8-daagse fietsvakantie Oder, Spree en Berlijn

Berlijn & Brandenburg, Duitsland

  • Schitterende fietsreis door Brandenburg
  • Langs de Havel, Oder en Spree
  • Inclusief de cultuurmetropool Berlijn
  • Begin en eindpunt Potsdam
  • Geschikt voor jong en oud
Berlijn Wannsee
9-daagse fietsvakantie Oder, Spree en Berlijn
Berlijn Duitsland
berlijn vaar duitsland
7-daagse fietsvakantie Berlijn - Leipzig
Kaart fietsvakantie Havel,Oder, Spree
Bekijk alle fotos (7 )

Dagprogramma

Toon alles
Dag 1: Individuele aankomst Potsdam

Aankomst en overnachting in het uitstekende hotel in Potsdam. Deze plaats word gekenmerkt door prachtige paleizen en tuinen langs de river de Havel. Bekende namen zijn Sanssouci, Neuer Garten, Babelsberg, Glienicke, Pfaueninsel en Sacrow sinds 1990 onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Dag 2: Potsdam- Oranienburg (ca. 76 km)
Afstand ca. 76 km

Allereerst fietst u door de binnenstad van Potsdam naar de Gienicker Brug. Vanaf hier volgt u de Berliner Mauerradweg tot aan de oever van de grote Wannsee. Daar gaat het verder over de Havelradweg naar de binnenstad van Spandau. In Spandau kunt u de Zitadelle en de Gatower Bockwindmühle bekijken. Via Hennigsdorf en Birkenweder gaat het verder naar het eindpunt van vandaag: Oranienburg. Deze plaats staat natuurlijk bekend om het gelijknamige slot en het omliggende parklandschap. U kunt er voor kiezen om in plaats van de gehele afstand te fietsen een gedeelte af te leggen met de watertaxi. Daarmee wordt de fietstocht ca. 19 km korter.

Dag 3: Oranienburg - Werbellinsee (ca. 52 km)
Afstand ca. 52 km

De tocht voert u over zeer goed aangelegde fietspaden door een bosrijk gebied en langs het Oder-Havel-kanaal naar Werbellinsee. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het lieflijke Heimatmuseum van Liebenwalde in de voormalige staatsgevangenis, de oude schippershuizen aan het 400 jaar oude Finowkanaal of de veel te grote nieuwgotische dorpskerk in Marienwerder. Interessant is ook het Jachtslot Hubertusstock waar in 1981 Erich Honecker en Helmut Schmidt een ontmoeting hadden.

Dag 4: Werbellinsee - Oderberg/Hohenwutzen (ca. 57 km)
Afstand ca. 57 km

De eerste paar kilometers van deze dag lopen langs het kristalheldere water van de Werbellinsee naar Joachimsthal. Hier heeft keizer Wilhelm II een uniek treinstation gebouwd in Noorse landhuisstijl. Op slechts enkele meters afstand staat een groot uitkijkplatform waar u kunt genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht over het biosfeerreservaat van Schorfheide-Chorin. U blijft langs de Grimnitzsee fietsen richting Chorin. Een kort uitstapje naar het Cisterciënzerklooster van Chorin is zeker een goed idee. Vanaf hier leidt het fietspad u door Mönchsheide, een bijna verlaten strook heidelandschap, tot aan de sluis van Niederfinow. Het laatste stukje gaat over de Oder-Neisseradweg naar Hohenwutzen waar uw overnachtingshotel is.

Dag 5: Oberberg/Hohenwutzen - Buckow (ca. 50 km)
Afstand ca. 50 km

Vandaag bevindt u zich in een totaal ander landschap. U fietst langs de oder en door het voormalige deltalandschap van de Oderbruch. Dit deltalandschap werd door de pruisische koning Friedrich II (de oude Fritz) drooggelegd en planmatig bewoonbaar gemaakt. U fiets over de Oderdijk waardoor u een prima overzicht heeft over de drooglegging tot wel aan de grens van Polen. Verder gaat het over het trajekt van een voormalig spoorbaan naar Wriezen en de route wordt vervolgd over de Radfernweg Tour Brandenburg. Hier belandt u in de zogenaamde Märkische Schweiz. Overnachten doet u vandaag in het kuuroord Buckow aan de Schermützelsee.

Dag 6: Buckow - Müggelsee (ca. 47 km)
Afstand ca. 47 km

Vanaf Buckow, ook wel bekend als de parel van de Märkische Schweiz, voert de route u naar de Müggelseeperle, een geliefd excursiedoel van de Berlijnse bevolking. Evenwijdig aan de rails van het spoorwegmuseum Buckower Kleinbahn komt u in Waldsieversdorf. Door idyllische dorpjes zoals Garzin en Garzau gaat het verder. De grootste stenen piramide van Duitsland vindt u het Slotpark van Garzau, in de zomer van 2009 volledig herbouwd en gerestaureerd. Op de route liggen ook het Museumpark van Rüdersdorf en de sluizen van Woltersdorf. Dan is het niet meer ver naar Erkner, de Dämeritzsee en de Müggelsee. Uw hotel ligt direct aan het meer.

Dag 7: Müggelsee - Potsdam (ca. 62 km)
Afstand ca. 62 km

Vanaf de Müggelsee fietst u dwars door het bos naar de Müggelturm. Hier kunt u genieten van een heerlijk uitzicht op de groenste wijk van Berlijn. Met het pontje steekt u de Dahme over naar Grünau. Niet veel later bevindt u zich op de Mauerradweg. Als u deze volgt langs de zuidelijke stadsrand van Berlijn komt u vele monumenten en informatieborden tegen die getuigen van de jongste Duitse geschiedenis. Bij het Teltowkanaal fietst u via het voormalige controlepunt Dreilinden naar Babelsberg. Nadat u het gelijknamige filmpark gepasseerd bent, arriveert u in de historische binnenstad van Potsdam om uiteindelijk in uw starthotel te komen.

Dag 8: Terugreis vanuit Potsdam

Het einde van uw bijzondere fietsvakantie. Natuurlijk kunt u nog verlengen in Potsdam. Vraag de ADE fietsspecialisten naar de mogelijkheden.

Bij te boeken extra's

Vragen over de 8-daagse fietsvakantie Oder, Spree en Berlijn?
Deze website maakt gebruik van reCAPTCHA
en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.

Andere keuzemogelijkheid

Beoordelingen en Waarderingen

Lees de persoonlijke ervaringen van onze gasten over 8-daagse fietsvakantie Oder, Spree en Berlijn.

Gemiddelde beoordeling:
Algemene waardering: 7.0
Locatie/gebied: 6.0
Hotels: 7.0
Service van de medewerkers tijdens het reserveren: 6.0
Route: 10.0
Dag-tot-dagprogramma: 6.0
Bezienswaardigheden: 9.0
Reisbescheiden: 7.0
7.0
Niet spectaculair.
Senioren (echt)paar
Op vakantie in Juli 2022
Route was niet echt spectaculair. Sommige stukken waren niet te fietsen zo slecht: kasseien.of bosgrond. Route was niet altijd goed te vinden. Vaak omgereden. De hotels waren prima. Met warm weer misten we wel airco. Sommige locaties waten echt te heet.
Lees meer