8-daagse wandelvakantie Königssee

Beierse Alpen, Duitsland

  • Wandelvakantie door de Chiemgauer Alpen
  • Grensgebied van Duitsland en Oostenrijk, tussen Salzburg, Tirol en Beieren
  • Nationale Park Berchtesgaden en Reit im Winkl
  • Chiemsee met de bekende Herren- en Fraueninsel
  • Wandeletappes van 4 tot 6 uur
koenigssee-chiemsee-ausblick-chiemseeblick-wa
koenigssee-chiemsee-st-bartholomae-wanderer
koningsee - hangbrug
koningsee - berghut
koningsee - hangbrug
koningsee - wegwijzer
Bekijk alle fotos (30 )

Wandelvakantie van de Königssee naar de Chiemsee

Wandel met ADE door de Chiemgauer Alpen, gelegen in het grensgebied van Duitsland en Oostenrijk tussen Tirol, Salzburg en Beieren. U vindt hier heerlijke wandelroutes met het decor van de de machtige Alpentoppen.

U wandelt door een historisch rijk gebied met zacht glooiende bergen, ruime alpenweiden en bekende vakantieoorden. De uitzichten tijdens deze gevarieerde wandelweek zijn overweldigend mooi. Geniet van de prachtige Königssee. U bezoekt het pittoreske berg- en wintersportstadje Reit am Winkl om uiteindelijk te arriveren bij de Chiemsee met de bekende Frauen- en Herreninsel.

Karakter van de tour:
Dagelijkse wandeltijd 4-6 uur met enkele steile beklimmingen. Voor deze wandelvakantie is een goede basisconditie vereist. U wandelt over goede wandel- en bospaden. Sommige stukken zijn via een alternatieve route te vereenvoudigen of af te korten.

Wandelen met de hond
Op deze wandelreis kunt u ook goed uw hond meenemen. U dient dit dan wel bij boeking aan ons door te geven (incl. ras en grootte van de hond). Eventuele meerkosten voldoet u dan ter plaatse.

Dag 1: Individuele heenreis naar Königssee/Berchtesgaden

Op eigen gelegenheid reist u naar de Königssee/ Berchtesgaden. Hier kunt u zich alvast voorbereiden op de komende wandeldagen en genieten van de heerlijke alpenlucht.

Dag 2: Königssee / Berchtesgaden – Weissbach of omgeving (Nationaal Park Berchtesgaden)

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 500 m

Transfer naar het startpunt. Uw wandeltocht start in het Zauberwald en leidt langs de Hintersee tot diep in het Nationale Park Berchtesgaden, een heerlijk landschap tussen de toppen van de Reiter Alpen en het Hochkalterer. Over de alpenweiden gaat het langs de grenspost bij Hirschbichl, om via de voormalige zoutweg en door de bruisende in het Saalachtal te belanden.

Wandeltijd: ca. 5 `à 6 uur

Dag 3: Weissbach of omgeving – Lofer "Pelgrimsroute"

Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 370 m

U wandelt in het Saalachtal naar de 'Lamprechtshöhle', een van de langste grottenstelsels in Europa, en verder naar Vorderkaserklamm. De route brengt u verder naar St. Martin, waar u een bezoekje kunt brengen aan de bedevaartskerk 'Maria Kirchental'. De kerk ligt in een romantisch zijdal, tussen de steile hellingen van de Loferer Steinberge. U bereikt het rustige dorpje Lofer, omringd door indrukwekkende bergketens via de Tiroler Steig.
Wandeltijd: ca. 4 uur

Dag 4: Lofer - Reit im Winkl

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 740 m

Neem de kabelbaan naar de Loferer Alm. U wandelt over prachtige alpenweiden en door bergbossen naar de Loferer Steinplatte. Het idyllische Winkelmoos Alm nodigt u uit om te genieten van een echte Beierse broodmaaltijd. Na de lunch neemt u de bus naar het eindpunt van vandaag in Reit am Winkl.
Wandeltijd: ca. 5,5 à 6 uur

Dag 5: Rustdag in Reit am Winkl, "Klausenbachklamm"

Even een dag om bij te komen en te relaxen. Mocht u toch de wandelschoenen aan willen trekken, is de beroemde Klausenbachklamm een aanrader. Deze klassieker onder de bergtochten start vanuit Reit am Winkl. Een andere tip is een bezoekje aan het "Schnapps"museum en een wandeling door het dorp. In het natuurbad Weitsee kunt u heerlijk ontspannen. Wandeltijd: ca. 3 uur.

Dag 6: Reit im Winkel - Unterwössen / Marquartstein

Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 840 m

De poëtische naam van de Taubensee is 'het oog van de Chiemsee' en zodra u het bergmeer ziet, begrijpt u waarom. Een fantastische wandeling van alpenweide naar alpenweide en een afdaling door de vallei, brengt u naar het Achental.
Wandeltijd: ca. 5,5 à 6 uur

Dag 7: Unterwössen / Marquartstein - Prien (Chiemsee) of omgeving

Afstand ca. 12 km
Hoogteverschil ca. 730 m

Na een korte klim loopt u door de bossen omhoog naar de alpenweiden van de Hochplatte. Vervolgens loopt u naar de Kampenwand van waaruit u uw eerste blik kunt werpen op de Chiemsee. Net onder de Kampenwand, met bovenop het massieve ijzeren kruis van ca. 12 meter hoog, leidt de weg u van berghut naar berghut. Uiteindelijk gaat het bergafwaarts met de kabelbaan naar Aschau. Dan is het nog slechts een korte treinreis naar de Chiemsee.
Wandeltijd: ca. 4 à 5 uur.

Dag 8: Individuele terugreis of verlenging

Het einde van uw wandeltocht en onze tip: blijf nog een paar dagen relaxen onder het decor van de alpentoppen en breng een bezoek aan de Frauen- en Herreninsel in de Chiemsee.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse wandelvakantie Königssee?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.