora.nl

Update 23 Maart 2020 - Markelo

Naar aanleiding van de meeste recente besluitvorming van de Nederlandse overheid met betrekking tot alles wat met het Coronavirus te maken heeft, zijn wij bij ViaLora dagelijks druk bezig te bepalen welke invloed dit heeft op jouw vakantie en onze bedrijfsvoering. Zijn campings geopend? Kun je afreizen naar jouw vakantieland? Wanneer krijg ik informatie? Moet ik wel betalen? Deze en andere vragen krijgen wij dagelijks per telefoon, mail en chat. Wij doen ons uiterste best, elke klant die bij ViaLora een autovakantie heeft geboekt naar een camping of vakantiepark in Nederland of daarbuiten, zo optimaal mogelijk te informeren en assisteren.

'Wat adviseren jullie momenteel de gasten over een reeds geboekte vakantie naar het buitenland?'

Ons advies op dit moment is om voorlopig geduldig af te wachten, hoe moeilijk dit ook is. De situatie is nu te onzeker om al besluiten te nemen over vakanties in april, mei, juni, juli, augustus en september. Wij volgen de actualiteiten net als een ieder dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. Wij zijn mede afhankelijk van besluitvorming van de campings en vakantieparken, leveranciers en partner reisorganisaties met wie wij nauw samenwerken.

'Ik heb een reservering gemaakt, ben ik mijn geld kwijt als het niet doorgaat?'

Als je niet naar de camping of vakantiebestemming kan afreizen ca. 3 weken voor aankomst, dan informeren we persoonlijk per telefoon of email over jouw reservering. We gaan in de bovengenoemde situatie persoonlijk met jouw een passende oplossing zoeken, zoals bijvoorbeeld:

 • het wijzigen van jouw reservering naar een later moment dit jaar, of
 • het wijzigen naar een andere camping of bestemming, of
 • de mogelijkheid om jouw vakantie en (aan)betaling door te schuiven naar 2021 in de vorm van een tegoedbon.

Wanneer je niet zelf annuleert, ben je ook het geld niet kwijt.

Update 9 Maart 2020 - Markelo

Voor diverse Noord-Italiaanse regio’s geldt nu code rood. Op advies van het RIVM en Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt momenteel reizen naar Noord-Italië afgeraden. ViaLora bekijkt de gevolgen van dit besluit en zal zo spoedig mogelijk melding maken van deze aangepast kleurcode.
Aangezien er momenteel geen code rood (negatief reisadvies) is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië op onze (lokale) reisbestemmingen, hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.
Volg de actuele berichtgeving (voor Nederland): www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies
en voor België: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Update 02 maart 2020 - Markelo

Advies Nederland

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Nederland. ViaLora volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving.
Momenteel heeft het ministerie van Volksgezondheid het volgende advies afgegeven:
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.
Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Frankrijk, België en Duitsland.

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Frankrijk, België en Duitsland. ViaLora volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven voor de gemeente waarin de campings zich bevinden door het ministerie hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Italië

Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Volg de actuele situatie via:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies.
Een klein aantal van de campings ligt op grote afstand van de gemeenten waarvoor momenteel een in- en uitreisverbod geldt. Vanuit de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova) ligt op ca. 80 kilometer (camping Rosapineta) en vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand (camping Tiglio en camping Bella Italia) en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

In het aanbod zijn de volgende voorlopige openingsdata actueel:

Camping Bella Italia - Gardameer - opening op 04 april 2020 Camping Cisano/San Vito - Gardameer - opening op 28 maart 2020. Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Reserveringen: Indien u wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming bijv. in de Benelux of Frankrijk is wel dit na verificatie van de beschikbaarheid mogelijk voor dezelfde reisduur, echter hiervoor kunnen administratieve kosten voor in rekening worden gebracht, en is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming.

Update 25 februari 2020 - Markelo

Advies Italië

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt het volgende actuele reisadvies omtrent Italie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies.
Een klein aantal van de campings uit het ViaLora aanbod ligt op ruime afstand (meer dan 80 kilometer) van de gemeenten waarvoor nu een in- en uitreisverbod geldt.

Camping Rosapineta ligt op ca. 80 km. van de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova). Vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand camping Tiglio en camping Bella Italia en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen.

Update 24 februari 2020 - Markelo

Momenteel zijn er meldingen van de aanwezigheid van het coronavirus in Europa met name in Italië, hetgeen acute restricties geeft op het gebied van gezondheidszorg aan de lokale bevolking. Wij volgen de berichten en nieuwsberichtgeving over de situatie ter plaatse nauwlettend. Tot nu toe is er geen negatief reisadvies hiervoor door het ministerie afgegeven.

Het merendeel van de accommodaties gaat pas vanaf 17 april 2020 open. Het team van ViaLora staat, indien nodig, in nauw contact met de campings en recepties in Italië. U kunt zelf de actuele situatie en berichtgeving vanuit de overheid volgen op:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/02/04/maatregelen-tegen-coronavirus-in-verschillende-landen.
Voor Italië verwijzen wij u naar de volgende pagina:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies.

Jouw reeds gemaakte boeking

Annuleren
Reeds gemaakte reserveringen kunnen vooralsnog niet kosteloos geannuleerd worden.

Wijzigen
Omboeken en/of wijzigen is afhankelijk van jouw geboekte accommodatie en bestemming. Indien je wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming is dit, indien beschikbaar, mogelijk voor dezelfde reisduur. Hiervoor worden wel administratiekosten in rekening gebracht en is afhankelijk van de geboekte accommodatie en bestemming. Bij een omboeking naar een vakantie met een lagere rerissom vind geen restitutie plaats van het prijsverschil. Het prijsverschil bij een vakantie met een hogere reissom dient wel te worden voldaan.

Veelgestelde vragen

Ik heb een reservering gemaakt, wat gebeurt daar nu mee?
Jouw reservering zal door ons niet worden gewijzigd of geannuleerd. Mocht het Reisadvies voor aankomst op een camping of bestemming dusdanig wijzigen dat het direct invloed heeft op jouw vakantie, dan informeert onze reserveringsafdeling je persoonlijk per telefoon of email over jouw reservering, de actuele situatie en zal, indien voor jouw van toepassing, een passende oplossing met je zoeken.

Kan ik annuleren vanwege het Coronavirus?
Ja, je kan annuleren maar conform de gebruikelijke boekingsvoorwaarden. Momenteel gelden tot de daadwerkelijke openingsdata van onze accommodatie, de reguliere boekingsvoorwaarden. Voor reserveringen met aankomst in mei, juni, juli en augustus is momenteel geen mogelijkheid voor kosteloze annulering omdat het nog meer dan 30 tot 130 dagen voor aankomst betreft. Je boeking wijzigen kan in overleg met de reserveringsafdeling.

Kan er nog geboekt worden voor een vakantie op een camping?
Ja, je kan reserveren voor een vakantie op een camping. Er worden ook nog dagelijks reserveringen gemaakt via de website en bij onze internationale partnertouroperators. Alle campings op onze website zijn momenteel nog toegankelijk vanaf de gestelde openingsdatum.

Welke voorzorgsmaatregelen neemt ViaLora momenteel?
ViaLora heeft inmiddels op kantoor in Markelo maatregelen genomen om een werkbare omeving te waarborgen en medewerkers de opdracht gegeven om gedeeltelijk thuis te gaan werken. De berichten van de overheid en het RIVM worden, zowel in Nederland als in het buitenland, continu gemonitord om zo optimaal mogelijk op de hoogte te blijven van de meest actuele situatie. Vervolgens wordt er gehandeld naar die actuele situatie en/of voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het later openstellen van accommodaties op campings in Europa.

Hoe kan ik ViaLora bereiken?
Misschien heb je andere vragen. Laat het ons weten! ViaLora is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur. Je kan ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0547-367040, jouw vraag per mail sturen naar info@vialora.nl en je kunt dagelijks tijdens kantooruren met onze medewerkers chatten via de website. Ook kan je jouw vraag indienen middels een contactformulier. In het weekend ontvangen emails en contactformulieren worden vanaf maandagmorgen in behandeling genomen.

Hoe ontvang ik informatie over mijn reservering van ViaLora voor vertrek?
Wanneer ViaLora informatie over de bestemming of camping ontvangt die betrekking heeft op jouw vakantie (hetzij het ondervinden van hinder danwel geen doorgang kan vinden) dan informeert ViaLora je uiteraard zo snel mogelijk. Afhankelijk van de aard van de calamiteit en jouw vertrekdatum zal ViaLora je per e-mail of telefonisch op de hoogte brengen.

Vragen over jouw boeking?

Heb je vragen over jouw boeking, neem dan contact op met ViaLora:

 • bel 0547-367040
 • gebruik de chat
 • stuur e-mail aan: info@vialora.nl
 • stuur een bericht via ons contactformulier.

  Wij zijn geopend:
  maandag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur

Lora's nieuwsoverzicht

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de allerbeste vakantietips en nieuwste reisbestemmingen.

Boekingsvoorwaarden

Op alle reserveringen gemaakt bij ViaLora zijn boekingsvoorwaarden van toepassing.