9-daagse wandelvakantie Donausteig

Donau, Duitsland

  • 1e deel van de Donausteig
  • Wandel van Passau naar Linz
  • Ontdek de Schlögener Schlinge
  • Wandeletappes van ca. 14 tot 21 km
  • Totale wandelafstand ca. 125 km
8-daagse fietsvakantie 2e deel Donau
9-daagse wandelvakantie Donausteig
7-daagse wandelvakantie Donausteig
14-daagse fietsvakantie Donau op uw gemak
Donauworth
7-daagse wandelvakantie Donausteig
Bekijk alle fotos (6 )

Wandelen over de Donausteig!

Wandelen over de Donausteig, dat is wandelen door veelzijdige natuur- en cultuurlandschappen, vergezeld door de glinsterende (helaas niet altijd) blauwe Donau.

Sinds 2010 zijn diverse landschappen door de Donausteig met elkaar verbonden. De Donausteig loopt soms langs de Donau, maar nog vaker over wandelpaden die boven op de hellingen langs de Donau liggen waardoor u een mooi uitzicht over de Donau heeft. Prachtige natuurgebieden zoals de Schlögener Schlinge, het Rannatal en het Kösslbachtal worden afgewisseld door culturele hoogtepunten zoals Passau, Engelhartszell en Wilhering.

Een wandelvakantie over de Donausteig is wandelen op hoog niveau!

Karakter van de wandelvakantie
Door de goed beschreven en gemarkeerde wegen kunt u zich goed oriënteren op de Donausteig en het gewenste einddoel van de dag zeker bereiken. Technisch gezien is het een eenvoudige tour met her en der kleine stijgingen en dalingen. U dient er wel rekening mee te houden dat de overnachtingshotels vaak in het dal zijn, waardoor u 's morgens omhoog moet naar de wandelwegen. Daarentegen zijn er dan 's middags vaak dalingen om weer in uw overnachtingshotel te arriveren.

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst in Passau

Vandaag komt u op eigen gelegenheid aan in uw hotel in Passau. Vanaf hier begint uw 9-daagse wandelvakantie.

Dag 2: Passau – Kasten / Obernzell (ca. 21 km)
Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Vandaag wordt de eerste etappe afgelegd. Het is een wandelroute van ca. 21 kilometer. U wandelt op deze dag door de prachtige natuur van Passau naar Obernzell. Tijdens deze reis wandelt u door de verschillende natuurlijke en culturele landschappen. U komt aan in Obernzall en hier zult u de nacht doorbrengen.

Dag 3: Obernzell – Niederranna (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 580 m

Op dag 3 wandelt u van Obernzell naar Niederranna. Deze tocht is ca. 20 kilometer. Sinds 2010 zijn de landschappen verbonden door de Donausteig. Na een prachtige wandeltocht langs de Donau komt u aan in Niederranna, waar u zult overnachten.

Dag 4: Niederranna – Schlögen (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 550 m

Dag 4 is aangebroken en na een goede nachtrust zult u Niederranna verlaten. U vertrekt vandaag richting Schlögen. De wandelroute van vandaag is ca. 17 kilometer. De goed gemarkeerde wandelpaden en de wegwijzers helpen u iedere dag uw einddoel te bereiken.

Dag 5: Schlögen – Aschach (ca. 20 km)
Afstand ca. 20 km
Hoogteverschil ca. 410 m

Vandaag wandelt u vanaf de prachtige stad aan de Donau, Schlögen naar Aschach. Dit is een route van ca. 20 kilometer. In deze prachtig groene omgeving kunt u genieten van de natuur. Na deze mooie wandelroute komt u aan in Aschach, dit is waar u de nacht zult doorbrengen.

Dag 6: Aschach – Eferding (ca. 17 km)
Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 190 m

Vanaf Aschach wandelt u verder over de goed begaande wandelpaden. Vandaag legt u een afstand af van ca. 17 kilometer. Het eindpunt van vandaag is de stad Eferding. In deze prachtige stad zult u overnachten.

Dag 7: Eferding – Wilhering (ca. 16 km)
Afstand ca. 16 km
Hoogteverschil ca. 50 m

Na het ontbijt verlaat u de stad Eferding en wandelt u richting Wilhering. Dit is een wandelroute van ca. 16 kilometer. Deze stad staat bekend om de prachtige ‘Stiftskirche’. Het is zeker aan te raden om hier een bezoekje aan te brengen. Wilhering is het eindpunt van dag 7.

Dag 8: Wilhering – Pöstlingberg (ca. 14 km)
Afstand ca. 14 km
Hoogteverschil ca. 590 m

De laatste wandeldag is alweer aangebroken. Vandaag verlaat u Wilhering en wandelt u de laatste etappe van ca. 14 kilometer naar Pöstlingberg bij Linz. Dit is het eindpunt van uw wandelvakantie en hier zult u de laatste nacht doorbrengen. Indien u Linz wilt bezoeken, kunt u met de kabelbaan naar Linz.

Dag 9: Terugreis of verlenging

Einde van uw wandelvakantie. Per trein kunt u terug naar Passau en vanaf hier vertrekt u op eigen gelegenheid richting huis. Natuurlijk kunt u deze wandelvakantie ook nog verlengen in Linz of verlengen met de 2e etappe van de Donausteig, de 7-daagse wandelvakantie Donausteig van Linz naar Grein

Bij te boeken extra's

Vragen over de 9-daagse wandelvakantie Donausteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 9-daagse wandelvakantie Donausteig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 10.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 7.0
Bezienswaardigheden: 10.0
Reisbescheiden: 7.0
8.0
Prima hotels en prima ontbijtjes
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Augustus 2021
We moeten helaas zeggen dat de bewegwijzering van de bordjes niet altijd klopte. Waardoor we meerdere keren fout zijn gelopen. De eerste twee dagen waren de routes veel te zwaar (zwaar klimmen over gladde bospaadjes) . Daarna hebben we besloten de boel in te korten en zware klimpartijen uit te sluiten. .Eigenlijk begon toen onze vakantie. De hotels in de stad Linz, Aschach en Passau waren het gezelligst gelegen. We vonden wel dat we heel laat de reisbevstiging kregen (duurde 3 weken) en ook kregen we onze reisbescheiden pas drie dagen voor vertrek. Alles was in het Duits.
Lees meer