6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad

Limburg, Nederland

  • Begin- en eindpunt Maastricht
  • Wandel langs de Maas en door het Geuldal
  • Bereik het hoogste punt van Nederland
  • Drielandenpunt
  • Gezellig Valkenburg
De Maas bij Maastricht
Vijlen wandelen
Drielandenpunt Vaals
Terrasje Valkenburg
Gemeentehuis Maastricht
Vakwerkhuis Maastricht
Bekijk alle fotos (12 )

Wandelen in Zuid-Limburg

Wandelen door Zuid-Limburg laat u kennismaken met een prachtige stukje Nederland. Van de Bourgondische stad Maastricht wandelt u langs de Maas naar het zuidelijkste puntje van Nederland, om vervolgens via Gulpen en Valkenburg weer terug te keren naar Maastricht. Geniet van de gastvrijheid van de Limburgers, de onvervalste Limburgse vlaai en de heerlijke natuur. Zo mooi is Nederland!

Karakter van de wandelvakantie
Niveau 1/2. Dit is een lichte wandelvakantie. De tocht loopt over vlak terrein afgewisseld met glooiende tot heuvelachtige stukken. Dagafstanden varieren van 10 tot 25 km. U loopt gemiddeld 4 à 5 km per uur.

Dag 1: Individuele aankomst in Maastricht

U arriveert op eigen gelegenheid in Maastricht. Deze heerlijke stad aan de Maas is sowieso al een bezoek waard. Het Vrijthof, de Sint-Servaas en de Sint-Jan zijn bekende namen die iedereen al eens gehoord heeft. Hoog tijd dus om nader kennis te maken met deze historische en gezellige stad.

Dag 2: Maastricht - Noorbeek

Afstand ca. 25 km

U wandelt langs de Maas naar het Provinciehuis van Limburg (het Gouvernement). Dan voert de route u via de uiterwaarden van de Maas naar Eijsden. Eventueel kunt u ook per trein naar Eijsden vanaf Maastricht. U overnacht vandaag in Noorbeek met het gezellige dorpsplein.

Dag 3: Noorbeek - Epen

Afstand ca. 14 km

Als u Noorbeek verlaat, moet u even een stukje klimmen. De omgeving wordt gekenmerkt door weides en fruitbomen. Via Sienaken en het Bovenste Bos komt u bij het zuidelijkste puntje van Nederland, het Geuldal. U overnacht vandaag in Epen.

Dag 4: Epen - Vijlen

Afstand ca. 25 km

De Geul leidt u naar het Vijlener Bos. Dit bos doorkruist u om bij het hoogste en meest zuidoostelijke punt van Nederland te komen: het Drielandenpunt. Geniet van de prachtige omgeving vanaf de Boudewijn- of Euregiotoren. De afdaling brengt u bij Vaals waarna u verder wandelt naar het hoogstgelegen dorp van Nederland: Vijlen. Het laatste deel van deze wandeltocht kunt u ook per bus afleggen (van Vaals naar Vijlen).

Dag 5: Vijlen - Valkenburg

Afstand ca. 21 km

Het Limburgse heuvellandschap biedt u prachtige uitzichten. Over de Gulpenerberg loopt u naar het levendige Gulpen om via de Beversberg en het Gerendal naar Valkenburg te komen. Onderweg ontmoet u nog wel enkele stijgingen en dalingen. Maak ook even een omweggetje naar de Wilhelminatoren. Overnachting in Valkenburg.

Dag 6: Valkenburg - Maastricht

Afstand ca. 15 km

De Geul leidt u vandaag naar Geulhem en de Geulhemmerberg. Vervolgens loopt u langs de rand van de Curfsgroeve, waar ruim 70 jaar mergel werd gewonnen, naar Amby om uiteindelijk weer terug te keren in Maastricht. In Maastricht eindigt uw wandelvakantie. Wilt u nog een nachtje verlengen dan kunnen de ADE wandelspecialisten dat zeker voor u regelen.

Meer weten over de 6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 6-daagse wandelvakantie Het Krijtlandpad.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 8.0
Locatie/gebied: 8.8
Hotels: 7.4
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 7.8
Route: 8.2
Dag-tot-dagprogramma: 7.3
Bezienswaardigheden: 7.3
Reisbescheiden: 8.0
7.0
Goed verzorgd en geregeld op één puntje na!
Alleen reizend
Op vakantie in Sep 2021
Goed verzorgde reis. Voldoende informatie. Hotels goed geregeld. Bagagevervoer in orde. Wel heel jammer dat ik gevraagd had om mijn tas op de laatste dag naar een ander hotel te brengen in Maastricht en ik bevestigd heb gekregen dat dit geen probleem was en akkoord stond mijn tas toch in het hotel stond waar ik de reis begonnen was.
9.0
Organisatie was prima in orde
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
Het waren fijne dagen met veel afwisseling in een prachtige omgeving. De route is goed uitgepijld en in combinatie met het boekje prima te lopen. Hotels: cuba libre en inkelshoes waren super, parkhotel was ok, Noorbeek en Maastricht vielen tegen. Prijs-kwaliteit is niet helemaal in balans: voor het betaalde bedrag hadden we meer van de hotels verwacht. Reservering vooraf verliep niet vlekkeloos, we misten daarin proactief handelen. We hebben veel zelf gebeld en werden dan vriendelijk te woord gestaan en onze vragen werden dan prima beantwoord. We misten vooraf inzicht in de hotels en adviseren om meer digitaal te werken in plaats van alles op papier aan te leveren.
8.0
Alles was prima verzorgd.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Jul 2021
We hebben genoten van onze wandelvakantie. Het weer was goed. Zuid Limburg is prachtig.
Lees meer
8.0
Prachtige tocht door de Veluwe
Met vrienden
Op vakantie in Jul 2021
Heerlijke vakantie. Mooie wandeltochten. Leuke afwisselende accommodaties.
8.0
Goed verzorgd
Op vakantie in Jul 2021
Het eerste hotel in Maastricht was voorzien van slechte bedden, dat is jammer. Helaas lieten de weersomstandigheden het niet toe het gehele pad te lopen. We hopen dan ook op een terugbetaling van onze laatste overnachting. Telefonisch is ons dit al toegezegd.
Lees meer