Polen Tatra gebergte natuur

8-daagse wandelvakantie Tatra gebergte en Dunajec

Karpaten, Polen

  • Krakau
  • Tatra gebergte
  • Zakopane
  • Dunajec kloof
  • Gorals, de Poolse hooglanders
Vind je vakantie
Kies uw aankomstdatum
Verblijfsduur
Prijzen per persoon, op basis van twee personen. Voor 1-persoonskamers geldt een toeslag en deze zijn op aanvraag. Let op: voor fiets- en wandelvakanties rekenen wij €40 reserveringskosten.
Polen wandelen Tatra gebergte
Polen wandelen op de top
Polen wandelen Tatra gebergte bovenop
Polen Obraz
Polen Tatra gebergte onderweg
Polen Tatra gebergte natuur
Bekijk alle fotos (9)

Wandelen door de natuurschatten van Polen!

De Karpaten vormen een natuurlijke grens tussen Polen en Slowakije. Het hoogste gedeelte van deze bergketen staat ook wel bekend als het Tatra gebergte. Uw wandelvakantie bevat niet alleen 2 nationale parken maar ook het UNESCO wereld natuurlijk erfgoed Dunajec kloof.

Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

Dag 1: Krakau

U arriveert op eigen gelegenheid in uw hotel in Krakau. Afhankelijk hoe laat u arriveert, zou u nog zeker een bezoekje moeten brengen aan het historische oude centrum, het koninklijk kasteel en de Joodse wijk.

Dag 2: Krakau - Zakopane

Na het ontbijt volgt de transfer naar Zakopane, gelegen aan de voet van het Tatra gebergte. Na ca. 2 uren bereikt u uw hotel dat dichtbij de ingang van het Tatra National Park ligt. U heeft nu diverse wandelmogelijkheden. Deze vindt u terug in uw documentatiemateriaal. U kiest dus zelf welke route u loopt.

Dag 3: Tatra gebergte

Deze hele dag brengt u door in het Tatra gebergte. Enkele route suggesties zijn de pieken van Kopa Kondracka (ca. 2005 meter), Czerwone Wierchy (ca. 2096 meter) en Swinica (ca. 2301 meter). De moeilijkheidsgraad per tour varieert. Deze vindt u terug in uw informatiemap.

Dag 4: Zakopane – Sromowce Nizne

U wordt per transfer naar de Slowaakse zijde van het Pieniny Nationaal Park gebracht. Van daaruit loopt u over bergpaden en door bergpassen naar de vallei van de rivier Dunajec. Uw hotel ligt in Sromowce Nizne.
Wandelduur: ca. 6 uren.

Dag 5: Sromowce Nizne – Pieniny gebergte - Szczawnica

U wandelt door de kloof van Dunajec. Deze kloof staat op de UNESCO wereld natuurlijk erfgoedlijst en u volgt het zogenaamde Pieniny pad naar het kuuroord Szczawnica. Indien gewenst kunt u de route ook gedeeltelijk per vlot volgen over de Dunajec rivier. Overnachting in Szczawnica.
Wandelduur ca. 3 uren.

Dag 6: Szczawnica – Beskidy gebergte – Prehyba

Tot aan het einde van de 2e wereldoorlog leefde in het dorpje Jaworki de Grieks-katholieke etnische Lemken gemeenschap. Door operatie Wisla werden de Lemken gedwongen zich over Polen te verspreiden waardoor de eigen cultuur langzaam verdween. Toch zult u hiervan nog sporen zien als u door het dorp wandelt. Dan gaat het door de Beskidy bergen naar de Przehyba piek (ca. 1175 meter). Stop onderweg nog even bij de Homole kloof om de bijzondere rotsformaties te bekijken. Overnachting in een berghut op de Przehyba piek.
Wandelduur: ca. 3 – 5,5 uren.

Dag 7: Prehyba – Rytro – Krakau

De laatste etappe gaat van de Prehyba piek naar de Poprad vallei, een heerlijke zomerse vakantiebestemming bij de stad Rytro. Van daaruit volgt de transfer naar Krakau waar u op eigen gelegenheid nog even heerlijk de stad kunt verkennen. Overnachting in Krakau.
Wandelduur: ca. 2,5 uren.

Dag 8: Krakau – thuisreis of verlenging

In Krakau eindigt uw wandelvakantie. U kunt natuurlijk ook uw wandelvakantie verlengen. Vraag onze wandelspecialisten naar de mogelijkheden.