6-daagse wandelvakantie Sauerland

Sauerland, Duitsland

  • Ontspannen in het zwembad of de sauna
  • Wandelen door het Sauerland
  • Dagetappes van 15 tot 19 km
  • Westfeld op 520 m hoog gelegen
Kassel
Sauerland
wandelaar sauerland
Bekijk alle fotos (3 )

Luxe wandelvakantie dicht bij huis

Door de natuur, tussen de bergen en heuvels en gelegen in de nabijheid van Nederland, vormt Sauerland een reisbestemming voor veel Nederlanders. Er liggen prachtige stuwmeren: de Möhnesee, de Biggesee, de Edersee en de Diemelsee.
Plezier, ontspanning en oprechte gastvrijheid in vier landelijke klassehotels in Schmallenberg, alle viersterrenhotels in een prachtig decor, met een uitstekende gastronomie en persoonlijke inzet!
Geniet van het gemak van wandelen zonder bagage, terwijl u de charme en schoonheid van het Hochsauerland ontdekt. U verblijft elke dag in een ander Comfort Hotel, geniet van uitstekend eten en ontspant in het binnenzwembad en de sauna.
Dagelijks hotel uitwisseling leidt de tocht terug naar het startpunt hotel.

Dag 1: Individuele aankomst Jagdhaus

Aankomst in uw hotel in Jagdhaus. U kunt gratis parkeren voor de duur van de wandeling en u word opgehaald bij Altenhundem station (inbegrepen).

Dag 2: Jagdhaus - Schmallenberg

Afstand ca. 17 km

Vandaag wandelt u vanaf uw hotel in Jagdhaus naar Schmallenberg. Een bezienswaardigheid is de Abdij van Grafschaft. Schmallenberg staat bekend als sokkenstad, omdat sokkenfabrikant Falke hier is gevestigd. U kunt de Joodse begraafplaats uit 1842 bezoeken, zeer indrukwekkend. Of wandel naar de katholieke kerk St. Alexander op het kerkplein.

Dag 3: Schmallenberg - Oberkichen

Afstand ca. 17 km

Vanaf uw hotel Störmann in Schmallenberg wandelt u naar het country hotel Schütte in Oberkichen. In Oberkirchen is het aan te raden om Kunstschmiede Schütte te bezoeken, een echte kunstsmederij.

Dag 4: Oberkirchen - Westfeld

Afstand ca. 15 km

Vanaf hotel Schütte in Oberkirchen wandelt u naar berghotel Hoher Knochen in Westfeld. Dit hotel is werkelijk waar genieten, met het zwembad en de prachtige natuur zult u zich nooit vervelen. Het dorp ligt op een hoogte tussen de 480 en 540m boven N.N. aan de voet van de Lenne valei.

Dag 5: Westfeld - Jagdhaus

Afstand ca. 19 km

Op dag 5 wandelt u vanaf uw hotel in Westfeld naar uw hotel in Jagdhaus. Jagdhaus is zo genoemd door de huizen die gebouwd zijn als locatie voor jager. Met de prachtige natuur en rust kunt u heerlijk genieten en uzelf ontspannen in het mooie hotel.

Dag 6: Individueel vertrek vanuit Jagdhaus

De laatste dag van uw wandelvakantie is aangebroken en u vertrekt naar huis. Het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Sauerland?

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Sauerland.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.5
Locatie/gebied: 8.5
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 9.0
Route: 9.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 8.5
Reisbescheiden: 9.0
8.0
Uitermate tevreden.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Fantastische vakantie gehad.
9.0
Super wandel vakantie!
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2018
Als doorgewinterde wandelaars zijn we de laatste jaren vooral gecharmeerd van rondwandelingen van hotel naar hotel waarbij de bagage wordt nagebracht. De combinatie van actieve bezigheden met de luxe van een fijn hotel en goede maaltijden is perfect. Na een dag van inspanning aankomen in een hotel en heerlijk kunnen genieten van de faciliteiten zorgt voor de perfecte ontspanning. De route door het Sauerland was zeer afwisselend, ook als ervaren wandelaars moesten we toch regelmatig puzzelen om niet de verkeerde kant op te gaan, maar dat maakt het ook avontuurlijk. Veel mensen kom je in het uitgestrekte Sauerland niet tegen en dat maakt de wandeling ook bijzonder. De hotels waren van uitzonderlijke klasse: 4 sterren. Overal was men behulpzaam en vriendelijk. Als wandelaar steek je soms wel af bij het "gemiddelde" publiek van deze hotels. Uit ervaring weten we dat ook de 2 en 3 sterren hotels in Duitsland nog steeds uitzonderlijk goed zijn, voor ons had dat ook volstaan. Geen vlees eten in Duitsland wordt steeds makkelijker en we hebben genoten van een aantal bijzonder smaakvolle vegetarische gerechten. Een rondwandeling met hetzelfde begin en eindpunt is prettig, na vijf dagen kom je als het ware weer thuis. De reisafstand met Nederland maakt dat je de dag van aankomst en vertrek nog goed kunt combineren met activiteiten. Kortom een aanrader!
Lees meer