12-daagse wandelvakantie Saar-Hunsrücksteig

Saar, Duitsland

  • Wandelvakantie langs de Saar en door de Hunsrück
  • Zeer gevarieerde landschappen
  • Goed bewegwijzerd
  • Van Perl naar Idar-Oberstein
  • Dagetappes van 17 tot 22 km
Saar Hunsrück
Rijn St Goar
8-daagse fietsvakantie Moezel & Saar
8-daagse wandelvakantie Westerwaldsteig
12-daagse wandelvakantie Saar Hunsrücksteig
Saar Hunsrück
Bekijk alle fotos (6 )

Wandelroutes door schitterende natuur

De Saar-Hunsrück-Steig voert vanaf het uitzichtspunt Cloef boven de Saarbocht tot in de edelsteenmetropool Idar-Oberstein.

De Saar-Hunsrück-Steig is in totaal 180 km lang. Deze wandelvakantie is een deel van de totale Saar-Hunsrück-Steig en voert van Perl naar Idar-Oberstein. Een premium wandelvakantie in het zuid-westen van Duitsland! Kronkelige wandelpaden door een prachtig middelgebergte, romantische beekdalen, geheimzinnige wouden, steile rotsen en verspreide fruitboomgaarden. Dat is de Hunsrück met haar vele vergezichten. Boek deze prachtige wandelvakantie in een puur landschap met volop gezonde lucht.

Karakter van de wandelvakantie: Niveau 1. Wandeletappes van 17 tot 22 km per dag. In een heuvelachtig landschap met hoogtemeters van maximaal 830 meter. U wandelt de verschillende etappes van dag tot dag met hotelwissel en bagagetransport.

Dag 1: Individuele aankomst in Perl

Op eigen gelegenheid komt u aan in het starthotel in Perl. Hier ligt het drielandenpunt van Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Dag 2: Perl - Hellendorf

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 340 m

Vanuit het wijndorp Perl wandelt u naar Hellendorf met een prachtig uitzicht over het drielandenpunt Duitsland-Luxemburg-Frankrijk en het archeologische park. In het begin zult u al een vooruitziende blik hebben op de Moezelvallei, een ander hoogtepunt is de Romeinse villa Borg die is gerestaureerd en herbouwd.

Dag 3: Hellendorf – Mettlach

Afstand ca. 19 km
Hoogteverschil ca. 290 m

Van Hellendorf loopt u door de ongerepte bossen en passages met een zeer mooi uitzicht op Tünsdorf. De route leidt vooral over de paden langs Bächläufen en u ziet o.a. een zeer idyllische bosvijver. Kort voor Tünsdorf gaat de weg tot 50 meter omhoog en wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Na Tünsdorf gaat het licht bergaf naar het beschermde natuurgebied Steinbach. Wanneer we het meditatiecentrum Neumühle passeren ziet u een waterval. De wandeling door het romantische Steinbachtal is één van de hoogtepunten van deze etappe. Vervolgens wandelt u door een open landschap met mooie vergezichten. Verder wandelend zult u aankomen bij het beroemde panorama-uitzicht op de Saarschleife. U loopt nu langzaam naar beneden, herhaaldelijk onderbroken door een spectaculair uitzicht op de smalle vallei van de Saar, over spectaculaire paden naar onze mijlpaal in Mettlach. Er zijn in Mettlach tal van bezienswaardigheden en een breed scala aan restaurants.

Dag 4: Mettlach – Bergen

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 540 m

Vanaf Mettlach gaat de route verder over smalle paden langs het riviertje de Panzbach en de Girtenmühle naar het kleine stadje Bergen. Dit stadje ligt in een bosrijke omgeving.

Dag 5: Bergen – Waldhölzbach

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 590 m

U zult wandelen naar de schilderachtige vallei van Hölzbachs met de duivelse rotsen. Aangekomen in Waldhölzbach moet u even langsgaan bij de historische bakkerij. De naam van dit dorpje komt van van het stromende water de Holzbach en het ligt in de buurt van mooie bossen.

Dag 6: Waldhölzbach – Grimburg

Afstand ca. 21 km
Hoogteverschil ca. 830 m

U wandelt vandaag van Waldhölzbach naar Grimburg. De etappe eindigt bij de indrukwekkende middeleeuwse burcht Grimburg. Dit is een grote, gedeeltelijk gereconstrueerde burcht welke is gelegen op een bergkam boven het Wadrilltal. Vanuit het dal bij Grimburgerhof leidt een pad langzaam omhoog naar het kasteel. Een aanrader is de beklimming van de toren, die een prachtig uitzicht over de omgeving rond de Wadrilltal geeft. U kunt hier ook het museum bezoeken.

Dag 7: Grimburg - Hermeskeil

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 440 m

Vanaf Grimburg wandelt u vandaag naar Hermeskeil. Deze gemoedelijke plaats kan vanaf twee routes worden bereikt en u zult prachtige uitzichten hebben. Wij raden u zeker aan naar de Flugausstellung te gaan, dit is een van de grootste tentoonstellingen op luchtvaartgebied van Europa. Meer dan 100 vliegtuigen en helikopters zijn in open lucht te zien. U kunt natuurlijk ook door het gezellige centrum van Hermeskeil flaneren. U zult hier overnachten en de volgende dag weer vertrekken.

Dag 8: Hermeskeil – Muhl

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 470 m

U wandelt vandaag naar Muhl. U kunt een mooie wandeling maken langs de Hengstbach of een stukje de bossen in wandelen. In het kleine dorpje Muhl is de overnachting.

Dag 9: Muhl – Morbach

Afstand ca. 22 km
Hoogteverschil ca. 520 m

Van natuurgebied Ortelsbruch wandelt u naar de hoogten van het Idarwald. U kunt hier genieten van de uitzichtpunten over de Hunsrück tot aan de Moezel. Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan de ruïne van de waterburcht Baldenau tussen de dorpen Hundheim en Hinzerath. U overnacht in Morbach.

Dag 10: Morbach – Kempfeld

Afstand ca. 18 km
Hoogteverschil ca. 620 m

Vanaf Morbach begint de afdaling en de eerste rustplaats is dan Langweiler, waar u een geweldig panorama-uitzicht heeft op Steinbachtalsperre en Wildenburg. U passeert het geopark Krahloch, om vervolgens te wandelen op het indrukwekkende rotsachtige landschap naar de Kirschweiler vesting. De afdaling leidt langs rotsformaties, reusachtige bomen en knoestige bomen. De klim naar Kempfeld is fantastisch, het pad zigzagt door Rosselhalde omhoog. Dan loopt u door bossen en kunt u het wildpark Wildfreigehege Wildenburg bekijken. Vanaf hier voert een 1,5 km lange weg naar Kempfeld waar u overnacht.

Dag 11: Kempfeld – Idar-Oberstein

Afstand ca. 17 km
Hoogteverschil ca. 300 m

De laatste wandeletappe is aangebroken. De wandeling van Kempfeld tot aan het beginpunt van de etappe is circa 2 km. De eerste kilometers gaan door een prachtig stukje natuur en cultuur met Wildfreigehege, de Wildenburger Kopf en de Mörschieder Borr in het nationale park Hunsrück-Hochwald. Bij Herborn bereikt u het zogenaamde stenen gastenboek (Steinerne Gästebuch) met bekende namen uit politiek en cultuur. De tocht gaat verder over natuurpaden met meerdere bergkammen naar de oude stad Idar-Oberstein. Vanaf het eindpunt van deze wandeltocht naar de historische marktplaats van Idar-Oberstein is ongeveer 0,6 km. Geniet op een terras onder het genot van een goed glas wijn of een heerlijk Duits biertje van het prachtige plaatsje Idar-Oberstein en proost op een mooie wandelvakantie!

Dag 12: Terugreis vanaf Idar-Oberstein

Einde van de wandelvakantie en individuele terugreis naar starthotel.

Meer weten over de 12-daagse wandelvakantie Saar-Hunsrücksteig?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 12-daagse wandelvakantie Saar-Hunsrücksteig.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.0
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 8.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 9.0
Bezienswaardigheden: 8.0
Reisbescheiden: 10.0
9.0
Perfect georganiseerd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2020
De reisdocumentatie was helder en uitgebreid. De onderkomens waren gastvrij, schoon en de maaltijden waren goed. De wandelroutes waren goed gedocumenteerd, goed aangegeven en afwisselend. De afstanden waren voor ons precies goed. Er was nog tijd over voor aanvullende activiteiten. We hadden ook geluk met het prachtige weer!
Lees meer