8-daagse fietsvakantie Mainradweg

Beieren, Duitsland

  • Fietsvakantie over de Mainradweg
  • Langs historische steden
  • Van Bamberg naar Aschaffenburg
  • Heerlijk vlak langs de Main
Marinradweg - Hassfurt
Mainradweg - Veitshöchsheim
Mainradweg
Mainradweg - Bamberg
Mainradweg
Mainradweg - Miltenberg
Bekijk alle fotos (30 )

Fietsen over de Mainradweg

Schilderachtig kronkelt rivier de Main door het Bierfrankische in het Weinfrankische tot aan Südhessen. De routes door de Frankische Schweiz, de Hassberge, het Steigerwald en Spessart zijn perfect voor genieters en families, omdat deze meestal zonder hellingen verlopen op eigen wegen.

Onderweg sluit de ene vakwerkidylle op de andere aan. Of het nu gaat om bierbrouwerijen rond Kulmbach, Burgkunstadt en Bamberg of bij de wijnbouw rond Volkach, Würzburg en Miltenberg, verheug u op verstilde stadjes met prachtige kastelen, burchten en kloosters op kunstzinnig gebouwde kerken en indrukwekkende woningen.

En omdat er tijdens fietstochten natuurlijk ook gerust moet worden, sluiten talrijke bierkroegen en wijnhuizen de ronde in deze heerlijke vakantieregio. Hier proeft u een biertje in één van de kleinste huisbrouwerijen of een Silvaner bij het wijnhuis in de Maindriehoek of een typische Spätburgunder in de Mainvierhoek.

Niveau van de tour:
Het goed bewegwijzerde fietspad loopt grotendeels langs de oevers van de Main en kent geen noemenswaardige hellingen.

Dag 1: Bamberg - individuele heenreis

Door keizer Heinrich II gebouwd, behoort de stadskern tot wereldcultuurerfgoed. De Bamberger Dom, Oude en nieuwe residentie, Oud Raadhuis en Klein -Venetië zijn slechts enkele highlights.

Dag 2: Bamberg - Schweinfurt

Afstand ca. 61 km

Van het Bierfrankische in het Weinfrankische. Door de vakwerkstadjes Zeil en Königsberg. In Hassfurt de doolhofstraatjes, Ritterkappelle Tilmann Riemenschneiders.

Dag 3: Schweinfurt – Volkach

Afstand ca. 30 km

Romantische dorpjes, wijnbouw, boomgaarden tot Volkach. Het beroemdste houtsnijwerk van Tilman Riemenschneiders in de Wallfahrtskerk St. Maria. Rondom het wijnstadje Volkach gedeien de beste Frankenwijnen.

Dag 4: Völkach – Würzburg

Afstand ca. 65 km

Door de Volkacher Mainbochten tot aan de wijnhandelstad Kitzingen. In het heerlijke Würzburg vesting Marienberg,Kilians-Dom, marktplein, oude Mainbrug en nog veel meer.

Dag 5: Würzburg – Lohr

Afstand ca. 60 km

Het schilderachtige stadje Karlstadt, de drie-rivierenstad Gemünden in natuurpark Spessart. Lohr am Main en Marktheidenfeld zijn prachtige vakwerkstadjes, gedeeltes kunnen terug per trein worden afgelegd.

Dag 6: Lohr– Wertheim

Afstand ca. 46 km

Typisch Mainlandschap tot Wertheim ( monding van de Tauber). In Stadtprozelten de ruïne de Henneburg. Via Freudenberg naar Miltenberg (Schnatterloch).

Dag 7: Wertheim – Aschaffenburg

Afstand ca. 77 km

Van het vakwerk van Miltenberg door talrijke wijndorpen met wijnkelders en pubs. Mocht de 77 km voor deze dag te veel zijn dan kunt u een extra overnachting in Miltenberg, 35 km, plannen. Of u fietst verder naar Aschaffenburg waar het machtige zandsteenslot Johannisburg op u wacht. Het is ook mogelijk om de route in te korten en vanaf Klingenberg (ca. 51 km) met de trein naar Aschaffenburg te reizen.

Dag 8: Aschaffenburg - terugreis of verlenging

Einde van uw fietstour.Wilt u de omgeving nog verder verkennen, adviseren wij u verlengingsnachten te boeken of één van onze vakantiewoningen te huren.

Bij te boeken extra's

Meer weten over de 8-daagse fietsvakantie Mainradweg?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Mainradweg.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 9.5
Locatie/gebied: 8.0
Hotels: 9.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 8.5
Route: 8.0
Dag-tot-dagprogramma: 8.5
Bezienswaardigheden: 7.5
Reisbescheiden: 9.0
10
Fijne reis
Met vrienden
Op vakantie in Aug 2021
Alles tot in de puntjes verzorgd
9.0
over een fijne ontspannen vakantie
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Aug 2020
onze fietsroute ging langs de Main. Mooie afwisselende route, met goede hotels, ook in de corona tijd was het in de hotels goed geregeld. heb mij niet een keer onveilig gevoeld. hotels voldeden aan de verwachtingen. De route was goed aangegeven en we zijn in leuke plaatsjes geweest waar het goed toeven was. Vrij vlakke route met hier en daar een klimmetje, maar zeker met een e bike goed te doen, zelfs op een tourfiets goed te fietsen route. Goede fietspaden. Kortom een mooie ontspannen route
Lees meer