Nieuws en actualiteiten

Informatie over een (mogelijke) calamiteit op mijn vakantiebestemming of camping.
ViaLora is er alles aan gelegen om jouw vakantie zonder zorgen te laten verlopen. Maar er kunnen zich te allen tijde calamiteiten voordoen zoals natuurgeweld (zoals storm, (bos)branden, aardbevingen), gezondheidsrisico's of politieke onlusten die direct of indirect van invloed zijn op jouw vakantie. Uiteraard houdt ViaLora altijd dergelijke situaties nauwlettend in de gaten. Er is regelmatig contact met de beheerders op de campings, er wordt contact onderhouden met het management van de campings, boekingspartners en andere betrokken partijen.
De website Wijs op Reis www.nederlandwereldwijd.nl/reizen van de Nederlandse overheid is een belangrijke informatiebron.

Coronavirus

Klik hier voor het laatste nieuws op de pagina over corona.

Update 15 juni 2020 - Markelo

Vakantie in Nederland:
Op campings waar gasten de beschikking hebben over privé-sanitair kan gekampeerd worden. Vanaf 15 juni mag er ook weer gekampeerd worden in accommodaties zonder eigen sanitair en zullen de sanitaire voorzieningen geopend worden.

Vakantie in het buitenland:
Tot 15 juni staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor alle landen op oranje. Alle vakanties naar het buitenland worden afgeraden.
Per 15 juni gaan de reisadviezen van de volgende landen van oranje naar geel:
België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Italië, Kroatië en Zwitserland. Je kunt dus naar deze landen op vakantie, maar let op de risico's.

Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen.
Het gaat om o.a. Slovenië, Oostenrijk en Spanje.

De accommodatie die je hebt geboekt bij ViaLora, is gereserveerd bij één van de boekingspartners met wie wij samenwerken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Rent-a-Tent, Roan/Go4Camp, Sandaya, Yelloh!Village, Mobilhome XXL, Albatross Reisen, Koko Holiday en H&P Touristik. Deze organisaties hebben hun eigen werkwijze en voorwaarden en zullen trachten, jouw vakantie doorgang te laten vinden. ViaLora informeert jou over de voortgang op basis van de meest actuele informatie.

Wij adviseren om regelmatig de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bekijken: Nederlandwereldwijd.nl.

Met Reisapp van Buitenlandse Zaken krijg je, ook tijdens jouw reis, actuele reisadviezen. Klik hier om de Reisapp te downloaden.

Update 09 mei 2020 - Markelo

Vakantie in Nederland
Vanaf 1 juli mag er in Nederland weer gekampeerd worden en zullen sanitaire voorzieningen geopend gaan worden als de situatiie verder stabiel blijft. Vakanties met een verblijf in een luxe tent in Nederland zijn vanaf 1 juli bij ViaLora weer mogelijk!

Vakantie op een campings in het buitenland:

België en Luxemburg
Momenteel is reizen vanuit Nederland naar België nog niet mogelijk tot 8 juni. We wachten op een nieuwe update over reizen naar België voor niet-essentiele reizen zoals toerisme. Tot 8 juni kunnen vakanties op campings in België nog niet genoten worden. Dit geldt ook voor vakantie naar Luxemburg momenteel.

Frankrijk
Momenteel is reizen vanuit Nederland naar België en dus ook Frankrijk nog niet mogelijk tot minimaal 15 juni. Vanuit Frankrijk ontvangen wij berichten dat campings midden mei protocollen en regels ontvangen van de Franse overheid voor een anderhalve meter samenleving die opgevolgt dienen te worden en geïmplementeerd moeten worden op de camping. Momentele verwachting is dat vanaf ca. 20 juni de Franse campings geopend gaan worden voor de Franse bevolking. Wij zijn in afwachting wanneer er weer buitenlandse toeristen naar Frankrijk mogen gaan afreizen en op campings worden toegestaan. Voor de vakanties in de maanden juli en augustus wachten wij de berichten van de Franse regering nog af.

Duitsland
Momenteel is reizen vanuit Nederland naar Duitsland nog niet mogelijk tot 15 juni. We wachten op een nieuwe update over reizen naar Duitsland voor niet-essentiele reizen zoals toerisme. Voor aankomsten eind juni, juli en augustus wachten wij de berichten van de Duitse regering verder af tot er versoepelingsregels worden afgekondigd.

Oostenrijk
Momenteel is reizen vanuit Nederland via Duitsland naar Oostenrijk nog niet mogelijk tot 15 juni. We wachten op een nieuwe update over reizen naar Duitsland voor niet-essentiele reizen zoals toerisme. De campings in Oostenrijk hebben speciale maatregelen getroffen op de campings en gaan vanaf 29 mei geopend worden. Alle faciliteiten zullen dan op de camping ook geopend zijn, inclusief de horeca en het zwembad. Momenteel is het afwachten op de grensversoepeling in Duitsland na 15 juni om af te kunnen reizen naar Oostenrijk.

Slovenië en Kroatië
Momenteel is reizen vanuit Nederland via Duitsland naar Slovenië nog niet mogelijk tot 15 juni. De grensovergang is momenteel nog dicht voor internationaal toerisme en dat geldt ook voor de grens naar Kroatië. Momenteel is het afwachten op versoepelingsmaatregelen om vanuit Nederland naar deze landen te reizen en te verblijven. De campings in Istrië in Kroatië verwachten begin juni weer open te gaan met aangepaste maatregelen en richtlijnen. De grensovergang voor autoverkeer of het vliegverkeer moeten eerst weer opgestart worden om hier naar toe te reizen.

Spanje
Aangezien de grens naar België en Frankrijk nog gesloten is tot minimaal 15 juni is reizen naar Spanje momenteel nog niet mogelijk. Er is een 4-fasen versoepelingsplan gecommuniceerd waarbij op 22 juni Spanje geheel uit de lockdown kan zijn, mits alles goed verloopt. Welke faciliteiten op de campings straks geopend mogen zijn is op dit moment nog niet bekend. Spanje zal hoogstwaarschijnlijk pas na 22 juni toegankelijk worden voor buitenlandse toeristen, mits de regering hiervoor de grenzen weer opensteld voor toerisme in Spanje.

Italië
Momenteel is Italië nog in een lichtere lockdown. Wij ontvangen berichten dat de Italiaanse regering protocollen voor een anderhalve meter samenleving en regels aan het opstellen is die de campings moeten gaan implementeren op hun campings. Deze nieuwe regels moeten daarna gecontroleerd worden begin juni en daarna zal de camping weer geopend gaan worden. Welke faciliteiten er dan op de camping geopend mogen zijn is op dit moment nog niet bekend. Voor Italië zal hoogstwaarschijnlijk pas in juni bekend worden of en wanneer buitenlandse toeristen weer worden toegestaan, mits de regering hiervoor de grenzen weer opensteld voor toerisme in Italië.

Update 22 april 2020 - Markelo

Campings in Nederland
Vanwege de nieuwe maatregelen gaan de openingsdatum van campings in Nederland aangepast worden qua aankomstdatum naar 20 mei. Camping Roompot Hunzedal en Roompot Callassande gaan geopend worden op 2 juni.

 • Onze gasten met een reservering met aankomst in de periode 17 april t/m 20 mei zullen door het team van ViaLora persoonlijk worden ingelicht en ontvangen een ViaLora voucher met uw reeds betaalde reissom.
 • Voor de reserveringen met een aankomst na 20 mei verzoeken wij om geduldig af te wachten tot er meer duidelijkheid is over de maatregelen na 20 mei. Zodra de situatie op de campings veilig is en de maatregelen het toelaten om gasten te ontvangen zal ViaLora de gasten hierover informeren. Je wordt door middel van een nieuwsbrief over je reservering ingelicht en op de hoogte gehouden.

Campings in het buitenland
Voor alle campings in het buitenland houden wij dagelijks de situatie nauwkeurig in de gaten en volgen wij de berichtgeving per land en per lockdown maatregelen. Vanwege de nieuwe maatregelen gaat ViaLora de openingsdatum van campings in het buitenland aanpassen qua aankomstdatum naar minimaal 20 mei of later.

 • Gasten met een reservering met aankomst in de periode 17 april t/m 20 mei zullen door het ViaLora reserveringsteam persoonlijk worden ingelicht en ontvangen een ViaLora voucher met uw reeds betaalde reissom.
 • Voor de reserveringen met een aankomst na 20 mei verzoeken wij om geduldig af te wachten tot er meer duidelijkheid is over de lockdown maatregelen na 20 mei en lockdown maatregelen per land. Je wordt door middel van een nieuwsbrief over je reservering ingelicht en op de hoogte gehouden.

Actuele situatie in Europa
Wij adviseren onze gasten om voorlopig geduldig af te wachten tot na 20 mei, hoe moeilijk dit ook is. Omdat de situatie nu te onzeker is om al besluiten te nemen voor vakanties in juni, juli of augustus gezien er momenteel per land ook versoepelingsmaatregelen worden afgekondigd. Wij volgen de actualiteiten net als u dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. Wij geven u voor uw campingvakanties vanaf 1 juni t/m het einde van het seizoen het advies om af te wachten. Mocht dit advies voor uw reservering dermate wijzigen ca. 3 weken voor aankomst, dan nemen wij als bedrijf met u persoonlijk contact op en bieden u een passende oplossing. Mocht u de voorwaarden van het ViaLora voucher wensen in te zien en of na te lezen? Dan kunt u de voorwaarden vinden op: https://www.vialora.nl/vialora-voucher Mocht je vragen hebben over de reservering hieromtrent, dan adviseren wij je om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoonnummer 0547 36 70 40 of via e-mail aan: info@vialora.nl

Update 1 april 2020 - Markelo

Campings in Nederland
Vanwege de nieuwe overheidsmaatregelen van 31 maart jl., worden de openingsdata van campings in Nederland aangepast naar 29 april. Uitzonderingen hierop zijn camping de Pekelinge (Zeeland) naar opening 12 mei, Roompot Hunzedal en Roompot Callassande naar opening 02 juni.
Klanten met een reservering met aankomst tussen 17 april en 28 april met verblijf op een camping in Nederland, worden door ons reserveringsteam persoonlijk ingelicht over de status van de reservering. Deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van ViaLora voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021. Ook reserveringen voor camping de Pekelinge tot 11 mei en Roompot Hunzedal en Roompot Callassande tot 1 juni ontvangen persoonlijk bericht van ons reserveringsteam over de mogelijkheid tot wijzigen.

Campings in het buitenland
Het team van ViaLora houdt dagelijks de situatie nauwkeurig in de gaten in het buitenland. Aangezien de Nederlandse regering reizen t/m 28 april af raadt gaat het reserveringsteam van ViaLora alle reeds gemaakte reserveringen met aankomsten in de periode tussen 17 april en 2 mei met een bestemming in het buitenland persoonlijk inlichten over de status van de reservering. Deze gasten mogen hun reservering wijzigen naar een latere datum, andere bestemming of ontvangen de reeds betaalde reissom in de vorm van een tegoedbon van ViaLora voor verzilveren op een nieuwe reservering in 2020 of 2021.

Actuele situatie in Europa
Het team van ViaLora adviseert haar gasten om voorlopig geduldig af te wachten, hoe moeilijk dit ook is. Omdat de situatie nu te onzeker is om al besluiten te nemen voor vakanties in juni, juli of augustus. Wij volgen de actualiteiten net als u dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. ViaLora geeft momenteel jouw het advies om voor alle vakanties vanaf 1 mei t/m het einde van het seizoen de actuele situatie af te wachten. Mocht dit advies voor uw reservering dermate wijzigen ca. 3 weken voor aankomst, dan nemen wij als bedrijf met u persoonlijk contact op en bieden u een passende oplossing. Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling via telefoon 0547 36 70 40 of via e-mail aan: info@vialora.nl

Update 23 Maart 2020 - Markelo

Naar aanleiding van de meeste recente besluitvorming van de Nederlandse overheid met betrekking tot alles wat met het Coronavirus te maken heeft, zijn wij bij ViaLora dagelijks druk bezig te bepalen welke invloed dit heeft op jouw vakantie en onze bedrijfsvoering. Zijn campings geopend? Kun je afreizen naar jouw vakantieland? Wanneer krijg ik informatie? Moet ik wel betalen? Deze en andere vragen krijgen wij dagelijks per telefoon, mail en chat. Wij doen ons uiterste best, elke klant die bij ViaLora een autovakantie heeft geboekt naar een camping of vakantiepark in Nederland of daarbuiten, zo optimaal mogelijk te informeren en assisteren.

'Wat adviseren jullie momenteel de gasten over een reeds geboekte vakantie naar het buitenland?'

Ons advies op dit moment is om voorlopig geduldig af te wachten, hoe moeilijk dit ook is. De situatie is nu te onzeker om al besluiten te nemen over vakanties in april, mei, juni, juli, augustus en september. Wij volgen de actualiteiten net als een ieder dagelijks, maar gezien de maatregelen en snelheid van gewijzigde maatregelen, kunnen wij niet meer dan 6 weken vooruit kijken. Wij zijn mede afhankelijk van besluitvorming van de campings en vakantieparken, leveranciers en partner reisorganisaties met wie wij nauw samenwerken.

'Ik heb een reservering gemaakt, ben ik mijn geld kwijt als het niet doorgaat?'

Als je niet naar de camping of vakantiebestemming kan afreizen ca. 3 weken voor aankomst, dan informeren we persoonlijk per telefoon of email over jouw reservering. We gaan in de bovengenoemde situatie persoonlijk met jouw een passende oplossing zoeken, zoals bijvoorbeeld:

 • het wijzigen van jouw reservering naar een later moment dit jaar, of
 • het wijzigen naar een andere camping of bestemming, of
 • de mogelijkheid om jouw vakantie en (aan)betaling door te schuiven naar 2021 in de vorm van een tegoedbon.

Wanneer je niet zelf annuleert, ben je ook het geld niet kwijt.

Update 25 februari 2020 - Markelo

Advies Italië

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt het volgende actuele reisadvies omtrent Italie: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies.
Een klein aantal van de campings uit het ViaLora aanbod ligt op ruime afstand (meer dan 80 kilometer) van de gemeenten waarvoor nu een in- en uitreisverbod geldt.

Camping Rosapineta ligt op ca. 80 km. van de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova). Vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand camping Tiglio en camping Bella Italia en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen.

Update 02 maart 2020 - Markelo

Advies Nederland

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Nederland. ViaLora volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving.
Momenteel heeft het ministerie van Volksgezondheid het volgende advies afgegeven:
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.
Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Frankrijk, België en Duitsland.

Inmiddels is de aanwezigheid van het Coronavirus bevestigd in Frankrijk, België en Duitsland. ViaLora volgt de actuele situatie en nieuwsberichtgeving. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven voor de gemeente waarin de campings zich bevinden door het ministerie hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

Advies Italië

Momenteel heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende reisadvies doorgegeven omtrent Italië. Volg de actuele situatie via:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies.
Een klein aantal van de campings ligt op grote afstand van de gemeenten waarvoor momenteel een in- en uitreisverbod geldt. Vanuit de Italiaanse gemeente Vo` Euganeo (omgeving regio Padova) ligt op ca. 80 kilometer (camping Rosapineta) en vanuit de gemeente Castiglione d’Adda ligt op ca. 115 kilometer afstand (camping Tiglio en camping Bella Italia) en camping Cisano/San Vito op ca. 128 kilometer afstand van deze plaatsen. Aangezien er momenteel geen code rood of negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.

In het aanbod zijn de volgende voorlopige openingsdata actueel:

Camping Bella Italia - Gardameer - opening op 04 april 2020 Camping Cisano/San Vito - Gardameer - opening op 28 maart 2020. Mocht u vragen hebben over uw reservering hieromtrent, dan adviseren wij u om hierover contact op te nemen met onze reserveringsafdeling. Reserveringen: Indien u wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming bijv. in de Benelux of Frankrijk is wel dit na verificatie van de beschikbaarheid mogelijk voor dezelfde reisduur, echter hiervoor kunnen administratieve kosten voor in rekening worden gebracht, en is afhankelijk van uw geboekte accommodatie en bestemming.

Update 24 februari 2020 - Markelo

Momenteel zijn er meldingen van de aanwezigheid van het coronavirus in Europa met name in Italië, hetgeen acute restricties geeft op het gebied van gezondheidszorg aan de lokale bevolking. Wij volgen de berichten en nieuwsberichtgeving over de situatie ter plaatse nauwlettend. Tot nu toe is er geen negatief reisadvies hiervoor door het ministerie afgegeven.

Het merendeel van de accommodaties gaat pas vanaf 17 april 2020 open. Het team van ViaLora staat, indien nodig, in nauw contact met de campings en recepties in Italië. U kunt zelf de actuele situatie en berichtgeving vanuit de overheid volgen op:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/02/04/maatregelen-tegen-coronavirus-in-verschillende-landen.
Voor Italië verwijzen wij u naar de volgende pagina:
https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies.

Update 9 Maart 2020 - Markelo

Voor diverse Noord-Italiaanse regio’s geldt nu code rood. Op advies van het RIVM en Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt momenteel reizen naar Noord-Italië afgeraden. ViaLora bekijkt de gevolgen van dit besluit en zal zo spoedig mogelijk melding maken van deze aangepast kleurcode.
Aangezien er momenteel geen code rood (negatief reisadvies) is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië op onze (lokale) reisbestemmingen, hanteert ViaLora de reguliere en actuele boekingsvoorwaarden.
Volg de actuele berichtgeving (voor Nederland): www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies
en voor België: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Jouw reeds gemaakte boeking

Annuleren
Reeds gemaakte reserveringen kunnen vooralsnog niet kosteloos geannuleerd worden.

Wijzigen
Omboeken en/of wijzigen is afhankelijk van jouw geboekte accommodatie en bestemming. Indien je wenst om te boeken naar een andere camping, accommodatie of bestemming is dit, indien beschikbaar, mogelijk voor dezelfde reisduur. Hiervoor worden wel administratiekosten in rekening gebracht en is afhankelijk van de geboekte accommodatie en bestemming. Bij een omboeking naar een vakantie met een lagere rerissom vind geen restitutie plaats van het prijsverschil. Het prijsverschil bij een vakantie met een hogere reissom dient wel te worden voldaan.

Veelgestelde vragen

Ik heb een reservering gemaakt, wat gebeurt daar nu mee?
Jouw reservering zal door ons niet worden gewijzigd of geannuleerd. Mocht het Reisadvies voor aankomst op een camping of bestemming dusdanig wijzigen dat het direct invloed heeft op jouw vakantie, dan informeert onze reserveringsafdeling je persoonlijk per telefoon of email over jouw reservering, de actuele situatie en zal, indien voor jouw van toepassing, een passende oplossing met je zoeken.

Kan ik annuleren vanwege het Coronavirus?
Ja, je kan annuleren maar conform de gebruikelijke boekingsvoorwaarden. Momenteel gelden tot de daadwerkelijke openingsdata van onze accommodatie, de reguliere boekingsvoorwaarden. Voor reserveringen met aankomst in mei, juni, juli en augustus is momenteel geen mogelijkheid voor kosteloze annulering omdat het nog meer dan 30 tot 130 dagen voor aankomst betreft. Je boeking wijzigen kan in overleg met de reserveringsafdeling.

Kan er nog geboekt worden voor een vakantie op een camping?
Ja, je kan reserveren voor een vakantie op een camping. Er worden ook nog dagelijks reserveringen gemaakt via de website en bij onze internationale partnertouroperators. Alle campings op onze website zijn momenteel nog toegankelijk vanaf de gestelde openingsdatum.

Welke voorzorgsmaatregelen neemt ViaLora momenteel?
ViaLora heeft inmiddels op kantoor in Markelo maatregelen genomen om een werkbare omeving te waarborgen en medewerkers de opdracht gegeven om gedeeltelijk thuis te gaan werken. De berichten van de overheid en het RIVM worden, zowel in Nederland als in het buitenland, continu gemonitord om zo optimaal mogelijk op de hoogte te blijven van de meest actuele situatie. Vervolgens wordt er gehandeld naar die actuele situatie en/of voorzorgsmaatregelen genomen, zoals het later openstellen van accommodaties op campings in Europa.

Hoe kan ik ViaLora bereiken?
Misschien heb je andere vragen. Laat het ons weten! ViaLora is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 - 17.30 uur. Je kan ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 0547-367040, jouw vraag per mail sturen naar info@vialora.nl en je kunt dagelijks tijdens kantooruren met onze medewerkers chatten via de website. Ook kan je jouw vraag indienen middels een contactformulier. In het weekend ontvangen emails en contactformulieren worden vanaf maandagmorgen in behandeling genomen.

Hoe ontvang ik informatie over mijn reservering van ViaLora voor vertrek?
Wanneer ViaLora informatie over de bestemming of camping ontvangt die betrekking heeft op jouw vakantie (hetzij het ondervinden van hinder danwel geen doorgang kan vinden) dan informeert ViaLora je uiteraard zo snel mogelijk. Afhankelijk van de aard van de calamiteit en jouw vertrekdatum zal ViaLora je per e-mail of telefonisch op de hoogte brengen.

Vragen over jouw boeking?

Heb je vragen over jouw boeking, neem dan contact op met ViaLora:

 • bel 0547-367040
 • gebruik de chat
 • stuur e-mail aan: info@vialora.nl
 • stuur een bericht via ons contactformulier.

  Wij zijn geopend:
  maandag t/m vrijdag
  09.00 - 17.30 uur
op vakantie

Corona

Informatie over corona en jouw boeking

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over andere onderwerpen, kijk dan op de 'Veelgestelde vragen'pagina.

Boekingsvoorwaarden

Op alle reserveringen gemaakt bij ViaLora zijn boekingsvoorwaarden van toepassing.

Lora's nieuwsoverzicht

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de allerbeste vakantietips en nieuwste reisbestemmingen.