7-daagse wandelvakantie Dolomieten

Italiaanse dolomieten, Italië

  • De Dolomieten - UNESCO wereldnatuurlijk erfgoed
  • Fanes-Sennes-Prags natuurpark
  • Wandelen op hoogte
  • Prachtige meren: Pragser Wildsee, Lagazuoi
  • Cortina d'Amprezzo, het pareltje van de Dolomieten
omgeving camping Belledonne
omgeving camping Les Fontaines
omgeving camping Les Fontaines
Landschap oostenrijk
TODO
TODO
Bekijk alle fotos (9 )

Wandelen over de Dolomieten "Höhenweg"!

Deze wandelvakantie voert door drie taalgebieden en de bijbehorende culturen: van het Duitstalige Pustertal naar het Ladin Fanes gebied om te eindigen in het Italiaanse in Cortina d'Ampezzo. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is er heftig gevochten om de grenzen in dit gebied, het zogenaamde Alpenfront. Getuigen hiervan zijn de restanten van de vele loopgraven en de diepe tunnels onderweg. De wandelroute die u volgt is de beste manier om de wondere wereld van de Dolomieten in al zijn facetten te ervaren. De zichtbare sporen van het voormalige zogenaamde Alpenfront, dat zich nu in een openluchtmuseum bevindt. Deze route biedt de beste gelegenheid om deze bizarre wonderwereld om te leren kennen: uitzonderlijk mooie schoonheden, prachtige uitzichten, prachtige paden, puur avontuur - een traktatie voor elke bergliefhebber!

Dag 1: Individuele aankomst Toblach/Niederdorf

Vandaag arriveert u in uw hotel in het Hochpustertal.

Dag 2: Toblach/Niederdorf - Pragser Wildsee - St. Vigil

Hoogteverschil ca. 1075 m

U start vandaag bij het pareltje van de Dolomieten, namelijk de "Pragser Wildsee" (ca. 1.494 m). U wandelt door de romantische gebied van het natuurpark Fanes-Sennes-Prags, een van de grootste beschermde natuurgebieden van Zuid-Tirol. U bereikt de Hochalm Fojedöra, gelegen in de schaduw van het imposante massief van de Seekofel. Neem een pauze en geniet van het zelfgebakken brood en de smakelijke alpenkaas. De tocht gaat verder langs het Hochalpenmeer waarna u het hoogste punt van vandaag bereikt. Diep in het dal kunt u de dorpjes van het Gadertal al zien.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uren. Stijging ca. 775 m en daling ca. 1.075 m.

Dag 3: St. Vigil - Abtei

Hoogteverschil ca. 1150 m

De kabelbaan Piz de Plaies brengt u van St. Vigil naar het startpunt. Het pad voert u door licht bosgebied en weiden tot Piz de Corn. Tegenover u zetelt de Peitlerkofel. Het gaat verder naar de Ritjoch en passeert het bergbeklimmersdorp Wengen. Ondertussen houdt u steeds de blik op de machtige flanken van de Heiligkreuzkofel. Aan de voet van de Neuner en Zehnerspitze ligt de schuilhut Heiligkreuz. Na een korte afdaling kunt u comfortabel met de trein naar Abtei.
Wandeltijd ca. 5,5 à 6,55 uren. Stijging ca. 1.150 m. Afdaling ca. 950 m.

Dag 4: Abtei - St. Kassian

Hoogteverschil ca. 550 m

De kabelbaan brengt u weer naar boven naar de mooie berghutten boven Abtei. Het uitzicht nodigt uit tot aangenaam verpozen. De toppen van Sella, Puezgruppe, Peitlerkofel en Kreuzkofel lijken binnen handbereik te zijn. Als u naar St. Kassian wandelt, worden de lariks- en dennenbossen steeds dunner.
Wandeltijd Klim ca. 3,5 à 4,5 uren. Stijging ca. 325 m. Daling ca. 550 m.

Dag 5: St. Kassian - Falzaregopas/Pocol

Hoogteverschil ca. 1050 m

De start is vandaag direct vanuit het hotel. In het begin loopt het pad comfortabel door het dal naar Capanna Alpina. In de schaduw van de majestueuze Fanes en Conturines volgt u de borden naar de berghut Scottoni. Hier start de route dwars door een rotsachtige kloof naar één van de parels van Alta Badia: het meer van Lagazuoi. De grillige toppen van de Fanes-Dolomieten worden weerspiegeld in het kristalheldere water van dit relatief kleine bergmeer aan de voet van de Scottoni-piek. Via het hoogtepad van de Dolomieten loopt u naar de Lagazuoi rotsformatie. Naar wens kunt u de bochtige weg naar de berghut of de top volgen. De afdaling loopt over de Forcella Travenanzes naar de pas van Falzarego. Het is mogelijk om de kabelbaan te nemen die rechtstreeks vanaf de top naar de pas voert (inclusief).
Wandeltijd ca. 5 à 6 uren. Stijging ca. 1.050 m. Daling ca. 625 m.

Dag 6: Falzaregopas/Pocol - Cortina d'Ampezzo

Hoogteverschil ca. 1275 m

Aan de voet van de machtige toppen van de Tofane wandelt u over de "Dolomieten Höhenweg" nr. 9. Ver onder u, in het dal, ligt het beroemde Cortina d'Ampezzo, na 70 jaar in 2026 wederom het toneel voor de Olympische Winterspelen. Het uitzicht op de Dolomietpieken van Monte Cristallo, Faloria, Sorapis en Croda dal Lago vormen een prachtige omlijsting van de afsluitende wandeltocht van uw wandelvakantie. Een shuttle brengt u terug naar het Hochpustertal.
Wandeltijd ca. 5 à 6 uren. Stijging ca. 450 m. Daling ca. 1.275 m.

Dag 7: Individueel vertrek of verlenging

Vandaag is helaas de laatste dag aangebroken van uw wandelvakantie en u vertrekt individueel naar huis, het is ook mogelijk uw vakantie te verlengen.

Meer weten over de 7-daagse wandelvakantie Dolomieten?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.