8-daagse standplaats wandelvakantie Rügen

Oostzee, Duitsland

  • Wandelvakantie aan de Oostzee
  • Grootste en populairste eiland van Duitsland; Rügen
  • Standplaatshotel in Binz
  • Bezoek de imposante krijtrotsen
  • Dagetappes van ca. 12 tot 22 km
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
8-daagse wandelvakantie Eiland Rügen
Bekijk alle fotos (6 )

Wandelen op het magnifieke eiland Rügen!

Er is bijna geen eiland zo rijk aan uiteenlopende en aantrekkelijke excursie mogelijkheden als Rügen. Het grootste eiland van Duitsland kent vele unieke en bewonderenswaardige plekken. Tijdens deze vakantie maakt u onvergetelijke wandelingen langs de krijtkusten, naar de Königsstuhl en Kap Arkona, door het Bio-Reservaat Südost-Rügen, naar de Seebrücke Sellin, naar het jachtslot Granitz en naar Putbus. Daarnaast maakt u ook een boottocht naar het autovrije eiland Hiddensee.

Deze 8-daagse wandelvakantie start iedere dag vanuit hetzelfde hotel in Ostseebad Binz. U kunt wandelingen maken met eilandgidsen en/of natuurgidsen of op individuele basis.

Karakter van de wandelvakantie:
Niveau 1. Wandeletappes van maximaal 22 km dus geschikt voor iedereen.
Overwegend vlakke etappes.
Totale wandelafstand is ca. 98 km.

Dag 1: Individuele aankomst in Ostseebad Binz

U reist op eigen gelegenheid per trein of per auto naar het hotel in Ostseebad Binz op het eiland Rügen.

Dag 2: Wandeling naar Sellin en Jagdslot Granitz

Afstand ca. 18 km

Wandeling van Binz over de Hochuferweg naar de Seebrücke naar Sellin. Verder door het bosgebied van Granitz naar Schwarzen See en naar het Jagdslot op de Tempelberg. Na bezichtiging en torenbeklimming (naar keuze) wandelt u terug naar Binz (ca. 18 km, 5 uur).

Dag 3: Wandeling naar de Königsstuhl

Afstand ca. 18 km

Met de bus gaat u naar de havenstad Sassnitz. U kunt hier een stadswandeling maken. Daarna wandelt u over de Kreidefelsen-Hochuferweg naar Viktoriasicht en de Königsstuhl. Onderweg geniet u van veel mooie uitzichten. Bij de Königsstuhl naar keuze afdaling naar de Seeufer. Dan wandelt u verder naar Herthasee voor de bus terug naar Sassnitz. Met de veerboot over de Prorer Wiek terug naar Binz (ca. 18 km, 7 uur ).

Dag 4: Tocht naar het eiland Hiddensee

Afstand ca. 12 km

In de ochtend vertrekt u met de bus naar Schaprode en vervolgens met de veerpont naar het autovrije eiland Hiddensee. Wandeling van Vitte naar Dornbusch en op de Hochuferweg naar Kloster. U kunt hier eventueel een bezoek brengen aan het Gerhard-Hauptmann-Museum. In de namiddag met de veerpont en de bus weer terug naar Binz (ca. 12 km, 10 uur).

Dag 5: Wandeling naar Putbus

Afstand ca. 22 km

Vandaag staat een wandeling door het bioreservaat Südost Rügen op het programma. Over de Granitz gaat u naar de Grosssteingräbern bij Lanken-Granitz en verder naar Neu-Reddevitz. Nu wandelt u langs het strand naar Lauterbach naar het Badhuis Goor en dan komt u aan bij de "witte stad" Putbus. Met de Rasende Roland terug naar Binz (ca. 22 km, 7 uur ).

Dag 6: Wandeling naar Kap Arkona

Afstand ca. 14 km

Eerst neemt u de bus naar Glowe. U maakt een wandeling over de heerlijke weg over de Schaabe langs Jasmunder en Breeger Bodden en verder naar Juliusruh. Vervolgens is er een korte busrit tot Putgarden en vanaf daar maakt u de wandeling naar Kap Arkona. Hier ziet u de vuurtoren en de overblijfselen van het Slavische Jaromarsburg. Aansluitend naar het kleine romantische vissersdorp Vitt. Met de bus reist u terug naar het hotel in Binz (ca. 14 km, 6 uur).

Dag 7: Wandeling over het schiereiland Mönchgut

Afstand ca. 14 km

Met de bus gaat u naar Gager. U maakt een wandeling door het bioreservaat Mönchgut met haar indrukwekkende uitzichten over het Südostteil van het eiland Rügen tot Usedom en de Poolse Oostzeekust. U wandelt verder over Gross-Zicker en het brede zandstrand naar Lobbe. Met de bus terug naar Binz (ca. 14 km, 5 uur).

Dag 8: Terugreis vanuit Binz of verlenging

Vandaag vertrekt u vanuit Binz op eigen gelegenheid richting huis of u verlengt uw vakantie met nog een aantal dagen op het mooie eiland Rügen.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse standplaats wandelvakantie Rügen ?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.