Rennsteighaus Neue Ausspanne

6-daagse wandelvakantie Rennsteig

Thüringen, Duitsland

  • De Rennsteig van de kleine Inselsberg naar Neuhaus
  • Picknickpakket met regionale specialiteiten
  • Dagetappes variërend van 16 tot 22 km
  • Inclusief een diner "Rennsteig culinair"
  • Inclusief entree Rennsteiggarten Oberhof
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
Rennsteighaus Neue Ausspanne
Rennsteig Kirchen Ruhla
Rennsteig algemeen
Bewegwijzeringbordjes Rennsteig
Ebertswiese en dal Rennsteig Thüringen
Bergsee Ebertswiese
Bekijk alle fotos (6)

De Rennsteig voor genieters!

Een wandelvakantie waarbij u op culinair gebied niets te kort komt. Elke dag ontvangt u een picknickpakket met regionale specialiteiten. Inclusief is ook een echte Thüringer 3-gangen diner aan het einde van uw wandelvakantie. Dat is toch "genieten" ten voeten uit!

Dag 1: Individuele aankomst Kleine Inselsberg en 1e etappe naar Ebertswiese (ca. 10 km)

U arriveert aan de voet van de 916 meter hoge "Grote Inselsberg". Van hieruit begint u meteen met uw wandelvakantie over de Rennsteig. Het is ca. 10 km naar uw overnachtingsplaats Ebertswiese, een van de mooiste bergweide met gelijknamig bergmeer aan de Rennsteig.

Dag 2: Ebertswiese - Oberhof

Afstand ca. 22 km

Ebertswiese ligt op ca. 730 meter hoogte. De route voert u over zogenaamde Schotterwege door het Thüringer woud en door Neue Ausspanne, Krämerrod, Wachsenrasen naar Oberhof. U komt ook langs de eeuwenoude grenssteen, de Grenzadler. Dit is tevens de markering van de ski-arena van Oberhof. Deze geliefde wintersportplaats biedt ook heerlijke wellness mogelijkheden om te relaxen na uw wandeldag.

Dag 3: Oberhof - Schmiedefeld

Afstand ca. 22 km

Als u Oberhof verlaat, ziet u de Rennsteiggarten met de bijzondere bergflora. Nadat u de Rennsteiggarten bezocht heeft, wandelt u richting het Plänckners Aussicht, waar u een heerlijk uitzicht op Suhl heeft. Dit uitzichtspunt is vernoemd naar de oprichter van de Renssteig wandelroute. Het hoogste punt van de Rennsteig, 973 meter, bereikt u vandaag ook. Einddoel is het wintersportdorp Schmiedefeld.

Dag 4: Schmiedefeld - Masserberg

Afstand ca. 16 km

Deze dag loopt u van het wintersportdorp Schmiedefeld naar Masserberg. U kunt ook nog een kijkje nemen bij een glasblazerij. Verder ligt het bunkermuseum van Allzunah op uw weg evenals Neustadt, het middelpunt van de Rennsteig. Hier bevindt zich ook het Rennsteigmuseum. Vanaf hier wandelt u door het Thüringern Schiefergebergte naar Masserberg.

Dag 5: Masserberg - Neuhaus

Afstand ca. 20 km

Verder gaat het over de Renssteig wandelroute naar Friedrichshöhe. Hier vindt u absolute rust doordat het dorp helemaal omringd wordt door het dichte Thüringer woud. In deze gemeente leven slechts 30 mensen en daarmee was het destijds het kleinste dorpje van de DDR. Eventueel kunt u nog naar de bron van de Werra wandelen alvorens u uw tocht vervolgt via Limbach naar Neuhaus.

Dag 6: Terugreis of verlenging in Neuhaus

Neuhaus am Rennweg, zoals deze plaats officieel heet, is het op een na hoogst gelegen dorp aan de Rennsteig. Het is tevens het eindpunt van uw wandelvakantie. Voordat u vertrekt moet u absoluut even de historisch interessante Holzkirche bezoeken. Natuurlijk kunt u uw wandelvakantie verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.